Osaajat vetivät Meriuksen Jyväskylään

calendar19.11.2020

UutisetKasvaSijoitu

Toimitusjohtaja Hannu Sarja MeriukseltaMerius on kasvuhakuinen teollisuuden suunnittelukonsultti, jonka erityisosaamista on kyky esittää monimutkaiset kokonaisuudet havainnollisina animaatioina. Jyväskylään toimipisteen perustanut yritys haluaa olla lähellä potentiaalisia työntekijöitään.
– Aikaisemmin ihmiset muuttivat yritysten perässä. Nyt yritykset menevät sinne, missä osaajat ovat, toimitusjohtaja Hannu Sarja tiivistää.

Merius tuottaa teollisuuden investointeihin teknisen suunnittelun palveluja ja visualisoi vaikeasti hahmotettavat kokonaisuudet selkeiksi, kokonaiskuvan välittäviksi animaatioiksi. Pääkohderyhmä muodostuu suur- ja prosessiteollisuuden vientiyrityksistä.

Haastavaa investointien suunnittelusta tekee erityisesti se, että ne toteutetaan lähes aina olemassa olevaan ympäristöön.
– Esimerkiksi laitossuunnittelussa visualisointiprosessi käynnistyy todellisuuden kaappauksella. Se tarkoittaa, että olemassa olevasta toimintaympäristöstä muodostetaan laserkeilauksella 3D-ympäristö. Tähän 3D-ympäristöön rakennetaan virtuaalisuunnitelma tulevasta investoinnista. Lopputuloksena syntyy viestinnällisesti selkeä kokonaiskuva uudesta toimintaympäristöstä, Sarja havainnollistaa.Esimerkki laitossuunnittelusta ja sen visualisoinnista."Meidän tehtävämme on luoda helposti omaksuttava, visuaalinen kokonaiskuva suunnitelmasta, jota investoinnissa lähdetään rakentamaan.”

Kymmeniä tai satoja ihmisiä työllistävän asiakasyrityksen lisäksi animaatioista hyötyvät asiakkaan investointi-, yhteistyö- ja alihankintaverkosto.
– Kun sama tarina pitää kertoa sadoille ihmisille tehtaanjohtajasta trukkikuskeihin ja laitetoimittajlle toisella puolella maapalloa, visuaalisella viestinnällä voidaan luoda tehokkaasti yhteistä ymmärrystä. Animaatio on väsymätön tarinankertoja ja yhteyksien rakentaja, Sarja kiteyttää.

Hän huomauttaa, että Meriuksella ja pelifirmoilla on aika paljonkin yhteistä.
– Vaikka kohderyhmämme ja toimintaympäristömme ovat täysin erilaiset, käytämme samoja teknologioita lopputuloksen toteuttamiseen.

Sinne missä osaajat ovat

Lahjakkaat ja kehittymishaluiset työntekijät ovat Meriuksen kasvun tärkein draiveri.
– Olemme toimialalla, missä pitää koko ajan uudistua ja tehdä asiat entistä fiksummin. Ilman uteliaita ja innostuneita työntekijöitä tämä ei onnistu, Sarja painottaa.

Tähän asti Kokkolassa ja Oulussa toiminut yritys on palkannut nuoria osaajia ja antanut näille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yrityksen oman toiminnan mukana.
– Myös Jyväskylässä on paljon tulevaisuuden osaajia, joita valmistuu yliopistolta ja ammattikorkeakoulusta.

Maantieteellinen laajentuminen tarjoaa kasvun lisäksi joustavuutta myös nykyiselle henkilöstölle.
– Emme halua menettää hyviä työntekijöitä vain siksi, että esimerkiksi perhesyyt vetävät heitä toiselle paikkakunnalle. Haluamme tarjota työntekijöillemme mahdollisuuden jatkaa meillä muuttuneesta elämäntilanteesta huolimatta, Sarja kertoo.
– Aikaisemmin ihmiset muuttivat työn perässä, mutta tänä päivänä yritykset menevät sinne, missä osaajat ovat.

Kasvua ja kehitystä

Meriuksen kasvusuunnitelma on kunnianhimoinen: tavoite on viisinkertaistaa liikevaihto viidessä vuodessa nykyisestä noin 2 Meurista 10 Meuriin. Vuonna 2025 Merius työllistäisi noin 80 henkilöä useilla paikkakunnilla.
– Vision on tarkoitus auttaa meitä ajattelemaan isosti ja kunnianhimoisesti, jotta ymmärrämme tehdä juuri nyt riittävän isoja ratkaisuja tavoitteen saavuttamiseksi – toki kannattavuutta unohtamatta, Sarja painottaa.

Meriuksen kivijalka on tähän asti ollut havainnollisesti tuotettu tekninen suunnittelu, mutta kehitteillä on myös teollisuuden investointien läpiviemistä helpottavia SaaS-palveluja. Niinikään yrityksen ohjelmistopalvelut tulevat kasvamaan.

– Totta kai haluan, että yritys kasvaa. Mutta tärkein on kuitenkin matka – se, että meille muodostuu uusia tehtäviä ja että ihmiset etenevät ja saavat kehittää omaa työtään, Sarja sanoo.


Merius Oy
  • Perustettu 2003
  • Työllistää 24 henkilöä
  • Liikevaihto (2019) 1,6 Meur
  • Päätoimipaikka Kokkola. Toimipisteet myös Oulussa ja Jyväskylässä

Business Jyväskylä auttaa yrityksiä sijoittumaan Jyväskylään. Tutustu sijoittumispalveluihimme.

Tutustu sijoittumispalveluihin

 

Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja

Join in kick ass lift off

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background