Kiinassa talviurheilulle valtavasti potentiaalia

calendar28.02.2019

UutisetKasvaLiikunta ja hyvinvointi

Kiina liput klusterimatka

Kiinan talviurheilumarkkinoiden valtaisa potentiaali avautui suomalaisille talviurheilun saralla toimiville yrityksille, kun Business Finland koordinoi yritysten ja urheiluseurojen delegaatiomatkan Pekingiin ministeri Anne-Mari Virolaisen johdolla. Pekingin talviolympialaiset vuonna 2022 sekä olympialaisten jälkeinen talviurheilukulttuurin juuruttaminen Kiinaan ja kiinalaisten elämään tarjoavat paljon mahdollisuuksia suomalaiselle talviurheiluosaamiselle, joten nyt on oikea aika takoa.

Luistimenteriä valmistava jyväskyläläinen RamonEdge osallistui yhtenä startup-yrityksenä delegaatiomatkalle. RamonEdge toimii franchising-periaatteella ja valmistaa teriä sertifioiduille RamonEdge-pisteille, jotka räätälöivät terät asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tulevaisuuden tavoitteena on ryhtyä lisäksi valmistamaan volyymiterää massamarkkinoille. Kyseessä tulee olemaan ainutlaatuinen tuote maailmassa. Kiinassa RamonEdge pääsi esittelemään tuotettaan ja toimintatapaansa paikallisille yritysjohtajille ja vaikuttajille.

”Hierarkiatasot ovat Kiinassa korkeita ja moniportaisia. Ensin pitää saada ovia auki korkealle johdolle, esimerkiksi provinssin johdolle, jonka jälkeen tulee jääurheilukeskus ja sen jälkeen vasta seurat, missä meidän asiakkaamme yleensä ovat. Onneksi meillä oli reissussa mukana arvovaltainen delegaatio Business Finlandin ja Jyväskylän kaupungin organisoimana. Business Finlandin kautta saimme sovittua B-to-B-tapaamisia, missä pääsimme kertomaan tuotteestamme”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Pulkkinen RamonEdgesta.

Toinen tärkeä matkalla saavutettu etu oli verkostoituminen suomalaisten, jo aiemmin Kiinassa toimineiden yritysten kanssa.

”Saimme heiltä arvokkaita vinkkejä, mitä Kiinassa kannattaa tehdä ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat. Lisäksi pääsimme keskustelemaan siitä, millaista yhteistyötä yrityksemme voisi tulevaisuudessa tehdä suomalaisten yritysten ja valmennuskeskusten kanssa”, kommentoi Pasi Pulkkinen. ”Matka oli todella ammattimaisesti järjestetty ja minuuttiaikataulu piti hienosti”, jatkaa Pulkkinen.

RamonEdge osallistuu todennäköisesti uusille messuille Kiinassa jo huhtikuussa, missä on mahdollisuus jatkaa hyvin alkanutta Kiinan valloitusta.

Suomen talviurheiluklusteri eli The Finnish Winter Sport Cluster on Business Finlandin kokoama verkosto, jonka tavoitteena on Kiinan talviurheilumarkkinoiden avaaminen suomalaisille yrityksille ja urheiluseuroille. Mukana talviurheiluklusterissa on mm. urheiluseuroja, yrityksiä, lajiliittoja, urheiluopistoja ja joitain kaupunkeja ja kuntia. Kaupungit ovat voineet tuoda klusteriin mukanaan viisi startup-yritystä tai talviurheiluseuraa, joilla on halua ja potentiaalia laajentaa omaa markkinaansa Kiinaan tai vastaavasti ottaa vastaan talviurheilun harrastajia tai yrityksiä Kiinasta. RamonEdgen lisäksi Jyväskylästä klusterissa ovat mukana: Jyväskylän Freestyleseura, Laajis Oy, Ski Jyväskylä ja Stolen Shoes Entertainment Oy.

Business Finland ja alueorganisaatiot toimivat arvovaltapalveluina ja oven avaajina Kiinan suuntaan. Ensimmäisen vierailun avasi Kiinan presidentti Xi Jinping ja Suomen presidentti Sauli Niinistö. Konkreettisesti klusterin työ tarkoittaa vierailuja, tutustumisia ja matchmaking –tapaamisia Kiinassa, esittelyjä Pekingin showroomissa, myyntileadien ohjaamista yrityksille sekä kiinalaisten businessdelegaatioiden vierailuja Suomeen. Klusterin työ jatkuu vähintään vuoden 2019. Jyväskylässä työtä koordinoi Business Jyväskylän kansainvälistymispalveluiden yritysneuvoja Tiina Järvelin.

Kuvassa RamonEdgen Pasi Pulkkinen esittelee yrityksensä toimintaa ja tuotetta kiinalaisille.

Business Jyväskylä, KIHU, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu osallistuvat Pekingissä järjestettäville World Winter Sports Expoon Jyväskylän osastolla osana Business Finlandin Suomen ständiä ja delegaatiota 17.-20.10.2019. Lue lisää.

Teksti: Taija Lappeteläinen
Kuvat: Business Finland

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background