Jyväskylän yrityspalveluseteli saa jatkoa

calendar22.02.2019

UutisetKehitäYrityspalveluseteli

Jyväskylän kaupunki panostaa entistä enemmän alueen yritysten kehittämiseen tuplaamalla yrityspalvelusetelien määrän vuodelle 2019. Yrityspalveluseteli kannustaa kasvuhakuisia yrityksiä systemaattisempaan ja laajamittaisempaan yritystoiminnan kehittämiseen sekä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita. Vuoden 2019 yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5.000 euroa ja viime vuoden myynnin ja markkinoinnin kehittämisen lisäksi yrityspalvelusetelillä tuettavia palveluteemoja ovat kansainvälistyminen sekä yrityksen strategia ja johtaminen. Yrityspalveluseteliä voi hakea kahdessa eri haussa, joista toinen järjestetään keväällä ja toinen syksyllä 2019.

- Viime vuonna toteutettu yrityspalvelusetelin pilotti oli erittäin suosittu ja hakemuksia tuli moninkertainen määrä myönnettyihin seteleihin nähden. Olemmekin erittäin iloisia siitä, että voimme jatkaa yrityspalvelusetelin myöntämistä ja tukea sen avulla kaupungin yritysten toiminnan kehittymistä, sanoo Business Jyväskylän yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala. Yritykset toimivat tänä päivänä entistä enemmän globaaleilla markkinoilla, jonka vuoksi haluamme rohkaista yrityksiä ottamaan ensi- ja jatkoaskeleita toimintansa kansainvälistymiseen ja sen lisäksi pysähtyisivät miettimään omaa yritystoimintaansa strategian ja johtamisen kehittämisen näkökulmasta. Setelin tavoitteena on, että se toimii siemenrahana yrityksen laajemmallekin kehittämishankkeelle ja tukee asiantuntijapalveluiden ostamista, Kovala jatkaa. yrityspalveluseteli-info

Yrityspalveluseteli voidaan myöntää jyväskyläläiselle pk-yritykselle, jolla on pyrkimys kasvuun tai kansainvälistymiseen, tarve yrityksen uudistumiselle ja/tai digitalisaation edistämiselle. Jyväskylän kaupungin yrityssetelimallin tavoitteena on tuottaa pk-yrityksille parasta mahdollista asiantuntijapalvelua kunkin yrityksen tarpeiden mukaisesti. Samalla voidaan madaltaa asiantuntijayrityksen käyttämisen kynnystä paikallisille yrityksille. Tämä edesauttaa omalta osaltaan myös paikallisten yrityspalvelumarkkinoiden kehittymistä.

Palveluntuottajien haku aukeaa maaliskuussa, asiakasyritysten haku huhtikuussa

Yrityspalvelusetelin infot alkavat palveluntuottajien avoimella infotilaisuudella 12.3.2019 klo 8.30-10. Palvelutuottajahakuportaali aukeaa jo ennen infotilaisuutta 4.3.2019, jonka jälkeen portaalin voi tehdä palvelutuottajahakemuksen. Palvelutuottajahaku on haun avautumisen jälkeen jatkuvasti avoinna.
Palveluntuottaja tuotteistaa tarjoamansa palvelun, joka viedään tuotekortin avulla sähköiseen palvelutuottajajärjestelmään. Yrityssetelin palveluntuottajan on täytettävä tilaajavastuulain mukaiset Luotettava Kumppani -ohjelman kriteerit. Palveluntuottajahaku on valtakunnallinen.

Asiakasyritysten infotilaisuus pidetään 26.3.2019 klo 8.30-10. Palvelusetelin asiakasyrityshaku aukeaa 1.4. ja hakuaikaa on huhtikuun viimeiseen päivään saakka.

Vuoden 2019 yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5.000 euroa. Seteli maksetaan palveluntuottajayritykselle. Asiakasyritys maksaa setelistä 20 % omavastuun. Omavastuun käyttämisellä sitoutetaan asiakasyritystä kehittämistyöhön. Seteli on yrityksille niin sanottua vähämerkityksellistä de minimis -tukea. De minimis -tuki on yrityksille myönnettävää julkista tukea, jota säätelee Euroopan komission asetus (EU) Nro 1407/2013. Suomessa de minimis -tukea voivat myöntää kunnat, maakuntien liitot, ministeriöt, Tekes, Finnvera ja ELY-keskukset. Yrityspalvelusetelin kustannukset kaupungille vuonna 2019 ovat noin 300.000 euroa.

Yrityspalvelusetelin infotilaisuudet

Yrityspalvelusetelin infotilaisuus palveluntuottajille
Aika: 12.3.2019 klo 8.30-10
Paikka: Fazer Food & Co, Ravintola Fiilu
Piippukatu 11, 40100 Jyväskylä

Yrityspalvelusetelin infotilaisuus asiakasyrityksille
Aika: 26.3.2019 klo 8.30-10
Paikka: Fazer Food & Co, Ravintola Fiilu
Piippukatu 11, 40100 Jyväskylä

Lisätietoja: 
Business Jyväskylä, yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala p. 050 365 0012, risto.kovala(at)jyvaskyla.fi

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background