Lutakon kesäterassipaikat haettavissa 14.4. alkaen

calendar09.04.2021

Uutisetkehity

Satamassa naiset kilistävätTulevana kesänä Lutakkoon avataan jälleen kesäterassialue, jossa kaupunkilaiset ja vierailijat voivat nauttia kesästä ja paikallisten ravintoloiden tarjonnasta. Tavoitteena on toteuttaa viihtyisä alue sataman läheisyyteen. Kesäterasseille toivotaan monipuolisesti ravintola-alan yrittäjiä tarjoamaan palveluitaan. Kesäterassipaikkaa voivat hakea keskusta-alueen* ravintolayrittäjät ja haku on avoinna 14.4. – 28.4.

Haettavia ravintolamyyntipaikkoja on kuusi, joista kahdella tulee olla painotus ruokatuotteissa. Mikäli hyväksyttyjä hakemuksia tulee enemmän kuin paikkoja on tarjolla, paikat tullaan arpomaan. Aiheesta järjestetään ennakkoinfo etätapahtumana Teamsilla 12.4. Infotilaisuus on tarkoitettu kaikille terassialueesta kiinnostuneille yrittäjille.

– Toiveenamme olisi saada Lutakkoon monipuolisia ja uniikkeja ravintolapalveluita asiakkaiden ja matkailijoiden iloksi. Olisi hienoa saada tarjontaan paikallisia, keskisuomalaisia tuotteita ja makuja”, kertoo Pirkko Flinkman, Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämisen projektipäällikkö Business Jyväskylästä, Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä.

Alueelle tullaan toteuttamaan yhtenäinen lay-out, joka tukee alueen viihtyisyyttä ja yhtenäisyyttä. Yhteisjärjestelyiden piiriin kuuluvat myös mm. alueaitaukset, wc:t ja jätepisteet. Terassialueen ulkopuolelle tulee lisäksi pop up -myyntipaikkoja, joilla voi olla viikoittain vaihtuvat toimijat. Pop up -myyntipaikkoissa ei ole erillistä hakua eikä rajausta keskusta-alueen yrityssijaintiin. Paikkojen varaukset tullaan tekemään Palvelupiste Hannikaisen kautta.

Terassialueen perustaminen Lutakkoon tuo toivottua lisätilaa kesäterasseille, sillä keskustassa terassien laajentamismahdollisuudet ovat hyvin rajalliset.


Terassit väistävät Lutakon isoja tapahtumia

Mikäli koronatilanne sallii isojen tapahtumien järjestämisen tulevana kesänä, tapahtumien järjestämisen ajan Lutakon terassit väistävät suurtapahtumien tieltä ja tapahtuma-aikoina alue on kokonaan tapahtumajärjestäjien käytössä. Lutakonaukiolla järjestetään seuraavat tapahtumat (koronatilanteesta ja tapahtumista vastaavien yrittäjien päätöksistä riippuen), jotka vaikuttavat kesäterassien aukioloon:

Kansainväliset Suurmarkkinat 17.–20.6. (alue varattuna 15.6.–21.6.)
Suomipop festivaali 15.–17.7. (alue varattuna 9.7.–3.8.)
Suomen MM-ralli 29.7.–1.8. (alue varattuna 3.8. saakka)

Muutokset näissä tapahtumissa ovat mahdollisia ja Lutakonaukion muut mahdolliset tulevat tapahtumavaraukset huomioivat kesäterassialueen. Kesäterassit tulevat noudattamaan kaikkia valtakunnallisia ja kaupungin antamia koronaohjeistuksia. Turvalliseen asioimiseen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota.

Lutakon kesäterassipaikkoja voi hakea verkossa 14.4. alkaen. Hakuun liittyvät tiedot täydentyvät ja löytyvät kaupunkikeskustan verkkosivuilta.

Valinnoista ilmoitetaan 30.4.

*keskusta-alueeksi luetaan 40100-postinumeroalue

Ennakkoinfotilaisuus järjestetään maanantaina 12.4. klo 15-16. Mukaan pääset alla olevasta Teams-linkistä. Liity kokoukseen napsauttamalla tätä

Pirkko Flinkman, projektipäällikkö, keskustan kehittämishanke

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background