Siirry suoraan sisältöön

Kankaan Arkki tuo Juveneksen Jyväskylään

Kankaan Arkki tuo Juveneksen Jyväskylään

Kun Kankaan Arkki keväällä 2021 valmistuu, myös ravintola Anna avaa salinsa alueen yrityksille ja asukkaille. Ravintolan toimintaa pyörittävän, tamperelaisen Juveneksen toimitusjohtaja Päivi Lindén kehuu Jyväskylän kaupungin tarjoamaa apua sijoittuvalle yritykselle.

– Kaikki on mennyt hämmentävän hienosti, hän kiittelee. 

 Pian 12:lla paikkakunnalla toimiva, noin 250 henkilöä työllistävä ravintola- ja juhlapalveluyritys Juvenes ei päätynyt Jyväskylään sattumalta. Päivi Lindén kertoo heidän odotelleen sopivaa tilaisuutta jo jonkin aikaa.

– Jyväskylä on elinvoimainen kasvukeskittymä ja arvostettu yliopistokaupunki hyvien kulkuyhteyksien päässä – keskellä kaikkea, hän tiivistää. 

Uusvanha ja älykäs Kangas kiehtoo

 Laajentumista edellyttävät kriteerit täyttyivät Kankaan kohdalla. Lindén kertoo tiimeineen tehneensä taustatyötä selvittääkseen yritysten ja asukkaiden mielikuvia Kankaan alueesta.

– Sijainti ja liikenneyhteydet ovat meidän liiketoiminnassa kaikkein tärkein asia – ja se, että alueella on yrityksiä ja asukkaita joille voimme palveluja tarjota. Tamperelaisina meitä innosti kovasti Kankaalla yhdistyvä viehättävä, vanha tehdasmiljöö ja innovatiiviset ja älykkäät tila- ja toiminnallisuusratkaisut, Lindén sanoo.

 – Mekin tuomme ravintolaan itsepalvelukassoja ja palvelutoiminnallisuuksia parantavia ja tukevia ratkaisuja. Syksyllä on tarkoitus ottaa käyttöön myös appi, jolla asiakkaat voivat tilata ja maksaa ruokansa etukäteen ja noutaa sen erilliseltä tiskiltä. Tämä mahdollisuus tulee myös jyväskyläläisille asiakkaille, kunhan ravintola Anna ensi keväänä aukeaa.

 Lounaspalveluiden lisäksi Juvenes tarjoaa juhlapalveluja sekä yrityksille että yksityisille.

– Pystyimme nopeasti visioimaan, miten hienosti tämän kokonaisuus Kankaalla toimisi. Lisäksi tilamme on varsin järkevän kokoinen ravintolaksi. Kankaalta on hyvä ponnistaa ja kasvaa Jyväskylässä. Haluamme olla mukana Jyväskylän elinkeinotoiminnassa, Lindén lupaa.

Lämminhenkistä ja dynaamista palvelua

Sijoittuminen Jyväskylään on sujunut Lindénin mukaan erinomaisesti. Erityismaininnan hän antaa Business Jyväskylän Harri Heinäselle, joka kuunteli tarkasti Juveneksen tarpeita ja auttoi heitä verkostoitumaan oikeiden tahojen kanssa.

–  Kun ajattelee kuinka moneen kaupunkiin ollaan ländätty viime vuosina, niin eipä ole kyllä kertaakaan ollut niin aktiivista ja lämminhenkistä vastaanottoa. Jyväskylän on mahtavasti ottanut uuden yrityksen vastaan, olemme olleet valtavan otettuja tästä, Lindén suitsuttaa.

 Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen ensi keväänä valmistuva Kankaan Arkki ei olekaan Juveneksen entrée Jyväskylässä, vaan alkupaloiksi on tarjolla ihan muuta.

– Meillä kävi niin onnellisesti, että voitimme JAMKin ravintolakilpailutuksen. Ensimmäiset ravintolamme – Rajakadun kampuksella sijaitsevat Juvenes Restaurant Twist ja Cafe Curve sekä Lutakossa sijaitseva Juvenes Restaurant Cube aukeavat Jyväskylässä siis jo elokuussa, Lindén iloitsee.

Juvenes Oy
Perustettu Tampereella 1959
50 ravintolaa ja kahvilaa 12:lla paikkakunnalla (vuoden 2020 loppuun mennessä)
noin 250 työntekijää
Liikevaihto 22,7 Meuria (2019)

Ensimmäinen Suomessa Rotisseur-kilven saanut juhlapalveluja tarjoava toimija

Tutustu Kankaan Arkkiin.
Tutustu Jyväskylän Kankaaseen.

Kangas kannustaa yhteistyöhön ja innovointiin

Yksi Kankaan alueelle jo muuttaneista yrityksistä on älykkäiden energiamittausratkaisujen globaali markkinajohtaja Landis+Gyr, jonka 270 hengen Jyväskylän-yksikkö siirtyi uusiin tiloihin Optimes Business Gardeniin huhtikuun alussa.

– Jyskän vanhat tilat oli suunniteltu ja rakennettu ihan eri tarpeeseen: valmistukseen ja tuotantoon. Toimintamme on kuitenkin ollut jo vuosia tuotekehitystä, palvelutuotantoa ja myyntiä, kertoo Landis+Gyr Nordicsin toimitusjohtaja Sami Kurunsaari.

 – Kankaalla meillä on moderni, joustava ja ihan erilainen tilakokonaisuus, jota on päästy suunnittelemaan omista lähtökohdista. Esimerkiksi tuotekehityksen tiloissa pystytään nyt paremmin huomioimaan olosuhdetestausta edellyttävät tarpeet, Kurunsaari sanoo.

Vaikka uusissa tiloissa kaikki istuvat avokonttorissa toimitusjohtajaa myöten, suunnittelussa on huomioitu monitoimitilojen mukaisesti erilaisia työskentely-ympäristöjä ja muunneltavuutta.

– Uskomme, että uusilla tiloilla on merkittävä vaikutus tekemiseen, fiilikseen ja töissäjaksamiseen, Kurunsaari arvioi.

Samaan kiinteistöön Landis+Gyrin kanssa on muuttanut myös energiayhtiö Alva.

– Tämä on hieno juttu. Innovaatioiden ja ekosysteemintyön kehittämiselle se tarjoaa oivan yhteistyöalustan, Kurunsaari pohtii.
– Lisäksi Kankaan Smart City -konsepti sopii meille kuin piste iin päälle.

– Mielenkiinnolla odotamme Kankaan alueen edelleenkehittymistä, sillä siihen liittyy paljon mahdollisuuksia. Toivotamme kaikki muutkin jyväskyläläiset yritykset tänne tervetulleeksi.

Katso lisää Sami Kurunsaaren ajatuksia uusista tiloista:

 

Tutustu muihin artikkeleihin