Lutakon kesäterasseilla luvassa maistuvia purtavia ja kesäistä juotavaa

calendar30.04.2021

UutisetKehitäVerkostot

Satamassa naiset kilistävätSeitsemän ravintolayritystä haki yhteisterassitoimintaan

Jyväskylän kaupunki haki Lutakon kesäterassille keskusta-alueen ravintolayrittäjiä mukaan tarjoamaan tuotteita ja palveluitaan. Haku oli avoinna 14.4. – 28.4. Seitsemän yritystä jätti hakemuksen ja vähintään kuusi hakijoista otetaan mukaan toimijaksi kesäterassille.

Lutakonaukion kesäterassilla tulee tänä kesänä olemaan ihastuttava valikoima ruokaa ja juomaa tarjolla. Luvassa on paikallisia tuotteita, itsetehtyjä leivonnaisia ja suolaista purtavaa, kesäisiä juomia pienpanimotuotteista mocktaileihin ja paljon muuta. Tarjontaan tulee erilaista valikoimaa sekä päivä- että iltakävijöille.

Uudenlaisen yhteistyön paikka

Lutakonaukion kesäterassi tarjoaa keskusta-alueen ravintolatoimijoille mahdollisuuden toteuttaa uudenlaista yhteistyötä ja olla osana Lutakon ja sataman alueen palvelutarjontaa.

– Olemme todella tyytyväisiä monipuoliseen ja kivaan tuote- ja palvelutarjontaan, mitä Lutakkoon on tänä kesänä tulossa. Yrittäjät saavat myös mahdollisuuden kehittää yhteistyössä uudenlaisia palvelukonsepteja ja ideoida yhteistyötä pidemmällekin, kommentoi projektipäällikkö Pirkko Flinkman Business Jyväskylästä Jyväskylän kaupungilta.

Valitut ravintoloitsijat ryhtyvät seuraavaksi tekemään yhdessä kesäterassialueen lopullista suunnittelua ja hakemaan lupia. Kaupunki haluaa osaltaan edistää valmisteluiden sujuvuutta, jotta terassi saataisiin avautumaan asiakkaille heti kesäkuun alussa.

Terassialueen ulkopuolelle tulee lisäksi pop up -myyntipaikkoja, joilla voi olla viikoittain vaihtuvat toimijat. Pop up -myyntipaikoissa ei ole erillistä hakua eikä rajausta keskusta-alueen yrityssijaintiin. Paikkojen varaukset tullaan tekemään Palvelupiste Hannikaisen kautta.

Kesäterassialue väistää Lutakonaukion suurtapahtumia ja se ei ole avoinna seuraavien tapahtumien ajankohtina:

Kansainväliset Suurmarkkinat 17.–20.6. (alue varattuna 15.6.–1.6.)        Suomipop festivaali 15.–17.7. (alue varattuna 9.7.–20.7.)  

Muutokset näissä tapahtumissa ovat mahdollisia ja Lutakonaukion muut mahdolliset tulevat tapahtumavaraukset huomioivat kesäterassialueen. Kesäterassit tulevat noudattamaan kaikkia valtakunnallisia ja kaupungin antamia koronaohjeistuksia. Turvalliseen asioimiseen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota.

Lisätiedot:

Pirkko Flinkman, projektipäällikkö, Business Jyväskylä, Jyväskylän kaupunki, 050 568 7846, pirkko.flinkman[at]jyvaskyla.fi

Pirkko Flinkman, projektipäällikkö, keskustan kehittämishanke

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background