Siirry suoraan sisältöön

Samassa veneessä -tapahtuma tuo kaupungin palvelut tutummaksi yrittäjille

Samassa veneessä -tapahtuma tuo kaupungin palvelut tutummaksi yrittäjille

Samassa veneessa (Facebook-tapahtuman kansikuva) PVMJyväskylän kaupunki ja Jyväskylän alueen yrittäjäjärjestöt järjestävät keskiviikkona 2.11. klo 8–11 avoimet ovet -tyylisen Samassa veneessä -yrityspalvelutapahtuman, jonka tavoitteena on tehdä kaupungin yrityspalveluja tutummaksi alueen yrittäjille ja vastavuoroisesti avata yrittäjien arkea kaupungin yritysrajapinnassa toimivalle henkilöstölle. Tapahtuma järjestetään Rakentajantalolla osoitteessa Hannikaisenkatu 17. Tilaisuuteen on vapaa ja avoin pääsy.

”M/S Raksatalon” laiva on lastattu erilaisilla yrityspalveluilla ja hyvän mielen risteilytunnelmalla. Raksatalolla saa kierrellä vapaasti tai voi osallistua noin puolen tunnin kestoisille kerroskierroksille, joihin johdattaa teeman mukaisesti risteilyisännät ja emännät. Risteilykierrosten lähtöajat ovat klo 8.15, 9.15 ja 10.15.

Tapahtumassa on edustettuina Palvelupiste Hannikaisen palvelut ja lupa-asiat, liikenne- ja viheralueet, keskustan kehittämishankkeet ja rakentaminen, liikenteenohjaus, kaupunkisuunnittelu, kaavoitus, maankäyttö ja yritystontit, elinkeino- ja työllisyyspalvelut sekä matkailutoimijoiden palvelut ja matkailumarkkinointi. Lisäksi ylimmän kerroksen yläkannella on tavattavissa yrittäjäjärjestöjen edustajia ja alueen yrittäjien case-tarinoita ja kaupunginjohtaja Timo Koivisto on tilaisuudessa läsnä aamupäivällä tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana.

Tavoitteena keskinäisen ymmärryksen lisääminen ja uusien keskusteluyhteyksien avaaminen

- Tapahtuman idea sai alkunsa aikanaan Kunnallisjohdon seminaarissa, jossa pohdittiin kuntien ja yrittäjien kohtaamistapoja ja sitä, miten kunnat palvelevat yrittäjiä. Mietimme, voisiko kaupungin ja yrittäjien yhteistoimintaa tehostaa jotenkin. Halusimme myös etsiä yrittäjien ja kaupungin vuoropuhelulle uusia keinoja. Muodostui idea yhteistapahtumasta, kertoo Jyväskylän yrittäjien varapuheenjohtaja Marko Toivakka.

- Tontit ja rakennusvalvonta on se rajapinta, jossa yrittäjät ja kaupunki ehkä eniten kohtaavat toisiansa. Viranhaltijat eivät aina tunne yrittäjien arkea, ja toisaalta yrittäjät eivät tiedä kaikkia lainsäädännön kiemuroita ja muita asioita, joiden kanssa viranhaltijat painiskelevat. Haluamme osaltamme parantaa keskinäistä ymmärrystä ja avata uusia keskusteluyhteyksiä, Toivakka lisää.

Tapahtumaidea on otettu positiivisesti vastaan yrittäjien ja kaupungin henkilökunnan keskuudessa.

- Olemme erittäin iloisia alueen yrittäjäjärjestöjen aktiivisuudesta ja siitä, että saimme organisoitua tällaisen hyvän mielen tapahtuman, jolle on oikeasti tilausta ja tarvetta. Meiltä on puuttunut tällainen rennompi tapahtuma, jossa kuulemme yrittäjien tarpeita ja toiveita sekä saamme samalla palveluitamme tutummaksi yrittäjille. Samalla myös kaupungin henkilökunta pääsee tutustumaan tarkemmin toisten yksiköiden palveluihin, sanoo Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen.

- Haastavien aikojen keskellä tarvitaan kaikkien yhteistyötä ja yhdessä tekemistä. Lämpimästi tervetuloa – Samassa veneessä ollaan, Vuojolainen summaa.

Lisätietoja:

Jyväskylän Yrittäjät
Varapuheenjohtaja Marko Toivakka, p. 0400 735 259, marko@toivakka.net

Jyväskylän kaupunki
Elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen, 050 311 8820, suvi.vuojolainen@jyvaskyla.fi

Tapahtuman toteuttajana toimivat Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden yrittäjäyhdistysten kanssa.

Tutustu muihin artikkeleihin