Kasvu on rohkeita tekoja - Kolmen yrityksen menestystarinat

calendar04.10.2019

MenestysteotKasva

Yrityksen kiihdyttäminen kasvuun vaatii aina tekoja, yleensä rohkeita tekoja. Se vaatii uskoa omaan tekemiseen, tiimiin ja tuotteeseen. Se vaatii määrätietoista työntekoa ja välillä myös riskinottoa. Kolme jyväskyläläistä yritystä on tehnyt rohkeita valintoja ja kasvaa kukin omalla tavallaan.

Henkilökohtaisesta kokemuksesta maailmanluokan bisnestapahtumaksi

Vuonna 2003 Hans-Peter Siefen osallistui ensimmäiseen bisneskonferenssiinsa, josta muotoutui elämää mullistava kokemus. Muutama vuosi myöhemmin ajatus Nordic Business Forumista syntyi, ja hän esitteli sen Jyri Lindénille, johon oli tutustunut aikaisemmin Jyväskylän yliopiston kurssilla. Yhdessä he lähtivät luomaan ihmisille mahdollisuuksia kasvaa ja kehittää yrittäjämäistä asennetta. 

Nordic Business Forum on kasvanut paikallisesta sadan osallistujan tapahtumasta tunnetuksi sarjaksi kansainvälisiä tapahtumia, joita järjestetään tällä hetkellä Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Vuoden 2017 Helsingin Nordic Business Forumiin osallistui paikan päällä 7 500 ihmistä, ja livestriimiä katsoi yli 15 000 ihmistä. Tapahtuman puhujat olivat maailman huipulta. Yritys kuitenkin tähtää vielä korkeammalle ja tavoittelee maailman merkittävimmän bisnestapahtuman asemaa vuoteen 2021 mennessä!Nordic Business Forum seminaarisali

Työteho kasvuun puhtaammalla sisäilmalla

Aki Soudunsaari oli kärsinyt jo pitkään sisäilmaongelmien vuoksi. Kun Soudunsaari tapasi Jyväskylän yliopiston yrittäjyyskurssilla kasvien ja luonnollisten mikrobien hyötykäytön tuntevan Niko Järvisen, syntyi ajatus kasvien käyttämisestä sisäilman parantamiseen. Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan keskivertoa parempi sisäilma voi parantaa työtehoa jopa 61 prosenttia, joten aito hyöty ja tarve olivat olemassa.

Yhteistyön tuloksena syntyi Naturvention Oy, joka valmistaa ja myy Naava-älyviherseiniä. Soudunsaari perusti yhtiön yhdessä Järvisen ja Mika Tyrväisen kanssa. Yhtiö toimii ympäri maailmaa, ja toimistot sillä on Suomessa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa. Naavan tutkimuksin todistettua tehoa halutaan viedä jokaiseen suurkaupunkiin ja mahdollisimman monen ihmisen hengittämää sisäilmaa parantamaan.

Terveyspalveluita yhtä helposti kuin etäasioimista pankissa

Henkilökohtainen kokemus oli myös Medics24:n toisen perustajan Tero Nymanin idean taustalla. Kun Nymanin poika sairastui silmätulehdukseen, lääkärireissuun matkoineen kului neljä tuntia. Vain viisi minuuttia ajasta vietettiin lääkärin vastaanotolla. Nyman alkoi Juha Tenhusen kanssa miettiä, kuinka asian voisi hoitaa tehokkaammin etäyhteyksiä hyödyntämällä.

Medics24 on yksi neljästä Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilun yrityksestä. Yhdessä kumppaniensa kanssa se rakentaa lähipisteiden ja etävastaanottojen yhdistelmää, joka helpottaa ennakoivaa terveydenhuoltoa Suomessa. Tähtäimessä on myös palveluvienti sekä EU:n alueelle että sen ulkopuolelle.

Tukea kasvuun Jyväskylästä

Jyväskylä toimintaympäristönä on tukenut kaikkien kolmen yrityksen kasvua. Nordic Business Forum haluaa pitää päätoimipaikkansa Jyväskylässä korkeakoulujen tarjoaman jatkuvan osaajapääoman ja hyvän elinympäristön vuoksi. Naavan henkilöstöstä suurin osa työskentelee edelleen Jyväskylässä samasta syystä. Medics24 puolestaan on ollut mukana usemmassa Business Jyväskylän koordinoimassa yrityshankkeessa. 

Tutustu tarkemmin yritysten kasvutarinoihin

  • Katso Nordic Business Forumin menestystarina Hans-Peter Siefenin ja Jyri Lindénin omin sanoin kertomana. 
  • Lue lisää Naavan perustamisesta ja hyödyistä Niko Järvisen kertomana (linkki menestystarinaan)
  • Lue lisää Medics24:n innovatiivisesta konseptista ja terveydenhuollon tulevaisuudesta Tero Nymanin kertomana [Linkki menestystarinaan]

Business Jyväskylä auttaa kasvusi eri vaiheissa

Haetko kasvua, mutta et vielä tiedä mistä aloittaa? Mietitkö yrityksesi sijoittamista Jyväskylään? Business Jyväskylä on linkkisi yrityselämän ja kaupungin välillä. Ota yhteyttä, niin kiihdytämme yrityksesi vauhtiin jyväskyläläisellä energialla! 

 

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background