AKK ja Jyväskylän Hippos2020 suunnittelevat uusia yhteistyöavauksia

calendar01.08.2019

UutisetSuorituskyvyn johtaminenLiikunta ja hyvinvointi

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry on solminut aiesopimuksen Jyväskylän Hippos2020-osaajaverkoston kanssa uusien yhteistyömahdollisuuksien löytämiseksi.

AKK-Motorsport ry ja Hippos2020-osaajaverkosto ovat solmineet aiesopimuksen yhteistyömahdollisuuksien kartoittamisesta Flying Finn -valmennuksen, datan hyödyntämisen ja digitaalisen autourheilutoiminnan kasvattamiseksi. Yhteistyösopimus julkistettiin 1.8. Neste Rallin yhteydessä pidettävässä Jyväskylä Business Rallyn eMotorsport-tapahtumassa.

Hippos2020 tavoitteena on kehittää pohjoismainen lippulaiva jyväskyläläisen ihmiskeskeisen hyvinvoinnin, liikunnan- ja urheilun osaamisella. Rakenteilla oleva Hippos2020 mahdollistaa uusia innovaatioita ja kasvuliiketoimintaa. Hippoksen avoimeen ekosysteemiin haetaan kumppaneiksi toimijoita, joiden osaamisella vahvistetaan ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja luodaan ymmärrystä suorituskykyyn liittyen. AKK-Motosport ry jakaa tämän tavoitteen. liikunta-ja-hyvinvointi-pes-arkkitehdit

”Haluamme tutkia, mitä mahdollisuuksia yhteistyössä Hippos2020 kanssa voisi avautua uusien liiketoiminta-avaustemme suhteen, kuten datan hyödyntämisessä, valmennustoiminnan kehittämisessä sekä digitaalisessa autourheilussa. Kiinnostavaa on nähdä, mitä kaikkea tällä osa-alueella voisimme tehdä yhteistyössä Hippoksen, Jyväskylän yliopiston ja muiden kaupungin oppilaitosten sekä KIHU:n kanssa. Tänään eMotorsport-tapahtumassa teemana on digitaalinen autourheilu, jonka kehittämiseen toivomme löytävämme kumppaneita myös täältä Jyväskylästä”, sanoo AKK:n kaupallisista kumppanuuksista vastaava johtaja Heli Kemppainen.

Jyväskylässä on vahvuuksia suorituskykyyn liittyvän osaamisen viennissä kansainvälisille markkinoille yhdessä kumppaneiden kanssa.

-Tämän vauhdittamiseksi haluan työskennellä aktiivisesti. Suomalainen menestyminen autourheilussa, sen valmennuksessa ja tapahtumien järjestämisessä ovat esimerkillistä toimintaa kansainvälisesti. Yhteistyömahdollisuudet tulevaisuudessa muun muassa AKK:n Flying Finn -valmennusohjelman kanssa olisivat jälleen herkullinen paikka osoittaa kansainväliselläkin mittapuulla mitattuna, missä me suomalaiset olemme erityisen vahvoja”, kommentoi Hippos2020 innovaatioista ja kasvuliiketoiminnasta vastaava projektipäällikkö Nina Rautiainen.

Lisätietoja:
AKK Sports Oy, Heli Kemppainen, kaupallinen johtaja, p. 040 705 9975, heli.kemppainen(at) autourheilu.fi
Jyväskylän kaupunki, Nina Rautiainen, Hippos2020-projektipäällikkö, innovaatiot ja kasvuliiketoiminta, p. 050 413 7028, nina.rautiainen(at)jyvaskyla.fi

Hippos2020-hanke muodostuu urheilun ja liikunnan, terveydenedistämisen ja hyvinvoinnin keskuksen rakentamisesta, uudenlaisen liiketoiminta-alustan sekä osaamisekosysteemin luomisesta. Hippos2020-hankkeen tavoitteena on olla kansainvälisesti ainutlaatuinen keskittymä, joka yhdistää liikunnan, urheilun, hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja tutkimuksen sekä näiden alojen teknologisen tuotekehityksen tiiviiksi kokonaisuudeksi. Hippos2020 palvelee liikunnan, urheilun ja vapaa-ajan käyttäjiä sekä lisäksi tarjoaa korkealaatuiset puitteet liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimukselle. https://hippos2020.fi/fi/

AKK:ssa johdetaan, valvotaan, hallinnoidaan, kehitetään ja toteutetaan suomalaista autourheilua sekä edistetään suomalaisen autourheilun asemaa ja näkyvyyttä sekä kansallisesti että kansainvälisesti, eettisten ja kestävää kehitystä tukevien periaatteiden mukaisesti. Suomalaisen autourheilun nuorisopolku kantaa nimeä Flying Finn ja sen kautta jo kymmeniä kuljettajalahjakkuuksia on kiivennyt kansainväliseen menestykseen. Flying Finn -vuoden huipentuma on 6.-8.9. Alahärmän PowerParkissa ajettava kartingin MM-kisa Flying Finn Race.

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK-Motorsport ry omistaa 100 %:sti markkinointiyhtiö AKK Sports Oy:n, jonka vastuulla on mm. Suomen MM-rallin, Neste Rallin järjestäminen. Liitto hallinnoi kaikkiaan kuuttatoista eri autourheilulajia ja sillä on noin 30 000 jäsenseuralaista. Yhtiön alaisuudessa toimii myös televisiotuotantopalveluyksikkö. AKK:n palveluksessa on yhteensä 31 työntekijää ja sen toimitilat sijaitsevat Vantaalla. www.autourheilu.fi

Nina Rautiainen, projektipäällikkö, Hippos Innovaatiot ja kasvuliiketoiminta

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background