Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden toimialajohtajaksi valittiin Ari Tolonen

Ari Tolonen
Ari Tolonen

Jyväskylän kaupunginhallitus valitsi Jyväskylän elinkeino- ja työllisyyspalveluiden toimialajohtajaksi Ari Tolosen. Suljetuin lipuin toteutetussa virkavaalissa Ari Tolonen sai 12 ääntä ja Anne Sandelin yhden äänen. 

Ari Tolonen toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena sekä Valor Partners Oy:n kautta Senior Advisor tehtävissä. Aiemmin hän on toiminut mm. Landis+Gyr Oy:n, DNA Finland Oy:n, Pengon Oy:n ja OptiWatti Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. 

Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Jyväskylän kaupunginhallitus päätti julistaa elinkeino- ja työllisyyspalveluiden toimialajohtajan viran haettavaksi marraskuussa 2022. Virka oli julkisesti haettavana 2.–30.12.2022. Virkaan saapui määräaikaan mennessä 13 hakemusta, joista 10 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusvaatimuksen. Haastatteluiden ja soveltuvuusarviointien jälkeen kaupunginhallitus päätti maaliskuussa 2023 julistaa viran uudelleen haettavaksi siten, että aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon uudessa hakumenettelyssä. 

Virka oli uudelleen haettavana 8.–27.3.2023. Virkaan saapui määräaikaan mennessä 18 uutta hakemusta, joista 15 täytti viran koulutuksellisen kelpoisuusehdot. Kyseisistä hakijoista kahdeksan kutsuttiin haastatteluun ja kaksi lähetettiin henkilöarviointiin. 

Haastatteluryhmän toteuttamien haastattelujen ja henkilöarviointien jälkeen tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella haastatteluryhmä päätti kutsua kaksi hakijaa kaupunginhallituksen haastatteluun. Heistä Anne Sandelin oli hakenut virkaa ensimmäisellä hakukierroksella ja Ari Tolonen toisella hakukierroksella. Kaupunginhallituksen haastattelu toteutettiin 2.5.2023.

Lisätietoja: 
- Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin p. 0400 778 779
- Jyväskylän kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167
- Jyväskylän kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Jari Colliander, p. 040 740 1850
- Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501

Tutustu muihin artikkeleihin