Jump right in
Kavelykatu30web

Kaupunkikeskustan kehittäminen 3.0

Erikoiskaupan, tapahtumien ja asumisen ykköspaikka

Jyväskylässä on vilkas ja kompakti ydinkeskusta. Sen vetovoiman kasvattaminen erikoiskaupan, tapahtumien ja asumisen ykköspaikkana on osa kaupungin kehittämisstrategiaa.

Keskeisten keskustakortteleiden täydennysrakentaminen, viihtyisien kaupunkitilojen lisääminen ja lukuisat tapahtumat vahvistavat kaupunkikeskustan elinvoimaa ja edistävät yhteisöllisempää kaupunkikulttuuria.

Ydinkeskustasta yhteinen kohtaamispaikka!

Jyväskylän kaupunki laatii suunnitelman ydinkeskustan kaupallisen elinvoimaisuuden lisäämiseksi. Strategisen suunnitelman toimeenpanoaika on vuosina 2021 – 2027 ja suunnitelma valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Kaupallisen elinvoiman kehittämiseen kutsutaan mukaan kaupungin asukkaat, keskustan yritykset, kiinteistönomistajat ja muita sidosryhmiä. Kaupunki kerää aktiivisesti toimijoilta uusia ideoita ydinkeskustan kehittämiseksi.

Jyväskylän keskustavisio 2030

Ydinkeskustan kaupallisen elinvoiman kehittämistyö perustuu kaupunginvaltuuston hyväksymään keskustavisio 2030:een.  Jyväskylän keskustavisio 2030 on kokonaisnäkemys keskustan ja kaupungirakenteen kehittämisestä. Visio sisältää linjaukset myös liikenteen, yritystoiminnan ja kulttuurin kehittämisestä.

Jyväskylän keskustavisio 2030:n tavoitteet:
  • Asukkaiden määrä on kaksinkertaistanut yli 30 000 asukkaaseen (keskusta-alueella 15 500 asukasta v. 2017)
  • Ylivoimainen ajanvieton ja erikoiskaupan keskus
  • Kulttuurin ja taiteen monipuolinen alusta, joka tarjoaa runsaasti uusia syitä saapua keskustaan
  • Helposti saavutettavissa kaikilla kulkumuodoilla.
Lue lisää Kaupunkikeskustasta

Kiinnostaako Kaupunkikeskustan kehittäminen? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Jätä yhteydenottopyyntö

Tutustu Jyväskylän Keskustavisio 2030 »

Jyvaskyla kavelykatu nainen ja pyora

Keskustan pitkäjänteinen kehittäminen koostuu monista yksittäisistä hankkeista. Kokonaisnäkemyksen avulla yhteinen tavoite on sama – elinvoimainen ja viihtyisä kaupunkikeskusta.

Jyväskylän sydän ja kulttuuriyksiköiden integroitu toimintamalli

Jyväskylän sydän -projekti sai työnsä päätökseen viime vuoden lopulla ja projektin loppuraportti käsiteltiin kaupunginvaltuustossa 18.1.2021. Jyväskylän sydän -projektin tavoitteena oli tuottaa suunnitelma, kuinka taide ja kulttuuri uudistavat kaupunkikeskustaa 2020-luvulla. Jyväskylän sydän -projekti on päättynyt ja  loppuraportti on valmistunut.

Kulttuuriyksiköiden integroitu toimintamalli on Jyväskylän Sydämen etenemissuunnitelman jatkotoimenpide, jossa uutta toimintamallia suunnitellaan muun muassa osana kaupunkikeskustan kehittämistyötä.

Tavoitteena on, että eri kulttuuriyksiköt luovat uusia toimintatapoja, syventävät yhteistyötään ja tarvittaessa yhdistävät toimintojaan etenemissuunnitelman hengessä. 

Muita Jyväskylän sydämen etenemissuunnitelman mukaisia lähiaikoina käynnistyviä hankkeita ovat teatteritalon peruskorjauksen, Jyväskylän lyseon vanhan suojelurakennuksen peruskorjauksen ja Paviljongin Wilhelm-salin akustoinnin suunnittelu. Näiden peruskorjausten arvioitu valmistumisaika on arviolta vuosina 2023 – 2026.

Pääkirjaston, taidemuseon ja käsityömuseon tilojen ja mahdollisen akustisen musiikkisalin suunnitteluperiaatteet tulee ratkaista Jyväskylän sydämen etenemissuunnitelman mukaan noin vuonna 2025.

 

Jyväskylän sydän ja kulttuuriyksiköiden integroitu toimintamalli

Jyvaskylan_sydan_taiteilijan_nakemys_kulttuurikeskuksesta

Haluatko lisätietoa kulttuuri-investointien ja kaupunkikeskustan yhteiskehittämisestä? Haluatko mukaan kehittämiseen?

Kaupunkikehitysalustat

Hippos sisäänkäynti havainnekuva

Hippos

Hippoksesta rakennetaan Suomen suurin liikunnan, urheilun ja ammattilaisurheilun keskittymä.

Lue lisää Hippoksesta »
Jyväskylä Kanga, Perhe

Kangas

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä asukkaille ja yrityksille. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 6 000 asukkaan koti.

Lue lisää Kankaasta »
Jyväskylän kävelykatu, äiti ja lapsi

Kaupunkikeskustan kehittäminen 3.0

Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämisen kolmas aalto on käynnistynyt Jyväskylän keskusta 3.0 –hankkeena. Jyväskylässä on vilkas ja kompakti ydinkeskusta. Sen vetovoiman kasvattaminen erikoiskaupan, tapahtumien ja asumisen ykköspaikkana on osa kaupungin kehittämisstrategiaa.

Lue lisää Kaupunkikeskustasta »
Sairaala Nova ja Kukkula

Sairaala Nova ja Kukkula

Jyväskylän uusi sairaala on tulevaisuuden sairaala, jossa lähtökohtana on asiakas eli potilas. Asiakkaille tarjotaan kokonaispalvelua, jossa ennaltaehkäisy ja hyvinvointi ovat merkittävässä roolissa.

Lue lisää Sairaalasta »
3arrows-big

Kiinnostuitko Kaupunkikeskustan kehittämisestä? Ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Business_PF34Pirkko

Pirkko Flinkman
projektipäällikkö, Keskustan kehittäminen 3.0
p. 050 568 7846
pirkko.flinkman@jyvaskyla.fi

Business_Jyvaskyla122Janne

Janne Viitamies
projektipäällikkö, Jyväskylän sydän
p. 050 477 1511
janne.viitamies@jyvaskyla.fi

Business_Jyvaskyla79Ora

Ora Nuutinen
projektipäällikkö, Kaupunkikeskustan kiinteistökehitys
p.  040 195 5534
ora.nuutinen@jyvaskyla.fi

Tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Form background