Business Jyväskylä ja jyväskyläläinen Firstbeat panostavat palautumiseen Nordic Business Forumissa

UutisetLiikunta ja hyvinvointiSijoitu

nordic-business-forum-2018-tapahtumaNordic Business Forum ja Firstbeat ovat erinomaisia esimerkkejä siitä, miten Jyväskylästä noustaan maailmanluokan tekijäksi. Tämän vuoden Nordic Business Forumissa Business Jyväskylä tekee kaupungin liikunta- ja hyvinvointialan osaamista tunnetuksi jyväskyläläisen – jo yli 40 eri maassa toimivan – hyvinvointi- ja urheiluteknologiayritys Firstbeatin kanssa.

Pitääkö menestyjän herätä viideltä ja meditoida?

Meille satelee ohjeita, miten pitäisi elää, jotta olisimme vielä vähän tehokkaampia ja menestyneempiä. Samaan aikaan noin joka toinen suomalainen kärsii palautumisvajeesta ja väsymyksestä on tullut uusi normaali, joka nakertaa koko yhteiskuntaa. Onko stressin ja palautumisen tasapaino vain urbaani legenda? Voiko kehitystä tapahtua ilman armotonta suorittamista?

Kaikille Nordic Business Forum kävijöille avoimessa Business Jyväskylän lounastilaisuudessa kuormituksesta ja palautumisesta on keskustelemassa hyvinvointivalmentaja Kaisa Jaakkola, huippu-urheilija Nooralotta Neziri, Hintsa Performancen valmentaja Heikki Huovinen sekä MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

– Määritetäänkö menestys poikkeuksellisen suorittamisen kautta ja vaatiiko se sitä Suomessa? On hyvä, että hyvinvoinnista keskustellaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä suuri osa suomalaisista voi pahoin, vaikka olemme helpottaneet elämäämme ja työntekoa moderneilla kommunikaatio- ja muilla välineillä, pohtii digitalisaatiota lähietäisyydeltä seurannut Nordlund jo etukäteen.

Keskustelua vetää Firstbeatin Riikka Lamminen. Torstaina 10.10. klo 11.55 Balconylla (messuhalli 6) järjestettävän tilaisuuden avaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Business Jyväskylän osastolla rentoudutaan – Firstbeat mittaa kuinka hyvin?

Stressin ja palautumisen asiantuntijat haluavat muistuttaa, ettei edes NBF-seminaaripäiviä kannata vetää sata lasissa aamusta iltaan. Business Jyväskylän osastolle on järjestetty rentoutumispiste, jossa seminaarikävijät voivat istahtaa hetkeksi, pistää kuulokkeet päähän ja rentoutua. Halutessaan Firstbeat mittaa rentoutujien sykkeet, jotta he näkevät miten mikrotauko vaikuttaa.

Business Jyväskylän osastolla selviää myös, miten Nordic Business Forumin järjestäjätiimiläiset – aina hallituksen puheenjohtaja Hans-Peter Siefenistä lähtien - reagoivat syksyn suurkoitokseen. Katosivatko yöunet? Käykö kroppa kierroksilla tapahtuman ensimmäisenä päivänä?

Korkeatasoista liikunta-alan tutkimusta, liiketoimintaa ja kansallisesti merkittäviä hankkeita

Jyväskylässä yhdistyvät pohjoismaisittain ainutlaatuisella tasolla liikunta- ja hyvinvointialan tutkimus, koulutus ja liiketoimintaosaaminen. Jyväskylässä tutkitaan liikuntaa ja hyvinvointia laajasti aina arkiliikkumisen esteistä huippu-urheiluun ja suorituskyvyn optimointiin.

Tutkimus- ja osaamiskeskittymän lisäksi Jyväskylässä toimii useita liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä. Näiden liiketoiminta perustuu joko tekoälyä ja robotiikkaa hyödyntäviin hyvinvointiratkaisuihin sekä teknologisiin innovaatioihin tai korkeatasoisiin valmennus- ja koulutuspalveluihin.

Kaupungin ytimen läheisyyteen nousee lähivuosina Hippos2020 – yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä liikunnan, hyvinvoinnin ja urheilun keskittymistä. Hippoksen kehittämiseen investoidaan 250 miljoonaa euroa lähivuosien aikana

Ainutlaatuiset liikunta- ja hyvinvointialan koulutusmahdollisuudet

Jyväskylä tarjoaa ainutlaatuiset liikunta- ja hyvinvointialan koulutusmahdollisuudet ja tulevaisuuden asiantuntijoita organisaatioiden käyttöön. Jyväskylän yliopistossa on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, ja siellä voi opiskella myös hyvinvointiteknologian ja liikuntalääketieteen maisteriohjelmissa.

Huippu-urheilijat viihtyvät täällä, sillä sekä Jyväskylän Urheiluakatemia että Jyväskylän ammattikorkeakoulu kiinnittävät erityishuomiota ammatti-urheilijoiden valmentautumisen ja korkeakouluopintojen yhteensovittamiseen. Uusimpana avauksena Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Kuortaneen urheiluopisto käynnistävät valtakunnallisesti merkittävän yhteistyön liikunta-alan opiskelumahdollisuuksien parantamiseksi Jyväskylässä ja Keski-Suomessa. Yhteistyön myötä Jyväskylässä tulee tarjolle Kuortaneen urheiluopiston järjestämislupien mahdollistamana ammatillisen koulutuksen liikunnanohjauksen perustutkinto, liikuntapaikka-alan ammattitutkinto sekä liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto.

– Meillä on Jyväskylässä kovan luokan osaamista liikunta- ja hyvinvointitoimialalla niin tutkimuksen, liiketoiminnan kuin koulutuksen osa-alueilla. Tätä viestiä haluamme tuoda esille valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Haluamme myös edelleen vahvistaa liikunta- ja hyvinvointitoimialan osaamista alueella ja kutsua uusia innovatiivisia yrityksiä ja osaajia Jyväskylään luomaan kanssamme uusia Firstbeatin ja Nordic Business Forumin kaltaisia menestystarinoita. Business Jyväskylän osastolle voi tulla keskustelemaan ja kuulemaan lisää kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista, sanoo Business Jyväskylän markkinointipäällikkö Suvi Vuojolainen.

Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, elinkeinomarkkinointi

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background