Kangas27-1

Koulutusosaaminen ja -vienti

Keski-Suomi on koulutuksen ja sivistyksen maakunta, jonka vahvoina painopistealueina ovat kasvatus, tutkimus ja koulutuksen moniasteinen tarjonta. Koulutussektori on alueella suuri työllistäjä ja kouluttautunut työvoima on merkittävä maakunnallinen kilpailutekijä.

Jyväskylän koulutusosaaminen on Suomen kärkitasoa: Jyväskylän ammattikorkeakoulu on maamme kolmanneksi suosituin, Jyväskylän yliopisto puolestaan kokonaishakijamäärällä mitattuna Suomen viidenneksi suosituin ja Gradia on maamme kolmanneksi suurin lukio- ja ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Kasvatus- ja koulutusala on ollut Jyväskylän seudun vahvuus jo vuosisadan: Uno Cygnaeus perusti ensimmäisen suomenkielisen opettajaseminaarin Jyväskylään jo yli 150 vuotta sitten.

Koulutusviennin teemoissa korostuvat muun muassa innovatiiviset opetusmenetelmät, koulutuksen ja työelämän välinen yhteistyö ja oppijakeskeinen pedagogiikka. Jyväskylässä on myös Suomen koulutetuimmat opettajat.

Quit saying tomorrow 

Haluatko kuulla koulutusosaamiseen ja -vientiin liittyvistä uutisista ensimmäisten joukossa? Liity postituslistallemme.

Liity postituslistalle

Kangas37-1

EduFutura rakentaa joustavia opintopolkuja koulutusasteiden välillä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat luoneet ainutlaatuisen osaamiskeskittymä EduFuturan, jonka tavoitteena on rakentaa opiskelijoiden opintopolut joustaviksi eri koulutusasteiden välillä. Ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteistyö tarkoittaa käytännössä, että opiskelija voi ristiinopiskella oppilaitoksissa ja luoda omannäköisen opintopolun.

EduFutura koordinoi oppilaitosten opetussuunnitelmien yhteensovittamista sekä yhteisten asiantuntijoiden, projektien ja tilojen käyttämistä. Lisäksi fokuksessa ovat opiskelijan ohjaus, tukipalvelut, hyväksilukemisen menetelmät ja sujuvat siirtymiset.

Koulutusviennillä osaamista maailmalle

Jyväskylässä tehdään määrätietoista työtä koulutusviennin parissa. Tätä varten on perustettu  asiantuntijaorganisaatio EduCluster Finland (ECF), jonka toiminnan painopisteinä maantieteellisesti ovat GCC-maat, Aasia ja Latinalainen Amerikka.

EduCluster Finland tarjoaa palveluja koulutuksen laadun ja arvioinnin alueella, sekä valmennusta kansainvälisenä asiantuntijana kehittymiseen. ECF toimii koulutuksen kehittämisen alueilla koulutusjärjestelmäreformeissa, koulutuksen ja opetuksen laadun arvioinnissa ja kehittämisessä, ammatillisen kehittämisen ja opettajankoulutuksen kentällä sekä työllisyyden tukemisessa ammatillisen ja korkeakoulutuksen kautta.

Kangas17

Jyväskylän oppilaitoksia:

Firstbeat

Korkeakoulut:

Opistot ja aikuiskoulutus:

Kansainvälistä arvostusta Jyväskylän oppilaitoksille

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteet sijoittui heinäkuussa 2019 Shanghai Rankingin eri tieteenalojen kansainvälisessä yliopistovertailussa vertailussa sijalle 39. Times Higher Education Europe Teaching Ranking -listauksen sijoituksella Jyväskylän yliopisto on paras pohjoismainen ja neljänneksi paras eurooppalaisen korkeakoulu.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kansainvälistymisen laatu on tunnustettu maailmalla. Euroopan komissio on myöntänyt JAMKille muun muassa seuraavat tunnustukset: 

  • Diploma Supplement Label 2013–2016
  • Erasmus Charter for Higher Education 2014–2020
  • Erasmus Golden Award for Excellence 2013

Tiina Järvelin, yritysneuvoja, kansainvälistymispalvelut

3arrows-big

Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Form background