Jyväskylän kaupunki kutsuu ydinkeskustan kehittämiseen

calendar16.03.2021

Uutisetkehity

Kavelykatu31Avoimella nettikyselyllä haetaan ehdotuksia ydinkeskustan elävöittämiseen. 

Miltä kuulostaisi, jos muotiliikkeessä saisi elämäntyylineuvontaa ja kuvia sosiaaliseen mediaan? Tai entä jos yliopisto, ammattikorkeakoulu ja ammattioppilaitos perustaisivat ydinkeskustaan yhteisen harjoituskauppakeskuksen? Sopisiko skeittiramppi kaupungintalon kortteliin? Mitä ideoita sinulle herää, kun ajattelet ydinkeskustan elävöittämistä?

Jyväskylän kaupunki on julkistanut avoimen nettikyselyn, jonka avulla kerätään asukkaiden, yrittäjien ja muiden toimijoiden näkemyksiä ja ehdotuksia kaupungin ydinkeskustan kehittämiseksi seuraavien 5 – 7 vuoden aikana. Kysely on laadittu siten, että sen avulla voi perehtyä keskustan kehittämisen pulmiin ja antaa niihin omia ratkaisuehdotuksia.

Pääset osallistumaan kyselyyn tästä.

Avoimiin vastauksiin perustuva ideakysely on avoinna Jyväskylän kaupungin nettisivuilla 11.4. saakka.

– Toivomme kaikilta innokkuutta osallistua kyselyymme ja antaa omia näkemyksiä ydinkeskustan elävyyden ja elinvoiman lisäämiseksi. Toivoisimme myös, että oppilaitokset ottaisivat kyselyn omakseen ja työstäisivät opiskelijoiden kanssa tulevaisuuden ajatuksia keskustan kehittämiseksi, kertoo projektipäällikkö Janne Viitamies Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä Business Jyväskylästä.

Kaupungin ja yritysten edustajista koostuva asiantuntijaraati analysoi kaikki ideakyselyn kautta saadut ehdotukset, joista hedelmällisimmät etenevät työryhmien luovaan kehittelyyn kevään ja kesän aikana.

Työryhmät muodostetaan kevään aikana, ja ne jalostavat parhaista ideoista toteuttamiskelpoisia innovaatioita kaupunkikeskustan elinvoiman kehittämiseksi. Jatkoon valittujen ehdotusten antajat pääsevät halutessaan mukaan ideoidensa jatkokäsittelyyn.

Tavoitteena on, että ydinkeskustaan saadaan toteutettua uusia elinvoimaisuutta lisääviä toimenpiteitä jo tänä vuonna. Lisäksi tavoitteena on saada uusia ideoita ydinkeskustan elinvoimastrategiaan, joka tähtää vuonna 2018 hyväksytyn Keskustavisio 2030:n toteuttamiseen.

Janne Viitamies, Kaupunkikeskustan kulttuuritilojen ja -toimintojen projektipäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background