Kv-osaajien verkosto käynnistyi Jyväskylässä – tervetuloa mukaan!

calendar29.04.2021

UutisetosaajatVerkostot

Halla_HänninenJyväskylässä on aloittanut ulkomaalaisten osaajien tukemiseen keskittyvä International Working Women of Finland (IWWOF) -verkosto. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet sukupuolesta ja kansallisuudesta riippumatta.

IWWOF on vajaa kaksi vuotta sitten perustettu järjestö, joka tavoittaa Suomessa jo noin 6000 henkilöä sosiaalisessa mediassa ja kuudella paikkakunnalla (Helsinki, Turku, Hämeenlinna, Tampere, Lappeenranta ja Jyväskylä). Verkoston tavoitteena on tukea Suomessa asuvia ulkomaalaistaustaisia osaajia eri tavoin sekä madaltaa yritysten kynnystä palkata riveihinsä kv-osaajia.

– Vaikka järjestön ydintoiminta on kohdennettu naisille, Jyväskylässä toivotamme tervetulleiksi toimintaan ihan kaikki kansainvälisyysasioista kiinnostuneet ulkomaalaiset ja suomalaiset sukupuolesta riippumatta, korostaa Jyväskylän alueen vetäjänä aloittanut Halla Hänninen.

Muutos tehdään yhdessä

Hännisellä itsellään on pitkä kokemus monikulttuurisista työyhteisöistä. Hän arvioi, että Suomessa ei täysin tunnisteta kansainvälisten osaajien täällä kokemia haasteita – eikä myöskään moninaisuuden organisaatioille tuomia mahdollisuuksia.

– Suomessa asuvilla ulkomaalaisilla on edelleen vaikea löytää töitä tai päästä edes työhaastatteluun, vaikka he olisivat alansa huippuosaajia ja erittäin motivoituneita. Toisaalta yritykset eivät osaa tunnistaa omia rekrytoinnin esteitään eivätkä ehkä saa tällä hetkellä riittävästi tukea moninaisuuden johtamiseen ja kehittämiseen, Hänninen aprikoi.

– On aika paljon asioita, joita voimme yhdessä haastaa ja joihin voimme yhdessä vaikuttaa – esimerkiksi asenteisiin, ymmärrykseen tai rakenteiden muuttamiseen, hän listaa.

Auttamisen sijaan Hänninen puhuu mieluummin yhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä.

– Tavoitteenamme on osallistaa eri kohderyhmät yhteiseen keskusteluun asioiden muuttamiseksi niin, että kaikki osapuolet voittavat, hän kuvailee.

– Haluaisimme olla mukana vaikuttamassa myös esimerkiksi siihen, miten kaupunki kehittää omaa kv-toimintaansa.

Halla_Hänninen seisooVuosia Irlannissa ja Saksassa asunut Halla Hänninen on jyväskyläläinen paluumuuttaja.
– Alunperin oli tarkoitus palata tänne kesäksi ja jatkaa sen jälkeen matkaa Pohjois-Amerikkaan, mutta sitten rakastuin ja jäin tälle tielle, Hänninen nauraa. Tällä hetkellä hän työskentelee vahvasti vastuullisuus- ja ympäristöarvojen mukaan toimivassa suomalais-kenialaisessa It-alan yrityksessä Codeshares. Yritys mm. istuttaa puun jokaista tekemäänsä koodaustuntia kohden.

Tule mukaan IWWOF:n toimintaan

IWWOF:n toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Hännisen lisäksi Jyväskylässä käytännön toimintaa pyörittävät Tina Pienkuukka ja Janita Kingelin. Huhtikuun aloitustapaamisessa ideoitiin järjestön paikallistoimintaa noin parinkymmenen osallistujan voimin.

– Saimme monenlaisia ehdotuksia: yhteisöllisyyden näkökulmasta toivottiin esimerkiksi kokkailukerhoa ja yhteistä viljelypalstaa, luonnossa liikkumista ja leffailtaa. Henkilökohtaisen kehittymisen näkökulmasta esiin nousivat esimerkiksi esiintymistaidon kehittäminen, suomen kielen oppimista porukalla, opiskelumahdollisuudet sekä tietysti mentorointi ja työnhakuun liittyvä tuki, Hänninen luettelee.

Seuraava tapaaminen järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. Hänninen kannustaa kaikkia kansainvälisesti ajattelevia ja verkostosta kiinnostuneita liittymään mukaan.

– Alkuvaiheessa viestintää hoidetaan oman Whatsapp-ryhmän kautta. Mukaan pääsee ja lisätietoja saa laittamalla minulle viestiä osoitteeseen halla@iwwof.com, Hänninen vinkkaa.

 

Lue myös: Kansainvälinen työyhteisö parantaa yritysten kilpailuetua 

Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background