Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa yhteistyösopimukseen Satamankärjen sauna-ravintolasta

calendar24.06.2020

UutisetMenestysteot

satamankarki-havainnekuva-oopeaaJyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet Satamankärjen sauna-ravintolan suunnittelun käynnistämisestä. Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa toteuttavat yhdessä sauna-, ravintola- ja juhlatiloja sekä mahdollisesti muita liike-, matkailu- ja virkistyskäyttöön sekä satamatoimintoihin sopivia tiloja koskevan suunnittelun ja mahdollisen rakennushankkeen. Suunnitelman mukaan kiinteistöinvestoinnista ja liiketoiminnan operoinnista vastaa Keskimaa. Tavoitteena on käynnistää Satamankärjen toiminta keväällä 2022.

Yleissuunnittelu ja toiminnan hahmottaminen käynnistyvät välittömästi, ja vuoden 2020 loppuun mennessä valmistuu Satamankärjen hankekonsepti. Hankekonseptin pohjalta laaditaan tarkemmat rakennussuunnitelmat ja kustannusarvio kevään aikana. Keskimaa tekee mahdollisen rakentamispäätöksen keväällä 2021 ja rakentaminen käynnistyisi syksyllä 2021. Tavoitteena on käynnistää toiminta keväällä 2022.

– Jyväskylän satama tarvitsee sekä jyväskyläläisiä että matkailijoita kiinnostavia palveluita kehittyäkseen. Uskomme, että Satamankärki paikkana on ehdottomasti vetovoimainen. Hienoa, että saamme olla mukana rakentamassa tälle upealle sijainnille arvoistansa palvelukokonaisuutta, kertoo toimitusjohtaja Antti Määttä Keskimaalta.

– On hienoa päästä kunnolla liikkeelle tämän hankkeen kanssa. Sauna, ravintola ja siihen liittyvät muut palvelut nostavat Jyväskylän sataman yhdeksi maan viihtyisimmistä oleskelualueista. Tarvitsemme kehittämiseen mukaan kumppanin, joka pystyy hoitamaan saunan ja ravintolatilojen operoinnin sekä toteuttamaan vaativan rakennushankkeen. Näin ollen olemme todella iloisia, että kumppanina on Keskimaa, sanoo elinkeinojohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungilta.

Satamankärki havainnekuva ravintola
Hanke tullaan toteuttamaan Jyväskylän satamakärkeen sopivana, kaupunkikuvallisesti laadukkaana puurakentamisen kohteena Sataman alueen yleissuunnitelman pohjalta. Yleissuunnitelmaa tarkennetaan edelleen syksyn aikana. Hankkeen suunnittelua ohjaavat Jyväskylän kaupunki ja Keskimaa yhdessä.

Jyväskylän kaupungin kuvapankista löytyvät kuvat: 

1) Rakentamisen yleissuunnitelmasta (tekijä: OOPEAA)
2) Alueen yleissuunnitelmasta (tekijä: VSU MAISEMA-ARKKITEHDIT OY)

Tekijät tulee mainita kuvia käytettäessä. 
Yllä olevat kuvat ovat OOPEAA:n tekemiä havainnekuvia rakentamisen yleissuunnitelmasta.

Lisätiedot:

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 040 581 9958, anne.sandelin@jyvaskyla.fi
Ora Nuutinen, projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 040 195 5534, ora.nuutinen@jyvaskyl.fi
Antti Määttä, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa, p. 010 767 3010, antti.maatta@sok.fi
Niko Toivanen, talousjohtaja, Osuuskauppa Keskimaa, p. 010 767 3030, niko.toivanen@sok.fi

 

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background