Siirry suoraan sisältöön

Kasvu Open on yritysten positiivinen kirittäjä

Kasvu Open on yritysten positiivinen kirittäjä

Kasvu Open 2022 1Jo 3000 suomalaisyritystä on saanut vauhtia liiketoimintaansa Kasvu Openin sparrausohjelmista. Kasvu Openille myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki terävöittää tyritysten kasvun sparraajan roolia yhteisen hyvän rakentajana.

Vuonna 2011 perustettu jyväskyläläinen Kasvu Open on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yritys, joka auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kasvamaan. Yritys tunnetaan maksuttomista, sparrausohjelmistaan ja Suomen vanhimmasta kasvuyritystapahtumasta Kasvu Open Karnevaalista. .

Kasvu Open on tänä syksynä hakenut ja saanut Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin. Toimitusjohtaja Jaana Seppälä kertoo, että yhteiskunnallisen yrityksen status terävöittää heidän missiotaan auttaa pk-yrityksiä kasvamaan omalla polullaan.
– Haluamme viestiä yrityksille, että meidän ainoa agenda on heidän agendansa ja heidän tarpeensa, Seppälä korostaa.

Vaikka käytännön työ tapahtuu ruohonjuuritasolla pk-yritysten kanssa, yhteiskunnallisen yrityksen status korostaa myös Kasvu Openin roolia yhteiskunnallisena vaikuttajana.
– Teemme töitä sinivalkoisin silmin. Haluamme, että meidän tekemisemme tuottaa hyvää koko Suomen yhteiskunnalle. Kun suomalaiset yritykset kasvavat, syntyy hyvinvointia ja uusia työpaikkoja, Seppälä sanoo.

Kasvu Open 2022 2

Jyväskyläläisen Kasvu Openin vuosi huipentui viime viikolla Kasvu Open Karnevaaliin, missä keskiössä oli tuttuun tapaan lupaavimpien kasvuyritysten lisäksi koko kasvuyrityskenttä eri toimijoineen.

 

Lisää kasvumyönteisyyttä

Suomen Yrittäjien tuoreen pk-yritysbarometrin (2022) mukaan vain 7 % yrityksistä tähtää voimakkaaseen kasvuun.
– Yrittäjyys ja ylipäätään yritystoiminnan kasvuhakuisuus ei ole Suomessa kovin vahva osa kulttuuriamme, Seppälä harmittelee.
– Paljon lasketaan isojen yritysten menestymisen varaan, vaikka suurin kasvu ja uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksissä, hän huomauttaa.

Seppälä näkee, että Kasvu Openilla on rooli kulttuurimuutoksen eteenpäin viejänä.
– Haluamme olla yrityskentällä positiivinen kirittäjä ja rakentaa omalta osaltamme rohkaisevaa kulttuuria – että on ihan ok menestyä omalla liiketoiminnalla, hän sanoo.

Yli 10 vuoden aikana jo noin 3000 yritystä on käynyt läpi Kasvu Openin sparrauksen.
– Yksi tulevaisuuden tavoitteistamme on, että pystymme kehittämään työkalumme kaikkien yritysten vapaaseen käyttöön. Haluamme myös kiteyttää ja jakaa kaikkien näiden 3000 yrityksen kautta syntynyttä dataa ja ymmärrystä kaikkien suomalaisten yritysten saataville, Seppälä kertoo.

Kasvu Open 2022 3

Kasvu Open Oy

  • Käynnistyi vuonna 2011 osana Keski-Suomen kauppakamarin toimintaa. Kasvu Open Oy perustettiin 2016.
  • Valmensi aluksi keskisuomalaisia yrityksiä, toiminta laajeni valtakunnalliseksi vuonna 2014.
  • Kasvu Openin omistavat Keski-Suomen kauppakamari (51 %), Jyväskylän kaupunki (14 %), Innovestor Ignite (25 %) ja Aava & Bang (10%).
  • Työllistää 12 henkilöä.

 

Tutustu muihin artikkeleihin