Liiketoiminnan skaalaus tuo joustoa

calendar04.10.2019

KasvaKehitä

Kun yrityksen bisnes ei ole enää yksinyrittäjän varassa, jousto ja mahdollisuudet ovat ihan toista luokkaa. Kun yritys päättää palkata yhdenkin työntekijän, toiminta ei ole vain yhden ihmisen eli yrittäjän varassa. Se tarkoittaa uutta osaamista liiketoimintaan, haavoittuvuuden vähenemistä ja todennäköisesti myös lisää liikevaihtoa.

Mutta mikä on olennaista kasvussa ja miksi se tuntuu usein niin vaikealta? ”Kaikkein olennaisinta kasvussa ja liiketoiminnan skaalaamisessa on halu kasvaa. Jos yrityksellä ei ole halua kasvaa, kasvua ei silloin myöskään tapahdu. Suurin kasvukipu on usein yrittäjän korvien välissä”, kommentoi yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala Business Jyväskylästä.

Kasvu, mikä yleensä tarkoittaa myös työnantajaksi ryhtymistä, tarkoittaa vastuuta toisista ihmisistä eli työntekijöistä. Kuvaan astuvat inhimilliset tarpeet ja huoletkin, sillä työntekijät miettivät asioita omasta näkökulmastaan. Työnantajan vastuisiin kuuluu työnantajavelvoitteista huolehtiminen. ”On aivan eri asia olla työnantaja ja esimies kahdelle hengelle kuin vaikka kymmenelle. Kun työntekijämäärä kasvaa, on tarpeen pohtia johtamis- ja esimiesrakenteita, sillä yksi henkilö ei voi vastata enää kaikesta itse. Vastuiden jakaminen merkitsee myös luottamista toisiin, mikä voi olla yrittäjälle vaikeaa”, kommentoi Risto Kovala, joka on sparrannut eri elinkaaren vaiheissa olevia yrittäjiä jo toistakymmentä vuotta.

Kasvussa tarvitaan hyvien työntekijöiden lisäksi rahoitusta. Rahoitusta yrityksen tarpeisiin tarjoavat pankkien lisäksi esimerkiksi Finnvera ja yksityiset sijoittajat. Innovatiiviset ja rohkeat startupit käyttävät rahoituksen hankkimiseen joukkorahoituskampanjoita tai pyrkivät enkelisijoittajien pakeille. Kaikki keinot ovat sallittuja. Yritys tarvitsee kasvaakseen myös verkostoja. Niiden merkitys on bisneksessä aivan oleellinen.

”Kasvu kuuluu kaikille ja jokainen yritys voi kasvaa”, kommentoi Kovala. Mitä kasvu tarkoittaa sitten kussakin yrityksessä? Se voi olla osaamisen kasvua tai laadullista kasvua, joka alkaa sitten jossain vaiheessa näkyä liikevaihtona ja kannattavuutena. Hyvin tyypillinenkin yritys voi kasvaa esimerkiksi verkkokaupan avulla. Kun yritys on hieman suurempi kuin mies ja pakettiauto tai nainen ja läppäri, yrityksestä tulee kiinnostavampi työnantaja ja mielenkiintoisempi ostokohde. Kun luopumisen aika tulee, on yrityksessä jotain ostettavaakin mahdolliselle jatkajalle.

BusinessJyväskylä tarjoaa kasvusta kiinnostuneille yrityksille maksuttomia neuvontapalveluita. Lisäksi Business Jyväskylä tekee arvoverkostotyötä, jossa kootaan yksittäisten yritysten tarjoamista ns. kokonaistarjoamia ja tarjotaan uusia mahdollisuuksia osana verkostoa. 

Tutustu Business Jyväskylän maksuttomiin yrityskehityspalveluihin ja arvoverkostotyöhön.

Teksti: Taija Lappeteläinen

Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background