Siirry suoraan sisältöön

Foodin Säästää aikaa ja rahaa kaupungin maksuttomalla rekrytointipalvelulla

Foodin Säästää aikaa ja rahaa kaupungin maksuttomalla rekrytointipalvelulla

BSJKL_art.20Jyväskylän kaupunki tarjoaa yrityksille monipuolisia ja maksuttomia rekrytointipalveluja. Yksi palveluita säännöllisesti hyödyntävä yritys on jyväskyläläinen Foodin, joka on palkannut työllisyyspalveluiden kautta taloonsa kymmenkunta uutta työntekijää.

Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluissa on tarjolla monipuolisia palveluja alueen yrityksille.

– Yritys säästyy rekrytoinnin vaivalta käyttäessään työllisyyspalveluiden rekrytointipalvelua. Kertokaa meille, millaista osaajaa etsitte ja me karsimme työtehtävään sopivat työnhakijaehdokkaat sekä lähetämme osaajakortit sähköpostilla tutustuttavaksi. Tämän jälkeen yritys voi haastatella mieluisat ehdokkaat, kertoo yrityskoordinaattori Heidi Nygård Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluista.

– Rekrytoinnin vaivattomuuden lisäksi työllisyyspalveluiden kautta rekrytoitu työntekijä tuo usein suurimman osan palkasta mukanaan palkkatuen ja kuntalisän muodossa, hän täydentää.

Lue lisää Jyväskylän kaupungin maksuttomasta rekrytointipalvelusta.

Muita vaihtoehtoja löytää hyviä tekijöitä ovat esimerkiksi oppisopimuskoulutus ja työkokeilu.
Myös TE-palveluiden tarjoama 10–120 päivän mittainen RekryKoulutus on hyvä tapa täsmäkouluttaa yritykselle sopiva asiantuntija avoinna olevaan tehtävään. RekryKoulutus sopii lähes kaikille aloille ja rooleihin tuotantotehtävistä asiantuntijatehtäviin. ELY-keskus myöntää koulutuskustannuksiin 70 %: tuen.

Lue lisää Jyväskylän seudun RekryKoulutusmahdollisuuksista tai katso TE-Livelähetys RekryKoulutuksesta.

– Vuoden mittaan järjestetään myös erilaisia rekrytointitapahtumia, joihin pyydämme yrityksiä mukaan esittelemään omia työpaikkojaan työnhakijoille. Jos sinun yritykselläsi on kiinnostusta tavata työntekijöitä rennoissa tapahtumissa, soita meille. Kanssamme on helppo asioida minkä tahansa asian kanssa, Nygård vinkkaa.

Tarjolla palkkatukea ja kuntalisää

Uuden henkilön palkkaamista harkitaan yrityksissä yleensä tarkkaan. Nygård muistuttaa, että palkatessaan työttömän työnhakijan yritykset voivat hakea työllistämispäätöksen tueksi palkkatukea ja kuntalisää. Palkkatuen ja kuntalisän määrä riippuu valitun työntekijän tilanteesta.
– Palkkatukea voi hakea sekä määräaikaisen että toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen solmimiseen. Palkkatuen lisäksi työnantaja voi saada kuntalisää enintään 3600 euroa puolen vuoden tai vuoden ajalta. Kannattaa tutustua rahallisen tuen ehtoihin ja vaihtoehtoihin verkkosivuillamme, Nygård suosittelee.

 

Foodin: rekrytointi sujuvaa ja vaivatonta

Lasse Jalkanen Foodin

Lasse Jalkanen on tyytyväinen Jyväskylän kaupungin tarjoamiin palveluihin. 

Yksi säännöllisesti työllisyyspalveluja hyödyntävistä yrityksistä on Jyväskyläläinen Foodin. Viimeisen viiden vuoden aikana Foodin on rekrytoinut työllisyyspalvelujen kautta päälle kymmenkunta työntekijää tuotanto- ja varastotöihin. Yrittäjä Lasse Jalkanen kehuu kaupungin tarjoaman palvelun vaivattomuutta. Kokemukset yhteistyöstä ovat olleet pääsääntöisesti erittäin hyviä.

– Meidänkaltaiselle elintarvikealan yritykselle kaupungin työllisyyspalvelut sopivat todella hyvin. Kerromme työllisyyspalveluille tarpeemme, minkä jälkeen he valitsevat antamiimme kriteereihin sopivat henkilöt ja tekevät ensimmäisen haastattelukierroksen. Esivalinnan jälkeen haastattelemme itse loppusuoralla olevat, Jalkanen kuvaa prosessia.

– Pitkän yhteistyön ansiosta työllisyyspalveluiden ihmisille on jo syntynyt käsitys meistä yrityksenä ja millaisia asioita arvostamme työnhakijoissa. Tämä sujuvoittaa asioita entisestään.

Työttömän palkkaaminen on osa yhteiskuntavastuuta

Työllisyyspalveluiden kautta tulevat työntekijät ovat pääsääntöisesti työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia. Työttömän palkkaamiseen on mahdollista hakea palkkatukea ja kuntalisää, mikä madaltaa rekrytointikynnystä.

– Ihmiset ovat yksilöitä ja tulevat hyvin erilaisilla kokemustaustoilla. Osa tarvitsee alkuun enemmän perehdytystä ja osa vähemmän. Työllisyyspalveluiden myöntämä kuntalisä on hyvä kannustin yrityksille kattamaan perehdytysvaiheen kustannuksia työsuhteen alussa.

Katso Lasse Jalkasen haastatteluJalkanen sanoo, että Foodinin kohdalla työttömän palkkaaminen on myös osa yrityksen yhteiskuntavastuuta.
– Työ on kolmasosa työikäisen ihmisen arjesta ja sillä on iso vaikutus ihmisen identiteettiin. Hyvä työyhteisö on myös tärkeä tuen ja energian lähde arjessa ja elämän iloissa ja suruissa, hän jatkaa.
– Ihmiset päätyvät työttömiksi eri syistä. Meille on tärkeää tarjota heille mahdollisuus päästä takaisin jaloilleen ja työelämään. Meillä on paljon esimerkiksi tuotantoa avustavia tehtäviä, mistä on helppo aloittaa ja siirtyä myöhemmin esimerkiksi koneenhoitajaksi tai trukin kuljettajaksi.

Jalkanen suosittelee yrityksiä kokeilemaan ja hyödyntämään rohkeasti kaupungin palveluja.
– Yhteistyö säästää aikaa ja rahaa. Itse olemme saaneet tätä kautta tosi timanttisia tekijöitä taloon, hän kiittelee.


Lue lisää Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluista tai ota yhteyttä työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattoreihin

 

Tutustu muihin artikkeleihin