Miksi sijoittua Jyväskylään? #1: Kasvualue tukee yrityksesi menestystä

calendar07.10.2019

UutisetKasvaSijoitu

hero-sijoittumispalvelutJyväskylä on kasvava, osaava ja vetovoimainen toimintaympäristö yritykselle, joka haluaa kiihdyttää liiketoimintaansa seuraavalle tasolle. Miten kasvualueesta voi hyötyä? Miten kaupunki tukee yritysten kasvua? Näihin kysymyksiin vastaus löytyy Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivistolta.

Kasvualueella on kysyntää – asiakkaita riittää myös tulevaisuudessa

Jyväskylä on yksi kovimmista kasvualueista Suomessa. Se nousi kiivaimmin kasvavien kaupunkien listalla seitsemänneltä sijalta kakkoseksi lyhyessä ajassa.

- On selvää, että kasvava kaupunkiseutu lisää yritysten palveluille kysyntää. Tämä tarkoittaa yrityksille toki menestyksen lisäksi sitä, että investoinnit säilyttävät arvonsa Jyväskylässä, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.  Timo Koivisto 2016 kuva Raisa Nerg

Kasvu mahdollistaa kaupungin investoinnit myös yritysten hyväksi 

Kasvu vaatii - ja toisaalta myös mahdollistaa - kaupungin tekemät investoinnit, joita toteutetaan edistyksellisesti ja tavoitteellisesti myös yritysten hyväksi. Koska kasvu on alkanut muita kaupunkeja aiemmin, Jyväskylä on myös kehityshankkeissaan muita pidemmällä.

”Kasvu alkoi meillä muita kaupunkeja aiemmin. Pitkään liikevaihdon kasvu oli kovempaa kuin muualla. Noin 1 % kasvu jatkui pitkään ja nyt kasvu on tasoittunut hyvälle ”keskiarvotasolle”. Tähän voi olla oikein tyytyväinen, Koivisto summaa.

- Kasvun ansiosta meillä on mahdollisuus tarjota yrityksille dynaaminen kasvava ympäristö, jossa investoidaan koko ajan. Toki silläkin on merkitystä, että kaupungin talous on tasapainossa, vahvistaa Koivisto. 

Sujuvasti helpotusta ja apua yritysten kasvukipuihin

Kasvaessaan Jyväskylä on halunnut myös helpottaa yritysten kasvua panostamalla sujuvampiin prosesseihin, joista yritykset saavat merkittävää hyötyä. 

- Keskeisimmät ja tärkeimmät asiat, joita yritykset kaipaavat meiltä, ovat lupaprosessien sujuvoittaminen ja byrokratian vähentäminen. Vaikkapa toimitilojen rakentamisen tai laajentamisen tulisi toimia sujuvasti ja helposti, vaikka se onkin yleensä vain kerran yrityksen elinkaaressa tehtävä asia

- Tiedostamme, että nämä asiat eivät ole kaikille tuttuja. Siksi haluamme auttaa yritykset kasvuvaiheen läpi mahdollisimman kivuttomasti ja helposti. Olemme pitäneet esimerkiksi asiakaspalvelukoulutuksia, ja pohdimme jatkuvasti uusia malleja yritysten auttamiseksi, kuvaa Koivisto. 

Yritysten kansainvälistymiseen panostetaan ja kannustetaan

Kansainvälistyminen on yksi tärkeä kulmakivi monille tulevaisuuden yrityksille. Timo Koivisto muistuttaa, että menestyvät kansainväliset yritykset ovat edellytys koko kaupungin menestykselle.

- Tietysti haluamme tukea kansainvälistymistä. Olemme kehittäneet Business Jyväskylän kanssa uudenlaisia toimintamalleja. Esimerkiksi yrityspalveluseteli on yksi tällainen kannustin yrityksille. Yritysten hyödynnettävänä on nykyään myös kansainvälistymisen konsultteja, kertoo Koivisto.

5 x näin yrityksesi hyötyy kasvualueelle sijoittumisesta

1. Kasvavalla kaupunkiseudulla yritysten palveluille on jatkuvasti lisää kysyntää ja kasvun mahdollisuuksia.

2. Kasvun vuoksi myös investoinnit pitävät arvonsa.

3. Opiskelukaupungissa on osaajia tarjolla, kun haluat kehittää toimintaasi ja kasvaa.

4. Dynaaminen kaupunki kehittää jatkuvasti toimintaansa helpottaakseen yritysten toimintaa ja vähentääkseen byrokratiaa.

5. Kaupungin tekemät investoinnit tuovat uusia kasvun mahdollisuuksia myös yrityksille.

Business Jyväskylä auttaa kasvusi eri vaiheissa

Haetko kasvua, mutta et vielä tiedä mistä aloittaa? Mietitkö yrityksesi sijoittamista Jyväskylään? Business Jyväskylä on linkkisi yrityselämän ja kaupungin välillä. Ota yhteyttä, niin kiihdytämme yrityksesi vauhtiin jyväskyläläisellä energialla! 

Lue artikkelisarjan kaikki osat:

#1: Kasvualue tukee yrityksesi kasvua

#2: Kasvusi kannalta osaamispääoma on muuta pääomaa tärkeämpää

#3: Yhteistyön voima kantaa yrityksiä menestykseen

Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background