Jyväskylässä rakennetaan älykkäämpiä ja turvallisempia ympäristöjä

calendar01.12.2020

UutisetKasvaSmart City

Milla_Lötjönen_Sitowise
Rakennetun ympäristön asiantuntija- ja digitalo Sitowise kasvaa Jyväskylässä. Yritys vahvistui loppukesällä uusilla IT-alan asiantuntijoilla, kun jyväskyläläinen IT-talo Ficonic Solutions yhdistyi Sitowiseen. Tavoitteena on rekrytoida Jyväskylään lisää IT-osaajia rakennetun ympäristön ja liikkumisen digitaalisten ratkaisujen pariin. Työntekijöille Sitowise tarjoaa mielenkiintoisen näköalan Suomen suurimpiin ja vaativimpiin rakennetun ympäristön digitaalisiin hankkeisiin.

Elokuussa julkistettu yrityskauppa Sitowisen ja jyväskyläläisen Ficonic Solutionsin välillä siirsi Ficonicin 15 työntekijää osaksi 1800 hengen Sitowiseä ja tämän Smart City -liiketoimintayksikköä.
– Jotta yrityskauppaan päädytään, toimialan, asiakkuuksien ja osaamisen lisäksi monen muunkin asian pitää klikata yhteen, sanoo liikkumisen ja väylien tietopalveluiden johtaja Milla Lötjönen Sitowisen Smart City -liiketoiminnasta.
– Meillä on selkeästi yhteinen tahtotila, samanlaiset arvot ja tapa toimia – ja lisäksi yhteistyö henkilötasolla toimii erinomaisen hyvin, Lötjönen kiittelee.

Digitaalinen kädenjälki näkyy Suomen väylillä

Sitowisen Smart City -liiketoiminnassa kehitetään digitaalisia ratkaisuja, joilla voidaan esimerkiksi simuloida liikkumista tai parantaa liikkumisen tai rakennetun ympäristön turvallisuutta.
– Käyttäjille näkyy yleensä vain lopullinen älykäs palvelu tai esimerkiksi toimivat liikennejärjestelyt. Ihan yhtä tärkeää kuitenkin on, että erilaiset taustajärjestelmät ja datavirrat ovat yhteentoimivia ja sataprosenttisen luotettavia. Älykkään ja turvallisen ympäristön takana on kestävästi ja digitaalisesti rakennettu infra, Lötjönen tiivistää.

Sitowisen digitaalinen kädenjälki näkyy tällä hetkellä esimerkiksi erilaisten väylähankkeiden kehityksessä.
– Uudistamme parhaillaan Väyläviraston kaikkien väylämuotojen tietojärjestelmiä, Lötjönen kertoo.
– Olemme mukana esimerkiksi rataverkon kunnossapitoon ja turvallisuuteen liittyvässä RAID-e-hankkeessa sekä yhteistä tiestötietojärjestelmää kehittävässä Velho-allianssissa.

Valtionhallinnon lisäksi Sitowisella on asiakkaina muun muassa teollisuusyrityksiä ja kuntia.

Yhteistyötä alueen yritysten ja oppilaitosten kesken

Lötjönen kuvaa Sitowisen toimintatapaa hyvin yhteistyökeskeiseksi.

– Tällä toimialalla yhteistyötä tehdään paljon monella tasolla ja eri malleilla.
Jos huomataan, että asiakasprojekti vaatii nyt tiettyä osaamista, niin hyvin matalalla kynnyksellä pyydetään mukaan muiden alojen asiantuntijoita, jotta ratkaistaan asiat parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteistyö on meillä DNA:ssa, Lötjönen kiteyttää.

Luonnollisesti Sitowisea kiinnostaa myös Jyväskylän seudun Smart City -hankkeet ja alueen yritykset.
– Olemme erittäin mielellämme mukana verkostoitumassa ja tekemässä yhteistyötä kaikenkokoisten yritysten sekä kuntasektorin kanssa. Meiltä löytyy apua ja asiantuntemusta mihin tahansa asiaan, jos se kytkeytyy rakennettuun ympäristöön, liikkumiseen tai tietojärjestelmiin, Lötjönen korostaa.

– Myös oppilaitosyhteistyö on meille tärkeä asia. Tulemme jatkamaan Ficonicin jo aikaisemmin aloittamaa hyvää työtä sillä saralla, Lötjönen lupaa.

Sitowise rekrytoi Jyväskylään

Vaikka Sitowisessa työskentelee kaikkiaan lähes 2000 ihmistä, on organisaatiorakenne pyritty pitämään mahdollisimman matalana. Yrityksessä on myös työskennelty jo pitkään paikkariippumattomasti, eli projektitiimiin valitaan sopivimmat osaajat eri puolilta Suomea.
– Meillä ei ole perinteistä laatikkomallia, vaan ihmiset ja asiakkaat on keskiössä, ja kaikki muu tukee sitä. Pyritään pitämään tekemisessä ihmisläheinen fiilis.

Sitowisen Jyväskylän IT-osaajajoukkoa halutaan kasvattaa – parhaillaan haetaan uusia sovelluskehittäjiä.
– Haluan kuitenkin korostaa, että olemme kiinnostuneita kaikenlaisista osaajista ja meihin kannattaa ottaa yhteyttä silloinkin, kun auki oleva haku ei osu juuri omaan osaamisalueeseen, Lötjönen painottaa.

Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö, elinkeinomarkkinointi

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background