Jyväskylän kaupunki avaa poikkeustilasetelin haun yritysten tueksi pika-aikataululla

calendar06.04.2020

UutisetKorona

Haettavana 2000 euroa liiketoiminnan kehittämiseen ilman omavastuuosuutta

Jyväskylän kaupunki avaa jyväskyläläisille yrityksille nopeutetulla aikataululla yrityspalvelusetelistä muunnellun poikkeustilasetelin paikallisten yritysten liiketoiminnan tukemiseksi. Setelin arvo on 2 000€ ilman omavastuuosuutta. Poikkeustilaseteliin on varattu 200 000€ avustus.

Jyväskylän kaupungin poikkeustilaseteliä voi hakea asiantuntijahankintoihin, joilla tähdätään akuutteihin suunnitelmiin ja toimenpiteisiin liiketoiminnan sopeuttamiseksi tai uudelleensuuntaamiseen poikkeustilanteessa. Setelin voi käyttää ainoastaan asiantuntijapalveluiden hankintaan hyväksytyiltä palveluntuottajilta. Poikkeustilasetelin haku aukeaa maanantaina 6.4.2020 ja hakuaika päättyy 15.4.2020 klo 22.00. Myös palveluntuottajien portaali aukeaa 6.4.2020 ja on avoinna toistaiseksi.

Poikkeustilaseteliä voi hakea seuraaviin toimenpiteisiin:

 • Suunnitelmat ja toimenpiteet kassakriisistä selviämiseen tai rahoitussuunnitelman tekeminen
 • Yrityksen henkilöstön sopeuttamistoimenpiteet
 • Yritystoiminnan uudelleensuuntaaminen
 • Akuutit toimenpiteet ja suunnitelmat verkkoliiketoiminnan toteuttamiseksi ja/tai parantamiseksi
 • Nopeasti vaikuttavat myynnin ja markkinoinnin toimenpiteet yritystoiminnan edistämiseksi

- Elämme poikkeuksellisessa tilanteessa ja monet yritykset tarvitsevat tukea toiminnan jatkamiseen. Tämän vuoksi Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö on valmistellut nopealla aikataululla yrityspalvelusetelistä hieman muunnetun poikkeustilasetelin alueen yritysten avuksi. Meillä on olemassa valmis tietojärjestelmä ja palveluntuottajaverkosto prosessin hoitamiseksi, jonka vuoksi pystymme avaamaan poikkeussetelin haun nopeutetulla aikataululla. Myös setelin haku- ja käsittelyajat ovat normaalia lyhyemmät akuutin tilanteen vuoksi, toteaa Jyväskylän kaupungin yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala.

Poikkeustilasetelin saajat arvotaan

Poikkeustilasetelin arvo on 2 000 euroa ilman omavastuuosuutta. Hakemuksen täyttävän yrityksen kotipaikan ja/tai toimipaikan tulee sijaita Jyväskylässä.

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Koronaviruksen aiheuttamat häiriöt liiketoiminnalle
 • Lyhyt kuvaus asiantuntija-avun tarpeesta ja toimenpiteistä poikkeustilanteesta selviämiseksi
 • Lyhyt kuvaus, miten seteli auttaa mahdollisissa muissa lähitulevaisuuden suunnitelmissa

Akuutin tilanteen vuoksi myös poikkeustilasetelin arviointiprosessia nopeutetaan ja tämän vuoksi setelin saavat yritykset arvotaan. Arvontaan pääsemiseksi yrityksen hakemuksessa tulee olla täytettynä edellä mainitut peruskriteerit. Setelin saajat ovat selvillä viimeistään 22.4.2020 mennessä. Setelin myöntämisestä tehdään viranhaltijapäätös ja siitä ilmoitetaan suoraan setelin saajille. Lisäksi tiedot julkaistaan medialle ja Business Jyväskylän ja Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla.

Palveluntuottajat valitaan hakemusten kautta

Hakuprosessin kautta poikkeustilasetelin saava yritys voi valita itsenäisesti palveluntuottajan yhteistyökumppanikseen. Yrityksellä ja palveluntarjoajalla on kuusi kuukautta aikaa hyödyntää poikkeustilaseteli.

Palveluntuottajiksi voivat hakea asiantuntijayritykset, jotka tarjoavat asiantuntijapalveluita liiketoiminnan kehittämiseen ja myyntiin ja markkinointiin. Palveluntuottajien tulee tuotteistaa palvelunsa vastaamaan 2000€ poikkeustilasetelin arvoa. Palveluntuottajan tulee täyttää tilaajavastuulain mukaiset Luotettava Kumppani -ohjelman kriteerit. Palveluntuottajien hakuportaali avautuu 6.4.2020 ja on avoinna toistaiseksi.

Palveluntuottajien tuotekortit viedään palse.fi-palvelutuottajajärjestelmään ja ne ovat avoimia kaikille. Palvelutuottajahaku on valtakunnallinen.

Poikkeustilasetelin tärkeät päivämäärät

Hakijoille:

 • Hakuportaali avautuu: 6.4.2020
 • Hakuportaali sulkeutuu: 15.4.2019 kello 22.00
 • Tiedotus yrityksille poikkeustilasetelin myöntämisestä: 22.4.2020

Palveluntarjoajille:

 • Hakuportaali avautuu: 6.4.2020
 • Hakuportaali on avoinna toistaiseksi

Huom! Poikkeustilaseteli on Jyväskylän kaupungin oma tukimuoto alueen yrityksille ja se on eri rahoitustuki kuin Työ- ja elinkeinoministeriön lähiaikoina haettava yksinyrittäjätuki. Yksinyrittäjätuelle julkaistaan oma hakusivu, kun saamme siitä ohjeet Työ- ja elinkeinoministeriöltä.

Poikkeustilasetelin infosivu: https://www.businessjyvaskyla.fi/koronavirustilanne/poikkeustilaseteli

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background