Miten sinä voit?

calendar28.05.2020

UutisetLiikunta ja hyvinvointi

Hippos_Whom_header-2

Miten koronapoikkeustilanne on vaikuttanut sinun hyvinvointiisi: Saatko ajan ja energian riittämään perheelle ja työlle? Liikutko riittävästi päivän mittaan? Nukutko hyvin ja palaudutko töistä vapaalle? Uudelta HHub.fi-verkkosivustolta löydät tutkittua tietoa ja hyvinvointiammattilaisten vinkkejä arjessa jaksamisen tueksi. Se on osa liikunnan, hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen ekosysteemityötä.

– Uusi normaali ja muutokset arjessa vaikuttavat meihin kokonaisvaltaisesti. Henkinen kuorma voi olla tällä hetkellä fyysistä merkittävästi suurempaa.

Vaikka tuntuisi, että kyllä tässä pärjätään, voi silti tilanne huolestuttaa ja väsyttää normaalia enemmän, pohtii Business Jyväskylän projektipäällikkö Nina Rautiainen.

– Kannustamme ihmisiä huolehtimaan poikkeustilanteessa omasta ja läheisten hyvinvoinnista ja esittämään itselleen yksinkertaisen mutta tärkeän kysymyksen: ”Miten minä voin?”

 Business Jyväskylä kokoaa yhteen hyvinvointiin liittyviä yrityksiä ja asiantuntijoita. Uusi verkkosivusto ja ekosysteemityö kytkeytyvät Hippos2020-hankkeeseen. Löydät sen osoitteesta: www.HHub.fi

Hhub ympyrä_2

 – Haluamme auttaa ihmisiä löytämään oman hyvinvoinnin kannalta tärkeää tietoa. Kehitämme samalla älykkään hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja liikunnan osaamisesta rakentuvaa kansainvälistä lippulaivaverkostoa, Rautiainen kuvailee. 

Kokonaisvaltainen näkökulma oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja kehittämiseen

 Suurin osa meistä on elänyt 2–3 kuukautta poikkeustilanteessa, jossa arjen rutiinit ovat menneet uusiksi.

 Hyvinvointia voi tarkastella viidestä eri näkökulmasta, jotka kokonaisuutena muodostavat 360-näkymän ihmisen hyvinvointiin.

– Ihminen on kokonaisuus, ja myös hyvinvointi koostuu monesta tekijästä. Panostaminen yhteen osa-alueeseen, kuten treenaamiseen, tuo hyvää oloa mutta ei vielä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kannustamme ihmisiä tunnistamaan hyvinvoinnin osa-alueet, joita he eivät välttämättä ole aikaisemmin huomanneet, tai jotka ovat korostuneet nyt korona-aikana eri tavalla. Haluamme tarjota ihmisille osaamista, ohjeita ja ideoita, joita on helppo soveltaa omaan arkeen, Rautiainen sanoo. 

Vain tutkittua ja luotettavaa tietoa

Internet ja sosiaalinen media tarjoavat valtavasti hyvinvointiin liittyvää asiaa, mutta onko se varmasti luotettavaa?

 – Keskitymme nimenomaan tutkitun tiedon jakamiseen. Meillä on pelkästään Jyväskylässä vahvaa alan kotimaista ja kansainvälistä tutkimusta, jota julkaisevat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta, KIHU, Likes ja eri yhteistyöverkostot. Haluamme, että kaikki kiinnostava tieto saadaan jalostettua yhteiseksi hyväksi, Rautiainen muistuttaa.

Mukaan alan asiantuntijat, toimijat ja yritykset

Pitkän tähtäimen tavoitteena on rakentaa liikunta-, hyvinvointi- ja terveysalan kansallisen tason aktiivinen asiantuntijaverkosto. Verkostoon tavoitellaan sekä tutkijoita, hyvinvointipalveluja tarjoavia yrityksiä että alan yhteisöjä.

 – Alkuvaiheessa osaamistaan jakavat psykologi Satu Kettunen, aivotutkija Tiina Parviainen, palautumisen asiantuntija Juho Tuppurainen (Firstbeat), hyvinvointivalmentaja Kaisa Wallinheimo (LeWell), liikuntabiologi ja personal trainer Timo Haikarainen sekä biologi ja projektipäällikkö Janne Laitinen (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, JAMK), Rautiainen listaa.

 – Ja asiantuntijaryhmä kasvaa vielä vuoden 2020 aikana.

 Yrityksille ja asiantuntijoille verkkosivusto tarjoaa mahdollisuuden tuoda omaa osaamistaan esille, löytää yhteistyökumppaneita ja kasvaa.

– Toivomme, että alan yritykset ja toimijat lähtisivät rohkeasti mukaan tarjoamaan apuaan ihmisille. Tavoitteenamme on synnyttää vahvaa yhteistyötä, verkostoitumista ja jatkossa myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 Tutustu uuteen verkkosivustoon ja löydä toimivat hyvinvointivinkit itsellesi!

Mikä on HHub.fi?

HHub on Business Jyväskylän koordinoima älykkään hyvinvoinnin ja suorituskyvyn asiantuntija- ja yhteistyöverkosto. Se kokoaa yhteen alan yritysten ja asiantuntijoiden ydinosaamisen ja rakentaa hyvinvointialan vahvinta, kansainvälisen tason ekosysteemityötä Suomessa. HHubin juuret ovat liikuntapääkaupunki Jyväskylässä, mutta verkosto on avoin kaikille suomalaisille ja tulevaisuudessa myös kansainvälisille toimijoille. HHub.fi

Liikunnan ja hyvinvoinnin ekosysteemin rakennus on osa Jyväskylän kaupungin ARVO-projektia (Yritysryhmien arvoverkostotyö – Liiketoimintaekosysteemien rakentaminen Keski-Suomessa 2019–2020). Kehittämishankkeella tuetaan yritysryhmien muodostamien arvoverkostojen liiketoiminta - ja innovaatioekosysteemejä, joissa yksittäisen yrityksen sijasta yritysverkostot ottavat yhteiseksi tavoitteekseen palvelu- ja ratkaisuliiketoiminnan kehittämisen.

Projektia rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus (EAKR), Jyväskylän kaupunki sekä Laukaan ja Muuramen kunnat. Jyväskylän kaupunki toimii projektin koordinoijana.

Nina Rautiainen, projektipäällikkö, Hippos 2020 Innovaatiot ja kasvuliiketoiminta

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background