Jyväskyläläinen Showell Oy sai merkittävän kansainvälisen sijoituksen

UutisetMenestysteotKasva

Suomen johtava, digitaalisia myynnin työkaluja tarjoava yritys Showell Oy, on saanut mittavan kansainvälisen sijoituksen, jonka turvin yritys sijoittaa miljoona euroa kansainväliseen kasvuun. Showell Oy:n kansainvälisen kasvun edellyttämästä lisärahoituksesta vastaa Trind Ventures, eurooppalaisiin teknologiayrityksiin investoiva varhaisvaiheen pääomasijoitusyhtiö, yhdessä yrittäjä/sijoittaja Andreas Kemin kanssa. Sijoitusneuvottelut saivat alkunsa viime vuoden Business Jyväskylän organisoimasta Business Rally:n rahoituspaneelista, jossa Showell esittäytyi kansainvälisille ja kotimaisille sijoittajille.

Showellin kehittämä tuote on digitaalinen myynnin työkalu, jonka avulla yritysten myyntitiimit voivat nopeasti löytää, näyttää, jakaa ja seurata myyntiesityksiä. Myyjät voivat vastata nopeasti asiakkaan tarpeisiin sekä tarjota ensiluokkaisen ostokokemuksen ja pysyä kilpailijoiden edellä. Lisäksi Showell tuottaa yrityksille merkittäviä säästöjä vähentämällä manuaalista työtä ja painettujen materiaalien käyttöä. Showellin liiketoimintamalli on tilauspohjainen, ja Showellin asiakkaiden käytössä on jatkuvasti kehittyvä ja päivittyvä ohjelmistotuote. Suuretkin yritykset voivat ottaa Showellin käyttöön ilman suuria alkuinvestointeja tai massiivisia ohjelmistokehitysprojekteja.

”Noin 50% liikevaihdostamme tulee ulkomailta, ja vaikka nykyään keskitymme laajentumaan kansainvälisille markkinoille, olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että Showell pysyy aina suomalaisena ohjelmistoyrityksenä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä”, kertoo Showellin toimitusjohtaja ja perustaja Sami SuniShowell-sijoitus

Tähtäimessä kansainvälinen kasvu pääomasijoituksen turvin

Showell Oy:n kansainvälisen kasvun edellyttämästä lisärahoituksesta vastaa Trind Ventures, eurooppalaisiin teknologiayrityksiin investoiva varhaisvaiheen pääomasijoitusyhtiö, yhdessä yrittäjä/sijoittaja Andreas Kemin kanssa.

”Showell on jo osoittanut, että sen nopeasti kasvanut liiketoiminta on kannattavaa. Monet tunnetut kansainväliset asiakkaat käyttävät Showellia. Yhtiön asiakasvaihtuvuus on erittäin alhainen, mikä on todiste yhtiön tuotteen monista eduista ja toimivuudesta. Asiakasuskollisuus on erittäin tärkeää Showelin kaltaiselle yritykselle, jonka toiminta perustuu tilauspohjaiseen SaaS-toimintamalliin. Kun kuvaan tulee myös kokenut ja pätevä tiimi, sijoituspäätös oli meille selvä”, sanoo Kimmo Irpola, Trind Venturesin toinen perustaja ja kumppani.

Showellin asiakaskunta on laajentunut merkittävästi ja sisältää useita tunnettuja yhtiöitä ja kansainvälisiä alansa markkinajohtajia. ”Maailmanlaajuisesti skaalautuva tuote, liikevaihdon kasvun mukanaan tuoma positiivinen kassavirta ja nyt saamamme rahoitus antavat meille mahdollisuuden edetä ja kehittää myyntiä”, Suni lisää.

”Olemme todella iloisia tästä sijoitusuutisesta, joka on saanut alkunsa järjestämästämme viime vuoden Jyväskylä Business Rallyn rahoituspaneelista. Saimme tiedon sijoituksesta eurooppalaisen bisnesenkelijärjestön (EBAN) hallituksen jäseneltä, joka osallistui viime vuoden rahoituspaneeliin. Hän esitteli Showellin kiinnostavana sijoituskohteena Trind VC pääomasijoitusyhtiölle, joka päätti investoida yritykseen. Meille tämä kertoo, että tekemällämme työllä on vaikutusta ja se voi parhaimmillaan tuottaa tämän tyylisiä merkittäviä sijoituksia Jyväskylään, sanoo Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin.

Trind Ventures
Trind Ventures on varhaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö, joka investoi eurooppalaisiin teknologia-alan startup-yrityksiin ja keskittyy ensi sijassa Baltiaan ja Suomeen. Trind investoi ICT-yrityksiin, joilla on merkittävä asema omalla erikoisalallaan, motivoitunut tiimi ja tyytyväinen asiakaskunta. Trind tarjoaa rahoitusta siemenvaiheesta kasvuyritykseksi, mikä mahdollistaa toiminnan suunnittelun pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja:
Sami Suni, Showellin toimitusjohtaja ja perustaja, sami.suni@showell.com, +358 50 3030051
Kimmo Irpola, Trind Venturesin perustajajäsen, kimmo@trind.vc, +358 400 400 075
Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, anne.sandelin@jyvaskyla.fi, +358 40 581 9958

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background