Siirry suoraan sisältöön

Jyväskylän Säynätsalon teollisuusalueella on tilaa isommillekin yrityksille

Jyväskylän Säynätsalon teollisuusalueella on tilaa isommillekin yrityksille

1801_Jari_LahtinenSäynätsalon vanhan vaneritehtaan aluetta valmistellaan parhaillaan uusia vuokralaisia varten. Hyväkuntoista ja vuokratasoltaan kilpailukykyistä teollisuustilaa on tarjolla kymmeniä tuhansia neliöitä. Uusi omistaja Redeve lupaa, että yli 100 vuotta teollisuuskäytössä ollut alue on sitä vastakin.

Kiinteistösijoitusyhtiö Redeve on tullut tutuksi perinteikkäiden teollisuusalueiden uutena omistajana ja kehittäjänä. Esimerkiksi Voikkaan ja Myllykosken tehdasalueet omistukseensa hankkinut Redeve suosii kohteita, joissa kasvun ja kehityksen mahdollisuudet ovat hyvät.
– Alueiden ei tarvitse olla valmiita, vaan juuri kehityspotentiaali on se mitä mikä meitä kiinnostaa, yrityksen toimitusjohtaja Jari Lahtinen kertoo.

Tilaa isommillekin toimijoille

Jyväskylän yritysalueeksi nimetty Säynätsalon teollisuusalue on Lahtisen mukaan lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa. Sijainti lähellä 9-tietä ja Jyväskylän keskustaa tekee siitä helposti saavutettavan sekä yritystoimintaa että työntekijöiden liikkuvuutta ajatellen. Kauniista Päijänne-miljööstäkään tuskin on haittaa.
– Turva- ja kulunvalvontajärjestelyt ovat hyvät ja vuokrataso kilpailukykyinen. Rakennuksessa on lattiapintaa tuhansia neliömetrejä, joten tila soveltuu hyvin monenlaiseen käyttöön, Lahtinen kertoo.

1691_Jari_Lahtinen

Suuri neliömäärä mahdollistaa isojen, valtakunnallisten toimijoiden sijoittumisen alueelle. Redeven toiveena on löytää vuokralaisiksi yrityksiä, joiden tilatarve on vähintään satoja neliöitä. Tällaisia ovat tyypillisesti korkean teknologian teollisuusyritykset tai esimerkiksi varastointipalveluihin erikoistuneet yritykset.
– Mutta onhan meillä vaihtoehtoja myös pienyrityksille. Viereisessä, entisessä kuitulevytehtaan kiinteistössä eli Teollisuustalossa työskentelee tälläkin hetkellä yli 30 yrittäjää tai pienyritystä. Rakennuksessa on vielä tilaa uusille yrityksille.

Kestävä kehitys huomioitu suunnittelussa

Myös teollisuusyritykset odottavat kiinteistönomistajilta vastuullisia ratkaisuja. Toistaiseksi vaneritehtaan alue lämpenee vielä öljyllä, mutta uudella omistajalla on tähän jo suunnitelmia.
– Jos ei vielä täksi syksyksi ehditä, niin viimeistään seuraavaan lämmityskauteen mennessä öljy on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon, Lahtinen lupaa.
– Suunnitelmat ovat parhaillaan työn alla. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi kaukolämpö ja lämpöpumppuratkaisut.

Redeven kestävän kehityksen periaatteisiin kuuluu, että olemassa oleva rakennuskanta pidetään kunnossa mahdollisimman pitkään.
– Alue on ollut yli 100 vuotta teollisuusalueena ja meidän tavoitteemme on pitää se sellaisena. Mitään käyttökelpoisia rakennuksia ei pureta, vaan huolletaan ja kehitetään olemassa olevaa kiinteistökantaa. Vaneritehtaan rakennus on hyväkuntoinen, talotekniikka ajan tasalla ja tietoliikenneyhteydet huippuluokkaa, mikä mahdollistaa rakennuksen tarkoituksenmukaisen uusiokäytön, Lahtinen sanoo.
– Myös rakennusoikeutta on runsaasti jäljellä, eli edellytykset alueen laajentamiselle ovat olemassa. Kaiken kaikkiaan alue, rakennuksen infra ja tekniset järjestelmät antavat hyvät valmiudet Voikkaan kaltaisen yrityspuiston rakentamiselle.

1605_Jari_Lahtinen

Öljylämmitys tullaan korvaamaan tulevaisuudessa joko kaukolämmöllä tai lämpöpumppuratkaisuilla.

Uudet vuokralaiset sisään syksyllä

Tällä hetkellä alueella tehdään vielä vanhojen koneiden purkua. Ensimmäiset tilat vapautuvat uusille vuokralaisille kesälomien jälkeen.
– Syksyn mittaan tiloja vapautuu koko ajan lisää, joten kannattaa olla yhteydessä, mikäli isompiin tiloihin vaihtaminen on nyt ajankohtaista, Lahtinen vinkkaa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä projektipäällikkö Anssi Kekkiin Business Jyväskylästä.


Juttu on toteutettu osana MurtSi-hanketta (Metsäteollisuuden murros sijoittumispalveluiden suuntaajana), jota rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Tutustu muihin artikkeleihin