Siirry suoraan sisältöön
Hero-Työnantajapalvelut-Rahalliset tuet

Rahalliset tuet palkkaamiseen

Voit työnantajana saada huomattavaa rahallista tukea työttömän työnhakijan palkkaamiseen. Palkkatuki on työttömyyden kestosta riippuen 30–50 % palkasta (tukiaika 6 tai 12 kk). Kuntalisä on tarkoitettu erityisesti uuden työntekijän perehdyttämiseen ja kouluttamiseen. Kuntalisää maksetaan, kun palkattava henkilö on kuntakokeilun asiakkaana oleva työnhakija, joka asuu Jyväskylässä.

Palkkatuki

Palkkatuen tarkoitus on madaltaa yrityksen kynnystä työttömän työnhakijan palkkaamiseen erityisesti silloin, kun kyseessä on alanvaihtaja, ikääntyvä tai työnhakijan työkyky on alentunut. Palkkatuki rohkaisee yrityksiä palkkaamaan myös erilaisilla osaamis- ja kokemustaustoilla olevia henkilöitä sekä tarjoaa tällaiselle työntekijälle mahdollisuuden osoittaa taitonsa ja motivaationsa. 

Palkkatukea myönnetään tyypillisesti seuraavissa tilanteissa:

  • Palkkaat työttömän työntekijän, jolla on osaamisvaje suhteessa käsillä olevaan työtehtävään (palkkatuki 30–50 %, 6–12 kk:n tukijakso)
  • Palkkaat työttömän yli 60-vuotiaan (palkkatuki 40–50 % ensimmäiset 12 kk, 30 % seuraavat 12 kk, 24 kk:n tukijakso)
  •  Palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vamman tai sairauden takia alentunut työkyky (palkkatuki 50 % 24 kk:n tukijakso kerrallaan)
  • Palkkaat työttömän työnhakijan oppisopimuksella (voidaan myöntää koko koulutuksen ajaksi, muuten ehdot samat kuin kohdassa yksi)


Palkkatukea voidaan myöntää sekä määräaikaiseen että toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. 

Lue lisää palkkatuesta ja katso hakuohjeet

Kuntalisä

Kuntalisää voidaan myöntää työnantajalle, joka työllistää kuntakokeilun asiakkaana olevan työttömän työnhakijan. Lisä on tarkoitettu uuden henkilön palkkaamisesta syntyviin rekrytointi-, työtila-, työvaate-, perehdyttämis- ja ohjauskustannuksiin. Lisää voidaan myöntää yrityksille, rekisteröidyille yhdistyksille, säätiöille sekä yksityisille työnantajille (ei julkisoikeudellisille työnantajille). Kuntalisä on suuruudeltaan 300 € tai 600 € kuukaudessa.

Kuntalisän myöntämiseen liittyy tiettyjä ehtoja. Tutustu niihin tarkemmin alla olevan linkin kautta tai ota yhteyttä yrityskoordinaattoreihimme, jotka kertovat mielellään lisää!

Lue lisää kuntalisästä

Ajankohtaista

Ota yhteyttä

Soita tai varaa aika tapaamiseen, niin pohditaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua.

Päivystävä yrityskoordinaattori on tavoitettavissa numerosta 014 569 1332 arkisin klo 9-15.30. Voit myös jättää yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Yrityskoordinaattorit:

martti_melin

Martti Melin
+358 40 182 1403
martti.melin@jyvaskyla.fi 
Palvelualat ja hyvinvointi

Ilkka_finnila
Ilkka Finnilä
+358 40 504 1857
ilkka.finnila@jyvaskyla.fi 
Kaupan, hallinnon ja opetusalojen toimiala

Pasi Laukkanen

Pasi Laukkanen
+358 50 3118 190
pasi.laukkanen@jyvaskyla.fi 
Teollisuus ja tekniikka

Heidi_nygård

Heidi Nygård
tiimivastaava
+358 50 476 7349 
heidi.nygard@jyvaskyla.fi 
Kaikki toimialat