Logmore lisää pökköä pesään

calendar05.03.2021

UutisetMenestysteotKasva

logmore-three-on-a-logVakaiden kuljetusolosuhteiden asiantuntija Logmore kolminkertaisti viime vuonna henkilömääränsa. Nopeaa, kansainvälistä kasvua siivittävät erityisesti palvelun helppo skaalautuvuus ja onnistuneet “pelaajavalinnat”.

Jyväskyläläisen Logmoren laadunvalvontajärjestelmää käytetään tarkkoja ja vakaita olosuhteita vaativien tuotteiden kuljetuksessa ympäri maailman. IoT:n, datan ja pilvipalvelut yhdistävä kokonaisuus tuo huomattavia säästöjä asiakkaille, sillä sen avulla voidaan vähentää merkittävästi esimerkiksi ruoka-, kemikaali- ja lääkehävikkiä. Patentoitu QR-koodilla varustettu dataloggeri on palvelun ydin, joskin pieni osa kokonaisuutta.

Toisin kuin kilpailijoiden palvelut, Logmoren innovaatio kerää systemaattisesti dataa, kertoo Janne Juhala, toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista.
– Mitä enemmän ja pidempään pilvipalveluun kertyy dataa, sitä paremmin pystytään analysoimaan ja tunnistamaan ongelmakohdat ja sitä kautta vähentämään hävikkiä, hän täsmentää.

Kansainvälinen, skaalautuva ratkaisu

Logmoren asiakkaista valtaosa on ulkomaisia yhtiöitä. Myyntipanostus kohdistetaankin lähes yksinomaan kansainvälisille markkinoille. Asiakaskunta jakautuu karkeasti kahteen ryhmään: tuottajat, kuten lääkevalmistajat, teollisuusyritykset tai elintarvikevalmistajat – ja jakeluyhtiöt, kuten maahantuojat, tukut ja logistiikkafirmat.
– Vahvuutemme on teknisen ratkaisumme skaalautuvuus – se on tosi helppo ottaa käyttöön missä tahansa päin maapalloa, Juhala sanoo.

Vaikka Logmore on panostanut viime vuonna myyntiin ja odottaa kasvua erityisesti rokotekuljetuksista, Juhala korostaa yrityksen pärjäävän myös nykyisellä asiakaskunnalla.
– Kyllähän kokonaisuus kiteytyy siihen, että korona-aikana ei voi tehdä auringontarkkaa suunnitelmaa edes kahden kuukauden päähän, vaan tilanne elää koko ajan. Jos myynti alkaa tuottaa hedelmää, niin tuotantopuolella se tarkoittaa melkoista hulinaa, hän pohtii.

logmore-web-mobile-view

Tuotekehitys Jyväskylässä, myynti Helsingissä

Tällä hetkellä Logmoren tekniset toiminnot eli tuotekehitys, tuotanto ja hallinto toimivat Jyväskylässä ja myynti ja markkinointi Helsingissä.
– Pääasia valmistuksesta ostetaan tietysti siihen erikoistuneilta elektroniikkatuotannon kumppaneilta, mutta tuotekehityksen ja räätälöinticasejen takia omaa tuotantoa tarvitaan myös Jyväskylässä. Sitten kun homma rokkaa, tuotantoa voidaan lähteä kopioimaan maailmalle, Juhala tarkentaa.
– Tarkoitus oli avata viime vuonna toimisto myös Pohjois-Amerikkaan, mutta koronan takia se on vielä toistaiseksi holdissa.

– Myynnin keskittyminen Helsinkiin on tapahtunut luonnostaan, sillä sieltä on näppärämmät yhteydet maailmalle. Sen sijaan Jyväskylä on tuote- ja softakehityksen osalta mainio paikka, Juhala kehuu.

Vetoapua verkostoilta

Juhalan mukaan yksi Logmoren menestyksen salaisuus on onnistuneet rekrytoinnit. Vuonna 2020 yrityksen henkilömäärä kolminkertaistui kymmenestä kolmeenkymmeneen.
– Olemme alusta asti onnistuneet löytämään juuri oikeat pelaajat oikeille pelipaikoille. Tiimidynamiikka toimii edelleen todella hyvin – vaikka meitä on jo se kolmekymmentä.

Rekrytointeja on tehty erityisesti omien verkostojen kautta.
– Tietyt positiot on saatu täytettyä nopeastikin, mutta välillä on myös jouduttu kääntämään aika monta kiveä, että oikea henkilö on löytynyt. Edellytämme työntekijöiltä lähtökohtaisesti kovaa osaamistasoa.

logmore-janne-juhala

Janne Juhala on nuoresta iästään (28) huolimatta jo kokenut sarjayrittäjä, joka perusti ensimmäisen yrityksensä alle 18-vuotiaana. Logmore on neljäs start-up-yritys, jossa hän on mukana.


Vertaisverkostot ovat olleet Juhalan mukaan kullanarvoisia muussakin yrityksen kasvun ohjaamisessa.
– Esimerkiksi start-upeja tukevalla pääomasijoitusyhtiö Icebreakerilla on valtava yhteisö samanhenkistä väkeä ja myös sijoittajat itse ovat tukeneet meitä paljon kiivaassa kasvutahdissa, hän kiittelee.

Onnistuneista käänteistä huolimatta Juhala myöntää, että nopea kasvu on ollut myös haasteellista aikaa.
– Tähän asti olen itsekin toiminut lähinnä alle 10 hengen yrityksissä. Kasvun ennakoinnista huolimatta ihan kaikkiin asioihin ei pystytä varautumaan. Sisäiset käytänteet ja prosessit on jouduttu kehittämään lennosta, hän sanoo.

Haussa tuotantojohtaja Jyväskylään

Juuri nyt Jyväskylään etsitään tuotantojohtajaa, jolla on ymmärrystä sekä elektroniikasta että yhteistyöstä alihankkijaverkostojen kanssa. Henkilö vastaa erityisesti Jyväskylässä tapahtuvan alkuvaiheen tuotannon ja valmistuksen kehittämisestä Logmoren osaajien kanssa, kunnes tuote voidaan siirtää alihankkijoiden tuotantoon.
– Jos tiedät sopivan henkilön tai olet itse sellainen, ota yhteyttä, Juhala kannustaa.

Logmore

  • Perustettu 2017
  • Tarjoaa innovatiivista laadunvalvontajärjestelmää vaativien kuljetusten tarpeisiin. Palvelu on täysin skaalautuva: sen voi ottaa käyttöön missä päin maapalloa tahansa.
  • Työllistää tällä hetkellä 30 henkilöä Jyväskylässä ja Helsingissä

Suvi Vuojolainen, markkinointipäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background