Siirry suoraan sisältöön

Hae Seed Village -kiihdyttämöohjelmiin – Kärkinä data terveysbisneksessä ja biokuidut teollisuudessa

Ihmisiä kahvipoydässä, kuvassa Seed Village logo, kuva
Ihmisiä kahvipoydässä, kuvassa Seed Village logo, kuva

Ihmisiä kahvipöydässä, seed village-logo, kuvaSyksyn 2022 Seed Village -ohjelmien haku on käynnissä! Kiihdyttämöohjelmat ovat kasvuhaluisille yrityksille, joilla on tarve tutkimusyhteistyölle tai tuotteen/ palvelun validoinnille.

Ohjelmat tarjoavat yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden henkilökohtaisiin tapaamisiin oman toimialan asiantuntijoiden, sparraajien, muiden yrittäjien ja TKI-toimijoiden kanssa.

Ohjelman ideana on kiihdyttää yrityksesi palvelu- ja tuoteinnovaatioiden kehitystä tutkimus- ja kehittämistoiminnan avulla sekä laajentaa yrityksesi verkostoja. Ohjelmat ovat yrityksille maksuttomia, ja tänä vuonna ohjelma järjestetään ensimmäistä kertaa myös teollisuuden yrityksille.

Kiihdyttämöissä kaksi eri teemakärkeä

Kaksi ihmistä nostelevat painoja, seed village, kuva

1. Terveys, hyvinvointi ja liikunta – Data terveysbisneksessä

Ohjelma on terveys-, hyvinvointi- ja liikunta-alan yrityksille, jotka haluavat tehdä dataturvallista terveysbisnestä ja joilla on jokin digitaalinen alan tuote tai palvelu.

Lue lisää ja hae mukaan.

Datan, digitalisaation ja tekoälyn odotetaan tuovan merkittäviä hyötyjä eurooppalaisten terveyteen ja hyvinvointiin. Esimerkiksi EU-rahoitusta on saatavilla tänä syksynä erityisesti ratkaisuiden kehittämiseen, jotka tukevat terveyden ylläpitämistä muuttuvassa yhteiskunnassa, työkykyisyyttä, sairauksien ennaltaehkäisyä ja sairastettavuuden vähentämistä sekä terveyden huollon saavutettavuutta ja vaikuttavuutta.

– Haluamme auttaa yrityksiä vastaamaan tähän koko Euroopan laajuiseen tarpeeseen kehittämillään ratkaisuilla. Tuotekehityksen vauhdittamiseksi tarjoamme Seed Village kiihdyttämössä kontakteja rahoittajiin ja tutkimuspartnereihin korkeakouluissa. JYVSECTECin ja kuntoutusinstituutin asiantuntijat Jyväskylän ammattikorkeakoulusta sekä Jyväskylän yliopiston data-asiantuntijat sparraavat yrityksiä omalla osaamisellaan, kertoo liikunnan, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin projektipäällikkö Nina Rautiainen.

2. Uudistuva teollisuus – Biokuidut teollisuudessa

Ohjelma on suunnattu kaikille teollisuusalan yrityksille, joilla on halua uudistaa teollisuuden toimintamalleja sekä kiinnostusta ja tahtotilaa kehittää biokuidun hyödyntämistä esimerkiksi tuotevalmistuksessa.

Lue lisää ja hae mukaan.

– Keski-Suomen alueella biotalouden ja biopohjaisten materiaalien osaaminen on vahvaa. Siitä on onnistuneesti syntynyt myös globaalisti skaalautuvaa liiketoimintaa. Tämän vuoksi uudistuvan teollisuuden ensimmäisen Seed Village -ohjelman pääteema on ”biopohjaiset kuidut ja materiaalit”. Haluamme avata ovia tutkimuksen ja yritysten välille. Ohjelman avulla varsinkin pk-yritykset voivat vahvistaa kilpailuetuaan uudistamalla tuotteitaan ja palveluitaan vastuullisesti ja kestävästi, kertoo uudistuvan teollisuuden projektipäällikkö Timo Harju.

HAKUAIKA & AIKATAULU

Hakuaika Seed Village -ohjelmiin on 5.9.-2.10.2022. Hakeminen ohjelmiin tapahtuu verkossa. Katso ohjelmat ja hae mukaan!

Syksyn 2022 Seed Village -ohjelmat toteuttavat Kasvu Open, Business Jyväskylä, Jyväskylän yliopisto JYU ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK.

Lisätiedot:
Teo Tarri
Kasvu Open
044 493 8567
teo.tarri@kasvuopen.fi

Seed Village -kiihdyttämöt ovat osa Jyväskylän ekosysteemityötä, jota tehdään yhdessä alueen kumppaneiden kanssa. Ekosysteemityön strategiset kärjet ovat liikunta, terveyden edistäminen ja hyvinvointi sekä uudistuva teollisuus.

Tutustu muihin artikkeleihin