Siirry suoraan sisältöön

Innovaatio-ohjelma Jyväskylän ja Biskajan välille

Innovaatio-ohjelma Jyväskylän ja Biskajan välille

Jyväskylä ja Biskaja ovat allekirjoittaneet yritysekosysteemejä ja innovaatiotoimintaa vauhdittavan yhteistyösopimuksen tuleville vuosille. Startupeille ja kasvuyrityksille yhteistyö tarjoaa suoria väyliä verkostojen, osaamisen ja TKI-toiminnan vahvistamiseen.

Yhteistyötä tehdään keväällä alkavan Innovation Bridge -ohjelman alla. Ohjelma vahvistaa Jyväskylän kärkiekosysteemejä, avaa ovia ja uusia mahdollisuuksia innovaatioyhteistyölle alueiden välillä.

Ohjelman avulla järjestetään muun muassa yritysdelegaatioita molempiin suuntiin. Delegaatioiden tavoitteena on rakentaa siltaa erityisesti yritysten mutta myös alueiden toimijoiden kansainväliselle yhteistyölle ja ekosysteemien eri toimijoiden kohtaamiselle.

Suomen liikuntapääkaupunkina Jyväskylän huipputason liikunnan ja hyvinvoinnin osaamisella yhdistettynä vahvaan ICT- ja kyberosaamiseen on kansainvälistä vetovoimaa. Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän yliopisto ovat jo vuonna 2021 solmineet innovaatiosopimuksen Jyväskylän ja Athletic Clubin välillä.

Uusi sopimus vahvistaa jo käynnissä olevaa tutkimusyhteistyötä jalkapallon ja suorituskyvyn ympärillä. Nyt myös alueiden välinen yritysyhteistyö vahvistuu. Seuraavassa vaiheessa tavoitteena on avata ovia Jyväskylän urheiluseuratoimijoille valmennusosaamisen vahvistamiseen ja pelaajavaihtoon liittyen.

Innovation Bridge -yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Beazin pääjohtaja Olatz Goitia. Beaz on julkinen yhtiö, joka edistää elinkeinotoimintaa osana Biskajan aluehallintoa. Beaz ja Business Jyväskylä käynnistävät yhteistyön keväällä 2023.

Beazin tiedote espanjaksi 

Lisätiedot
Projektipäällikkö Nina Rautiainen, Business Jyväskylä
p. 0504137028, nina.rautiainen(a)jyvaskyla.fi

Innovation Bridge -ohjelmaa tullaan toteuttamaan osana ekosysteemityötä, jota tehdään yhdessä alueen kumppaneiden kanssa. Ekosysteemityötä rahoittaa Keski-Suomen liitto. Ekosysteemityö toteuttaa Jyväskylän kaupungin sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ekosysteemisopimusta. Sopimuksen tavoitteena on kiihdyttää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa, kansainvälistymistä sekä yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

Valkea, LTH ja UT (Koord., TKI, DALI, KV)-1  

Tutustu muihin artikkeleihin