Siirry suoraan sisältöön

Yrityspalvelu-
seteli

Yritysklinikka-kuvituskuva_880x800

Jyväskylän kaupungilla on käytössä yrityspalveluseteli yritysten kasvun ja kehittämisen edistämiseksi. Yrityspalveluseteli on pienten ja keskisuurten yritysten tukimuotoinen rahoitus, jolla voi hankkia asiantuntijapalveluja liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.  

Yrityspalvelusetelin avulla kannustetaan kasvuhakuisia yrityksiä systemaattisempaan ja laajamittaisempaan yritystoiminnan kehittämiseen sekä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita. 

Seteli on tarkoitettu kaupungin alueella toimiville pienille ja keskisuurille yrityksille, joiden kotipaikka sijaitsee Jyväskylässä. Seteliä ei myönnetä asunto- ja kiinteistöyhtiöille eikä sijoitusyhtiöille. 

Yrityssetelin arvo on 5 000 euroa, josta yritysten omavastuuosuus on 20 %. Setelin myöntämisestä päättää Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö. Yrityspalvelusetelihakujen ajankohdat ja määrät päätetään vuosittain ja niistä ilmoitetaan aina erikseen.  

Vuoden 2023 hakuaika on 8.5.2023 (palveluntuottajien hakuaika on jatkuva) sekä 22.5.-11.6.2023 (yrityspalvelusetelin asiakasyritysten hakuaika). Yrityspalvelusetelin käyttöaika on vuoden 2023 loppuun saakka. 

Setelillä tuettavia palveluteemoja ovat: 
  • myynti, markkinointi ja viestintä 
  • yrityksen liiketoiminnan strateginen kehittäminen 

Näin Ceili hyödynsi yrityspalveluseteliä

"Käytimme Business Jyväskylän yritysseteliä yhtiömme markkinointistrategian kirkastamiseen ja oikeiden ostajapersoonien määrittämiseen. Sen pohjalta olemme uudistaneet verkkosivustomme ja myyntimateriaalimme. Palvelusetelin ansiosta myyntimme ja markkinointimme kohdentuu nykyisin oikeisiin kohderyhmiin ja sen vaikutukset ovat olleet vahvoja ja tukeneet kasvuamme."

Sami Kettunen, toimitusjohtaja, Ceili Oy

Sami Kettunen

Yrityspalveluseteli palveluntuottajille

Palveluntuottajiksi voi hakea asiantuntijayritykset, jotka tarjoavat asiantuntijapalveluita myyntiin, markkinointiin ja viestintään sekä yrityksen liiketoiminnan strategisen kehittämiseen. Palveluntuottajan tulee täyttää tilaajavastuulain mukaiset Luotettava Kumppani -ohjelman kriteerit. 

Palveluntuottaja tuotteistaa asiakkaalle tarjoamansa palvelun, joka viedään tuotekortin avulla sähköiseen portaaliin.

Yrityspalveluseteli yrityksille

Yrityspalveluseteliä voi hakea jyväskyläläinen pk-yritys jolla on kotipaikka Jyväskylän kaupungissa. Yrityksellä tulee olla pyrkimys kasvuun tai kansainvälistymiseen, tarve yrityksen uudistumiselle ja/tai strategiselle kehittämiselle. 

Ennen hakemuksen jättämistä hakijayrityksen kannattaa käydä tutustumassa palveluntuottajien palvelutuotteisiin yrityspalvelusetelit portaalissa.

Yritys valitsee itsenäisesti haluamansa palveluntuottajan yrityspalvelusetelit portaalista. Palveluntuottaja ja asiakasyritys sopivat keskenään palvelun tuottamisen ehdoista. 

Usein kysytyt kysymykset

Näin Vitreo Oy hyödynsi yrityspalveluseteliä

”Jyväskyläläinen ulkoalueiden kalusteiden maahantuontiyritys Vitreo Oy käytti yrityspalveluseteliä uuden tuoteperheen lanseeraamisen tueksi. Corten-teräksestä valmistetuille istuimille, istutusastioille, vesiposteille ja infotauluille tarvittiin näkyvyyttä ja uusia markkinointikanavia. Huomasimme, että sosiaalisen median markkinointimme oli melko lapsenkengissä ja halusimme lähteä kehittämään sitä, kertoo toimitusjohtaja Perttu Hietanen. Hankimme yrityspalvelusetelin turvin apua sosiaalisen median asiantuntijayritykseltä, joka kartoitti Vitreon tilanteen, teki some-markkinointistrategian ja auttoi yritystä saamaan enemmän irti sosiaalisen median palveluista.

Yrityspalveluseteli on mielestäni kaupungin elinkeinopalveluilta erinomainen päänavaus ja malliesimerkki, miten kunta voi suoraan tukea omia yrittäjiään. Yrityspalveluseteliä oli helppoa ja suoraviivaista hakea, mutta koska palveluseteleitä myönnetään vain rajattu määrä, yrittäjien kannattaa panostaa hakuprosessiin. Kannattaa miettiä perustelut tarkasti ja kuvata mihin tarpeeseen yrityspalveluseteliä on hakemassa. Itse etsin sopivia palveluntuottajia ja selvitin, millaista osaamista heillä on.”

Perttu Hietanen, toimitusjohtaja, Vitreo Oy

Perttu Hietanen
Kuva: Keskisuomalainen

Yrityspalveluseteli step by step

Yrityspalvelusetelihaku-infon materiaalit

Yrityspalvelusetelin hakuinfo järjestettiin 12.5.2023. Täältä löydät infon materiaalit. 

Ajankohtaista

Ota yhteyttä!

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

risto

Risto Kovala
Palvelupäällikkö
+358 50 365 0012
risto.kovala@jyvaskyla.fi

Piija Äijänen

Piija Äijänen
yritysneuvoja, Yritysklinikat
+358 40 573 2066
piija.aijanen@jyvaskyla.fi