“Jyväskylä on aito IT-kaupunki”

calendar22.02.2022

UutisetKasvaSijoituosaajat

Netum BSJKL heroSuomalainen IT-palvelutalo Netum avasi toimipisteen Jyväskylään ja rekrytoi uusia osaajia. Vaikka Netumilla jokainen saa valita mistä työtä tekee, paikallisella kivijalkatoimistolla on iso rooli, sillä se ylläpitää hyvää yhteishenkeä ja helpottaa rekrytointia.

Räätälöityihin järjestelmä- ja kyberturvallisuusratkaisuihin erikoistunut suomalainen Netum avasi helmikuussa toimiston Jyväskylään Crazy Townille.
– Alkuvaiheessa toimisto palvelee noin kuutta paikallista osaajaa, mutta toivomme löytävämme uusia työntekijöitä lisää kuluvan vuoden aikana, kertoo Netumin HR:stä ja markkinoinnista vastaava Liina Kangas.

– Varsinkin nyt alkuun yhteisöllinen Crazy Town on meille hyvä ratkaisu. Sijainti on mahtava ja tilat ovat sisältä todella hienot, Kangas kiittelee.

Haussa devaajia, kyberturvallisuuden ja data-analytiikan asiantuntijoita

Noin 200 henkeä työllistävän Netumin tavoitteen on vakaa ja kannattava kasvu.
– Tässä on hyvin onnistuttukin, sillä projektit ovat pitkiä eikä yrityksessä ole koskaan tarvinnut pitää yt:itä. Pitkät projektit luovat jatkuvuutta ja mukavan tasaisen hyrinän, Kangas kuvailee.

Netumin asiakkaat ovat pääasiassa suomalaisia yksityisiä ja julkishallinnon organisaatioita. Yksi vahvuuksista ja vahva kasvualue on kyberturvallisuus.
– Haemme osaajia ja kehittäjiä kyberturvallisuuden lisäksi myös digipalveluihin sekä data ja analytiikka -alueelle eli tiedolla johtamiseen. Kaikkiin näihin tehtäviin voi hakea myös Jyväskylässä, Kangas vinkkaa.

Katso Netumin avoimet työpaikat

Halu oppia ja kehittyä yksi valintaperuste

Netumin henkilökunta on osaavaa ja kokenutta – työntekijöiden keski-ikä on noin 40 vuotta. Kokeneitakaan konkareita ei kuitenkaan jätetä yksin, vaan yhteisöllisyyttä vaalitaan tarkasti.
– Sisäisissä kyselyissä korostuu aina Netumin vahva auttamisen kulttuuri. Vaikka kasvamme voimakkaasti, olemme onnistuneet pitämään tämän arvon osana kulttuuriamme ja arjen työtä, Kangas sanoo.

Liina Kangas Netum
Netumin yksi perusarvoista on tasa-arvo. – Kaikilla työntekijöillä on samat edut rooliin tai asemaan katsomatta. Jokainen vakityöntekijä saa valita omat työvälineensä ilman hintakattoa, Liina Kangas kertoo.


– Asiat kehittyvät IT-alalla niin nopeasti ja paljon, että jatkuva osaamisen kehittäminen on meillä itsestäänselvyys. Työajasta 6 % saa käyttää oman osaamisen kehittämiseen. Tarjoamme työntekijöille mahdollisuuden myös pitkäjänteisempään kouluttautumiseen ja esimerkiksi työssä hyödyllisten sertifikaattien suorittamiseen.

– Rekrytoinnissa kiinnitämme huomiota hakijoiden oppimisinnokkuuteen. Luontainen kiinnostus uusien asioiden oppimiseen ja toisaalta halu kehittyä ja opetella uusia asioita on piirre, jota meillä arvostetaan, Kangas kertoo.


Tee työtä sieltä mistä haluat

Netumilla on pääpaikka Tampereen lisäksi tällä hetkellä toimistot Helsingissä, Turussa, Porissa ja nyt myös Jyväskylässä. Laajentumista miettiessään Jyväskylä oli Netumille ykkösvalinta.
– Yritysten näkökulmasta Jyväskylä on erittäin kiinnostava, aito IT-kaupunki, missä on alan koulutusta ja paljon osaajia. Hienoa olisi, jos vuoden päästä meitä olisi täällä 15–20 työntekijää, Kangas pohtii.

Kuten moni muukin asiantuntijayritys, Netum on miettinyt toimistojen roolia ja merkitystä etätyön lisääntymisen myötä.

– Vaikka Netumilla työntekopaikan saa valita vapaasti ja tehdä vaikka 100 %:sti etätyötä, uskon, että ihmiset haluavat jatkossakin tulla toimistolle tapaamaan toisiaan. Toimisto yhdistää luontevasti myös eri liiketoiminta-alueilla työskenteleviä saman katon alle ja auttaa yhteishengen luomisessa. Paikallinen toimisto luo pysyvyyden tunnetta ja helpottaa rekrytointia, Kangas sanoo.

Netum BSJKL kuvitus
Pakollisia läsnäolopäiviä toimistolla ei silti ole eikä tule.
– Suurin osa työntekijöistämme asuu toimistopaikkakunnilla, mutta meillä on yksittäisiä työntekijöitä myös ympäri Suomen. Nyt kun rajoituksia puretaan, moni on kysellyt tuleeko meillekin pakollisia lähityöpäiviä. Ei tule, mutta tiimit voivat halutessaan miettiä onko jotain läsnäolokäytäntöjä tai -rutiineja, mitä he haluavat jatkossa toteuttaa.

Kaupungin sijoittumispalveluista vauhtia nopeaa sijoittumiseen

Netum hyödynsi Business Jyväskylän palveluja suunnitellessaan toimipisteen avaamista.

– Olimme miettineet toimipisteen perustamista Jyväskylään. Loppuvuodesta 2021 otimme yhteyttä Business Jyväskylään, missä ryhdyttiinkin heti hoitamaan asioita puolestamme. Asiat etenivät loppujen lopuksi todella nopeasti. Kävimme yhdessä läpi millaista tilaa etsimme, minkä jälkeen Harri Heinänen ja Kirsi Kautola selvittivät puolestamme meille sopivia vaihtoehtoja. Kävimme katsomassa kriteerimme täyttäviä tiloja heti loppiaisen jälkeen. Ja vain kuukausi siitä niin toimistomme on jo avattu, Kangas iloitsee.

– Iso kiitos Business Jyväskylälle! Yhteistyö sujui tosi kivasti ja paikallisesta avusta oli iso hyöty meille, jotka emme tunne Jyväskylää niin hyvin, hän kiittää.

Tutustu Business Jyväskylän sijoittumispalveluihin.

Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background