Jyväskylä Business Rally verkostoi päättäjiä, yrittäjiä ja sijoittajia - suorituskyky ja eurheilu kärkiteemoina

calendar30.07.2019

UutisetKehitäTapahtumat

bsjkl-some-1200x630-ralliauto_wwwJyväskylän kaupunki järjestää Neste Rallin tapahtumaviikolla yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa monipuolista ohjelmaa yrityksille, investoreille, vaikuttajille ja päättäjille. Kolmen päivän aikana yhteensä lähes 300 vierasta tutustuu Jyväskylän elinkeinoelämän ja korkeakoulujen osaamiseen.

Ralliviikko käynnistetään yritystapahtumien osalta keskiviikkona 31.7. Jyväskylä Business Rallyn EBAN Investor Day:lla, kun Jyväskylään saapuu yksityissijoittajia ympäri Eurooppaa tapaamaan kiinnostavia peli- ja esport-alan yrityksiä, etsimään sopivia sijoituskohteita ja hankkimaan markkinatietoa toimialoista. Jyväskylä Business Rallyn tapahtumakokonaisuuteen kuuluva sijoittajatapahtuma EBAN Esports and Gaming Investor Day järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteistyössä eurooppalaisen bisnesenkeliverkoston kanssa (the European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players). Myös AKK on tapahtuman yhteistyökumppani. Rallikeskuksessa, Jyväskylän Paviljongissa, järjestettävässä investoritapahtumassa kuullaan rahoitusta tavoittelevien kahdeksan kasvuyrityksen yritysesittelyt eli pitchaukset, joiden tuotto- ja rahoituskelpoisuutta investorit arvioivat. Lisäksi tapahtumassa esiintyy alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. 

AKK hakee kumppaneita eurheiluun

Torstaina 1.8. AKK Motorsport Day:ssa Business Jyväskylä ja Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK yhdistävät voimansa löytääkseen eSport-alalle uusia alkuja sekä auttaakseen alalla jo toimivia yrityksiä kasvamaan.

AKK kehittää yhteistyössä kansainvälisen autourheilun lajiliiton FIA:n kanssa digitaalista konseptia moottoriurheiluun, jossa kilpailullinen pelaaminen (eSport), ammattivalmennus ja maailmanluokan tapahtumat yhdistyvät aivan uudella tavalla. AKK ja FIA tarjoavat yhteistyössä ainutlaatuisen polun eurheilijoille ja yhteistyökumppaneille eikä vastaavaa konseptia löydy muualta maailmasta. AKK hakee päivässä uusia kumppaneita mukaan digitaalisen moottoriurheilukonseptiin. Myös Investor Day:n rahoittajia on mukana sparraamassa kasvuyrityksiä, jotka esittelevät osaamistaan AKK:lle.

”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa yhdessä maailmanluokan menestyskonsepteja, joissa Jyväskylästä löytyvällä valmennukseen ja suorituskykyyn liittyvällä osaamisella on todella mahdollisuus näyttää kyntensä. AKK:n kanssa odotamme löytävämme uusia hunajapurkkeja uudelle liiketoiminnalle, kasvulle ja oppimiselle”, sanoo Nina Rautiainen, Hippoksen yritysekosysteemistä vastaava projektipäällikkö Business Jyväskylästä.

Suorituskyvystä keskustellaan kaupungintalolla

City Special Stage perjantaina 2.8. huipentaa Jyväskylän kaupungin yrityksille ja päättäjille suunnatun ralliviikon ohjelman. Tilaisuuden teemana on tulevaisuuden menestystekijät ja suorituskyky. Tilaisuudessa esitellään jyväskyläläistä huippuosaamista ja yrityksiä sekä verkostoidutaan vapaammissa merkeissä teeman aiheiden äärellä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen liiton kanssa. Tilaisuuteen on ilmoittautunut lähes 150 kutsuvierasta, jotka edustavat muun muassa yrityselämän, liikunnan ja hyvinvoinnin, saavutettavuuden ja digitalisaation aloja valtakunnallisella tasolla.

Tilaisuuden alustuspuheenvuoron pitää tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Suorituskyvyn eri osa-alueisiin luovat katsausta Sami Kalaja EduFuturasta sekä Kare Norvapalo ja Matti Kurki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. City Special Stagella jyväskyläiset kasvuyritykset esittäytyvät omilla esittelypisteillään.

Tänä vuonna Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen liitto ovat vastanneet yrityksiltä tulleeseen pyyntöön järjestää paikallisille yrityksille tilaisuus, johon he voivat tuoda rallien aikana omia asiakkaitaan. City Special Stagelle yritykset ovat ilmoittautuneet asiakkaidensa kanssa.

”Tämänvuotinen tapahtuma on hyvä esimerkki siitä, miten Jyväskylän kaupunki yhteistyökumppaneineen voi julkisena toimijana tarjota alustan erilaisille kohtaamisille esimerkiksi päättäjien ja yritysten välillä. Meidän tehtävänämme on tuoda yhteen eri tahoja ja toimia verkostoijana ja mahdollisuuksien rakentajana. Nämä kohtaamiset poikivat parhaimmillaan uutta liiketoimintaa yrityksillemme ja korkeakouluillemme sekä edistävät Jyväskylän ja Keski-Suomen näkyvyyttä ja tunnettuutta valtakunnallisella tasolla”, kertoo Anne Sandelin, Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja.

”Olemme myös avoimia uusille ideoille tuleville vuosille. Aiheet, jotka puhututtavat tapahtumiemme aikana voidaan tarvittaessa jatkojalostaa palvelemaan alueen toimijoiden tarpeita. Tämän vuoden tilaisuudet on tehty ”Jyväskylän hengessä” eli vahvassa yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa yhteistyökumppaneiden kanssa ja tätä työtä on tarkoitus jatkaa ja vahvistaa tulevaisuudessakin”, jatkaa Sandelin. 

Monipuolisten tapahtumien lisäksi Visit Jyväskylä on esillä koko Neste Rallin ajan Paviljonkiaukiolla esitellen Jyväskylän ja seudun monipuolista matkailu- ja tapahtumatarjontaa.

Lisätiedot:

Jyväskylän kaupungin Neste Ralliin liittyvä kokonaisuus
Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki
050 548 7422, helina.maenpaa(at)jyvaskyla.fi

Business Jyväskylän tapahtumakokonaisuus
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, Jyväskylän kaupunki
040 581 9958, anne.sandelin(at)jyvaskyla.fi

Jyväskylä Business Rally EBAN Investor Day 31.7.
Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
050 311 8820, suvi.vuojolainen(at)jyvaskyla.fi

AKK Motorsport Day 1.8.
Nina Rautiainen, projektipäällikkö Hippos2020, Innovaatiot ja kasvuliiketoiminta,
Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
050 4137 028, nina.rautiainen(at)jyvaskyla.fi

City Special Stage 2.8.
Piija Äijänen, yritysneuvoja, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki
040 573 2066, piija.aijanen(at)jyvaskyla.fi

Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, elinkeinomarkkinointi

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background