Jyväskylän kaupungin yksinyrittäjän tuki avautuu 17.4. kello 12 – Business Jyväskylä vastaanottaa myös Laukaan yksinyrittäjien hakemukset

calendar16.04.2020

UutisetKorona

Woman connecting cellphone and laptop computer
Yksinyrittäjät voivat hakea valtion yksinyrittäjän tukea Jyväskylässä 17.4. kello 12 alkaen. Yksinyrittäjän tuki on 2000 euroa ja se on tarkoitettu yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseen koronan aiheuttaman poikkeustilanteen aikana 16.3.–31.8.2020. Tukea voi hakea 30.9.2020 saakka. Tukea myönnetään kaupungille myönnettyjen määrärahojen puitteissa hakemusten saapumisjärjestyksessä. Myös Laukaan yksinyrittäjät toimittavat tukihakemukset Business Jyväskylän eli Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikön sähköiseen järjestelmään.

Ohjeita hakuun

Jyväskylän kaupungin yksinyrittäjätuen hakeminen toteutetaan sähköisellä lomakkeella ja hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Hakua varten täytetään hakulomake, jossa on seuraavat tiedot:

• Hakijan perustiedot
• Toiminnan kuvaus
• Hakijan aiemmin saamat de minimis -tuet kuluvan vuoden ja kahden edellisen verovuoden ajalta
• Suunnitelma toiminnan vakauttamiseksi ja esitys saatavan tuen käyttämisestä

Hakemukseen jätettävät liitteet:

• Yksi seuraavista: tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös, veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus. Mikäli yritystoiminta on alkanut 31.12.2019 jälkeen on toimitettava muu luotettava selvitys (jäljennös kirjanpidosta ja tiliote).
• Jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista vuoden 2020 myynnin ja kustannusten kehittymisen todentamiseksi
• Todistus veroveloista (verovelkatodistus) ja mikäli yrityksellä on verovelkaa, Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi

Päätöksenteon jälkeen yrittäjä saa tiedoksiannon päätöksestä. Myönteisen päätöksen saaneiden tukihakemus siirtyy automaattisesti maksatukseen hakemuksessa annettujen pankkiyhteystietojen perusteella.

Hakemukseen liittyvään ohjeistukseen ja tukien saamisen edellytyksiin pääset tästä linkistä:
https://www.businessjyvaskyla.fi/yksinyrittajan-tukirahoitus

Hakemus aukeaa samalle sivuille 17.4. kello 12.00.

Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löydät lisätietoa (kysymyksiä ja vastauksia) yksinyrittäjän tuesta.
https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Tuen saamisen edellytykset ja tukien käsittely

Avustusta voi saada päätoiminen yksinyrittäjä, mukaan lukien freelancerit, jolla ei ole työntekijöitä tai yrittäjäkumppania. Yrittäjän pitää osoittaa, että hänen taloudellinen tilanteensa on 16.3.2020 jälkeen heikentynyt koronaviruksen takia ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Yrityksellä ei ole saanut olla taloudellisia vaikeuksia ennen koronakriisiä.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Tässä poikkeuksena on Laukaan kunta, jonka yksinyrittäjät hakevat tukea Business Jyväskylän kautta. Päätökset ja tuen maksatus Laukaan kunnan hakemuksiin tehdään kuitenkin yrityksen kotikunnassa.

Jyväskylän kaupungin yrityskehityspalvelut auttavat alueen yrittäjiä hakemusten kanssa yritysneuvonnan palvelunumerossa 014 266 0138. Numeroon voi soittaa arkisin klo 8-18.

Lisätiedot:

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki p. 050 365 0012, risto.kovala@jyvaskyla.fi
Heli Peltola, Yrityskoordinaattori, Laukaan kunta, p. 040 620 3318, heli.peltola@laukaa.fi

Jyväskylässä on yhteensä 4131 tuen piiriin kuuluvaa yksinyrittäjää. Ensimmäisen avustuserän tukirahoituksen määrä Jyväskylään on 2,06 miljoonaa euroa. Laukaassa on 612 yksinyrittäjää tuen piirissä ja ensimmäisen avustuserän summa Laukaan osalta on 305 000 euroa. Valtio on varannut yksinyrittäjien toimintatukeen yhteensä 100 miljoonaa euroa. Hallitus antoi 2. lisätalousarviossaan esityksen toimintatuen mahdollisesta kasvattamisesta 250 miljoonaan euroon.

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background