Jyväskylä Business Rally tuo kansainvälisiä sijoittajia ja suomalaisia yrityselämän vaikuttajia sekä päättäjiä Jyväskylään 1.-2.10.

calendar30.09.2021

UutisetMenestysteotElinkeinomarkkinointiVerkostot

Kuva valkokankaasta Business Rally tapahtumassaJyväskylä Business Rallyn tapahtumat tuovat noin 250 yrityselämän vaikuttajaa, päättäjää ja sijoittajaa Jyväskylään ralliviikon aikana.

1.-2.10. pidettävässä Jyväskylä Business Rally Investor Day:ssa suomalaiset kasvuyritykset pitchaavat kotimaisille ja kansainvälisille sijoittajille ja tavoittelevat rahoitusta yritysideoilleen. Mukaan on valittu kahdeksan yritystä. Lavalle nousevat tänä vuonna seuraavat yritykset: 

Aiwo, Jyväskylä
Fjuul, Helsinki
Green Carbon, Jyväskylä
Hydrohex, Turku
Measurlabs, Helsinki
Shareway, Jyväskylä
XHOME, Joensuu
3AWater, Kuopio

Investor Day järjestetään yhteistyössä EBANin (European Business Angels Network), FiBANin (Finnish Business Angels Network) ja Jyväskylän Yritystehtaan kanssa. Tilaisuutta voi seurata myös kaikille avoimen livestreamin kautta. Verkostoitumisalusta Brella mahdollistaa uusien kontaktien löytämisen niin paikan päältä kuin verkon yli.

Investor Day:ssa esiintyvät yritykset on valittu ennakkohaun perusteella. Ennakkohaun ja hakemusten arvioinnin järjesti EBANin jäsenistä valittu raati eli jury, joka koostuu kokeneista kansainvälisistä sijoittajista. Raadin jäsenet ovat pääosin paikalla myös Jyväskylässä arvioimassa ja valmentamassa yrityksiä.

Olemme saaneet sopivan tiiviin joukon investoreita ja innostavia kasvuvaiheen yrityksiä kohtaamaan Jyväskylään rallien yhteydessä koronavuoden jälkeen. Emme etsi tapahtumaamme niinkään määrää vaan laatua ja sopivia kohtaantoja, jotta investointeja saataisiin suomalaisiin kasvaviin ja kansainvälistyviin yrityksiin. Hybriditapahtumalla haluamme puolestaan palvella kansainvälistä kohderyhmää ja niitä, jotka eivät halua tulla tällä hetkellä paikan päälle, kommentoi Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä, Business Jyväskylästä.

Investor Day:ssa kuullaan laajentumista tai skaalautumista hakevien yritysten pitchausten lisäksi asiantuntijapuheenvuoroja. EBANin toiminnanjohtaja Jacopo Losso kertoo puheenvuorossaan, kuinka enkelisijoittaminen on kehittynyt parinkymmenen vuoden aikana Euroopassa. Lisäksi Trind VC:n partneri Kimmo Irpola avaa investointikriteerejä myöhemmän vaiheen pääomasijoituksille.

Sijoittajien ja pitchaavien yritysten kohtaaminen järjestetään Jyväskylä Business Rallyn muodossa nyt kuudennen kerran ja se on laajentunut ja kansainvälistynyt vuosien mittaan. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2015.

City Special Stage tarjoaa paikan verkostoitumiseen

Jyväskylän kaupungintalolla järjestettävä verkostoitumistapahtuma City Special Stage järjestetään nyt toista kertaa. Ohjelmassa on alueellisen huippuosaamisen esittelyä, paikallisten yritysten ständejä ja verkostoitumista.

Olemme halunneet vastata alueen yritysten toiveeseen järjestää yhteinen tapahtuma, johon yritykset voivat kutsua omia asiakkaitaan verkostoitumaan ja tutustumaan kaupungin huippuosaamiseen kansainvälisen suurtapahtuman yhteydessä. Vuonna 2019 ensimmäisen kerran järjestetty City Special Stage sai niin hyvää palautetta yrityksiltä ja muilta toimijoilta, että halusimme järjestää tapahtuman uudelleen. Palautteissa tärkeimmiksi asioiksi nousi esiin se, että verkostoitumistilaisuudesta löytyi uusia kumppanuuksia ja asiakkuuksia. Saimme myös kiitosta kaupungin halukkuudesta tuoda esiin alueen yrityksiä rallien aikana, kertoo Piija Äijänen, projektipäällikkö Business Jyväskylästä.

Kaupungin johto ja toimialojen edustus osallistuvat myös aktiivisesti City Special Stage -tapahtumaan.

- Rallit ovat kaupungille vuosittain erinomainen mahdollisuus kutsua keskeisiä yhteistyökumppaneita keskustelemaan kaupungin kannalta keskeisistä kehittämisteemoista. Jyväskylään tullaan muutenkin rallien merkeissä ja näin meille tarjoutuu luonteva paikka tehdä verkostoyhteistyötä eri kumppaneidemme kanssa, toteaa Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Emmi Palokangas.

Jyväskylän kaupunki järjestää City Special Stagen yhteistyössä Keski-Suomen liiton kanssa.

Jyväskylä Business Rallyn Investor Dayn ja City Special Stagen ohjelmat löytyvät verkkosivuilta. www.jyvaskylabusinessrally.fi

Media on tervetullut tapahtumiin, mutta pyydämme ilmoittautumista ennalta. Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt elinkeino- ja markkinointipäällikkö Suvi Vuojolaisen kautta.

Investor Day:n livestreamiin pääset liittymään tästä. Stream aukeaa 1.10. kello 10.

Lisätiedot:

Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
050 311 8820, suvi.vuojolainen@jyvaskyla.fi
Piija Äijänen, projektipäällikkö, yritysneuvoja, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki, 040 573 2066, piija.aijanen@jyvaskyla.fi
Emmi Palokangas, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, emmi.palokangas@jyvaskyla.fi

EBAN on eurooppalainen businessenkelijärjestö, jolla on ympäri Eurooppaa 150 jäsentä, jotka ovat käytännössä eri maiden enkelisijoittajia edustavia kattojärjestöjä. FiBAN on Suomen businessenkelijärjestö.

Business Jyväskylä on Jyväskylän kaupungin yksikkö, jonka tehtävänä on vahvistaa elinkeinokentän verkostoja ja edistää yritysten kasvua. Olemme yrityksen ratkaisukeskeinen ja luotettava kumppani, verkostot tunteva ja rivakka kasvun mahdollistaja yritysten eri tilanteissa. Tehtävänämme on myös kotimaisten ja kansainvälisten yritysten sijoittumisten lisääminen ja toimintamallin kehittäminen.

Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background