Siirry suoraan sisältöön

Kankaan yhteisön rakentama lämminhenkinen Valon Kangas on täynnä ohjelmaa 8.10. asti

Valaistuja kukkia
Valaistuja kukkia

kukkaketoValon Kangas on parhaillaan käynnissä ja Kankaalla onkin mieletön kattaus alueen toimijoiden oheistapahtumia. Kankaan saunan edustalle on noussut henkeäsalpaava valokukkaketo, Flower Forest. Nelimetriset kukat hehkuvat kauniisti värejä vaihdellen.

Jo ensimmäinen tapahtumaviikonloppu keräsi runsaasti kävijöitä ja Kankaan toimipisteissä on riittänyt säpinää. Toinen tapahtumaviikko jatkuu vähintäänkin yhtä upealla tarjonnalla.

Flower Forest on englantilaisen James Cochranen käsialaa. Teos antaa aihetta pohtia kukkien merkitystä maailman jatkumisen kannalta. Kukkakedon keskellä ihminen tuntee itsensä pieneksi luonnon rinnalla. Upea teos on nähtävillä lauantaihin 8.10. asti. Teoksen tarjoaa Kankaan palvelu Oy.

kitaransoittaja
Flower Forestin välittömässä läheisyydessä sijaitsee punatiilinen Kankaan sauna. Saunan Valopergola kutsuu luokseen nauttimaan lämmintä juomaa ja pikkupurtavaa sekä ihastelemaan hehkuvaa kukkaniittyä lähietäisyydeltä. Kankaan sauna on tapahtumaviikolla avoinna ma-to klo 17-22 sekä pe-la klo 17-24.

Viime viikonloppuna saunalla vietettiin Varjosauna Festivalia sankoin joukoin ja nyt tulevana perjantaina sekä lauantaina saunalla vietetään puolestaan Varjosaunaklubia. Luvassa on jälleen korvia hivelevää livemusiikkia klo 19-23 ilman pääsymaksua.

tytto_askartelemassaPiippurannan Klubilla on tapansa mukaan paljon tapahtumia. Tiistaina klubilta lähtee Ilon ja Valon sambakulkue klo 20. Ryhmää johtavat lyömäsoitintaiteilija Sami Kontola sekä Sambarytmipajan soittajat. Kulkue kulkee Kankaanaukion kautta Flower Forest valokukkakedolle. Voit liittyä kulkueeseen tanssien tai kävellen!

Torstaina klubilla on mahdollisuus osallistua Valon lauluja -yhteislaulutilaisuuteen klo 18 alkaen ja perjantaina vietetään Valovoimaisten naisten iltaa klo 18-20. Naisteniltaa tähdittää valovoimainen kirjailija, Aino Suhola, teemalla “Juuriharjalla pestyt ja elämää kestävät”. Ilta huipentuu vielä Trio Amoren konserttiin: Vahva nainen, elä rakasta ja nauti! Pääsymaksu tapahtumaan on 5 € sisältäen kahvin. Lippuja saa ovelta 30 min ennen tapahtuman alkua.

Viime viikolla Valoa ja Sirkusta -tapahtumassa tehty Kukkien tanssi -taideteos ilostuttaa Klubin ikkunalla tapahtuman ajan.

skanskan_tiimiSkanska esittelee tulevan kohteensa, Kalanterin, suunnitelmia vielä tiistaina klo 19-21 sekä perjantaina ja lauantaina klo 19-20. Kalanterin on määrä valmistua alkuvuodesta 2024 Kankaan itäpuolelle. Taloon rakentuu 47 valoisaa kotia ja oma kulttuuripiha, jossa voi kokeilla muun muassa pihasoittimilla musisointia. Naapuritaloon tulee yhteiskäyttöön kaksi saunaosastoa, pesula, kuivaushuone sekä monitoimitiloja.

hjalmarYIT:n pian valmistuvaan Hjalmariin pääsee tutustumaan vielä perjantaina sekä lauantaina klo 19-22. Hjalmar kätkee sisälleen 41 kaunista ja valoisaa kotia, joiden neliöt on fiksusti hyödynnetty. Hjalmar, kuten kaikki muutkin Kankaan modernin kodit, sijaitsevat rauhallisella alueella luonnon lähellä, kuitenkin vain kävelymatkan päässä keskustasta. Tämän tunnelmallisempia asuntonäyttöjä ei ole, joten jos etsit uutta kotia lähitulevaisuuteen, suuntaa ehdottomasti valokujaa pitkin tutustumaan Hjalmariin.

kankaanaukio
Kankaanaukiolla puolestaan pääsee iltaisin ihastelemaan Gradian luovan kampuksen luomia kierrätysmateriaaleista valmistettuja valotaideteoksia. Teokset hehkuvat upeissa väreissä pimeässä syysillassa. Aukion laidalta löytyy Kankaan oma lähikauppa, K-Market, joka on tapahtuman ajan avoinna joka päivä klo 23 asti.

Gradian edustalle on rakentunut uusi kokous ja -juhlatila PK5. Torstaihin asti tilassa on päivittäin Gradian tarjoama Kiiltomatoja ja tulikärpäsiä -työpaja. Maksuton työpaja on suunnattu 7-9 vuotiaille lapsille ja pajaan mahtuu kerrallaan 15 lasta saapumisjärjestyksessä.

Lauantaina tilassa tanssitaan suositun Loistodiskon merkeissä. Diskoja järjestetään kaksi, ensimmäinen klo 12-13.30 ja toinen klo 14-15.30. Diskoa tähdittävät tänä vuonna Vuokko Hovatta sekä Kai Chydenius. Liput diskoon kustantavat 9€ ja lippuja saa ostettua verkkokaupasta osoitteesta verkkokauppa.jyvaskyla.fi.

Diskon ajan tilassa palvelee kahvio, josta voi ostaa herkkuja sekä supersuosittuja valotuotteita. Tilassa on nähtävillä myös Flowers of Life -kollektiivin valotaidetta!

street_food_kojuSodexon Street Eat -koju palvelee vielä tällä viikolla torstaina sekä perjantaina klo 19-22 Optimes Business Gardenin sisäpihalla. Kojusta saa ostettua iltapalaksi herkullisia hodareita ja pannukakkuja. Pihalla on myös värikäs lyhtykuja ja aulan screeniltä voi nähdä tarinoita talossa olevista yrityksistä. Torstaina Keski-Suomen Tanssin Ystävät Kestävät Ry tarjoaa sisäpihalla ilmaista tanssiopetusta klo 19-20.

joogaa_kukkakedolla
Studio Laive puolestaan tarjoaa ilmaiset joogahetket Flower Forestin äärellä sekä keskiviikkona että perjantaina klo 20-20.20. Luvassa on helppo seisten tehtävä jooga, johon voi hyvin osallistua ilman aiempaa joogakokemusta. Vaatteita kannattaa varata riittävästi, jotta joogailun parissa ei ala paleltaa!

kankaan_tiimi
Valon Kangas on koko Kankaan yhteisön toimesta rakennettu kymmenpäiväinen tapahtumakokonaisuus. Alueen useat toimijat ovat yhdessä ideoineet ja toteuttaneet Kankaalle jotain ennennäkemätöntä. Jo ennestään uniikki alue on nyt täynnä toinen toistaan upeampia valotaideteoksia ja oheistapahtumia.

Tervetuloa Kankaalle!

Lue lisää tapahtumasta

Tutustu muihin artikkeleihin