Siirry suoraan sisältöön

Valon juhla Kankaalla kokoaa alueen yrittäjät yhteen

Valon Kangas -teksti ja logoja
Valon Kangas -teksti ja logoja

Jyväskylän Kangas nettisivutValon kaupunki -tapahtuma tulee jälleen ja kaupunki täyttyy upeista valotaideteoksista ja oheisohjelmasta. Tapahtuma ajoittuu tänä vuonna syys-lokakuun vaihteeseen 29.9.-8.10. ja valotaidetta pääsee ihastelemaan tänäkin vuonna 10 päivän ajan. Tämän vuoden pääteos Flower Forest -kukkaketo nousee Kankaalle Kankaan Saunan edustalle. Teoksen nelimetriset kukat muodostavat Kankaalle kauniin, hehkuvan kukkaniityn. Teoksen tilaajana on Kankaan Palvelu Oy.

Kankaalla on luvassa myös runsaasti valoaiheista oheisohjelmaa koko tapahtuman ajalle. Valon Kangas -kokonaisuutta on suunniteltu yhdessä alueen yritysten kanssa keväästä saakka. Tavoitteena on houkutella paikalle runsaasti kävijöitä ja tuoda alueen yrityksiä ja toimijoita yleisön tietoisuuteen eri oheisohjelmien avulla.

Luvassa on muun muassa Varjosaunafestivaali Kankaan Saunalla, Studio Laiven pitämää kukkaisjoogaa Flower Forest valokukkakedolla, Gradian opiskelijoiden työnäytöksiä Kankaanaukiolla, YIT:n ja Skanskan asuntoesittelyitä sekä Lähitiede- ja Valovoimaisten naisten ilta -tapahtumat Piippurannan Klubilla.

Piippurannan Klubin Valoa ja Sirkusta -tapahtuma ja Kokous- ja juhlatila PK5:ssä järjestettävä Loistodisko on puolestaan suunnattu lapsille.

Musiikin ystäville on luvassa ilmaiskonsertit Kankaan Saunalla, Tanssiseura Kestävät ry:n pitämää tanssinopetusta Optimes Business Gardenin sisäpihalla ja Liikunnan Riemu ry:n järjestämä Silent Disco Kokous- ja juhlatila PK5:ssä sekä Ilon ja Valon sambakulkue, joka starttaa Piippurannasta ja kulkee kohti Flower Forest -kukkaketoa.

Lisäksi taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen järjestää alueelle kaksi ohjattua taidekierrosta, jotka ovat aiemmin olleet suosittuja.

Nälkä tai jano ei myöskään pääse yllättämään Kankaalla kävijöitä, sillä purtavaa ja virvokkeita on tarjolla Kankaan Saunalla ja Sodexon ylläpitämällä Street Eat -ruokakojulla Optimes Business Gardenin sisäpihalla. Kahvitarjoilusta vastaa puolestaan K-Market Kangas.

Tarkempi ohjelma, ajankohdat ja tapahtumapaikat löytyvät Jyväskylän Kankaan verkkosivuilta. Tapahtuman tiedotusta voi seurata myös Jyväskylän Kankaan Facebook-sivuilta.

Suositeltavin reitti alueelle tapahtuman aikana kulkee Tourujoen vartta pitkin. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kannattaa tulla Matarantorilta Jokiraittia pitkin, jossa Flower Forest -teoksen pikkukimput ohjaavat kulkua kohti pääteosta. Alueelle on mahdollista tulla myös autolla, jonka saa parkkiin joko P-Pergamentti-pysäköintitaloon Paperitehtaankadulla tai Kankaan Saunan eteläpuolella olevalle maksulliselle pysäköintialueelle. Kankaalle pääsee myös linkillä 12T, jonka pysäkit ovat Paperitehtaankadulla.

Kankaalla on käynnissä useita rakennustyömaita, joten alueella on tärkeää noudattaa kulkuopasteita. Aidatuille työmaa-alueille meno on ehdottomasti kielletty. Alueella on kahtena tapahtumaviikonloppuna liikenteenohjaus.

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 100 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti. Kankaan juuret ovat vahvasti yhteisessä tekemisessä. Alueen kehittämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhdessä YIT:n, Skanskan ja Jyväs-Parkin kanssa. Yhteistyötä tehdään tiiviisti myös Kankaalla toimivien yritysten kanssa. #Kankaanyhteisö

Tutustu muihin artikkeleihin