Paikallisliikenne käynnistyy Jyväskylän Kankaalle kesällä 2020

calendar31.07.2019

UutisetKehitäKangas

Bussiliikenne käynnistyy Jyväskylän Kankaalle kesällä 2020. Pysäkki rakentuu osoitteeseen Paperitehtaankatu 24. Pysäkille on luvassa taidetta Kankaan prosenttikulttuurin ideologian mukaisesti. Kankaalle ajavan Linkki-linjan numero ja tarkempi reitti määritellään myöhemmin.Linja-auto-Kankaalle

Toivottu paikallisliikenne Kankaalle mahdollistuu, kun kesällä 2019 valmistuneen Paperitehtaankadun päästä tehdään väliaikainen väylä Vapaaherrantielle. Rakennustyömaiden työmaakoppien sijaintia muutetaan johtuen Kankaan Sydän 2:n rakentamisen etenemisestä. Samalla asukasliikenne erotetaan työmaaliikenteestä. Alustavasti on suunniteltu myös uutta pysäkkiparia Vapaaherrantien ja väliaikaisen väylän risteysalueen yhteyteen. 

- Joukkoliikenne lisää arjen sujuvuutta ja lisää alueen ja työpaikkojen houkuttelevuutta. Haluamme auttaa Kankaan asukkaita ja työmatkaliikkujia ja edistää myös Kankaan arvojen mukaisesti joukkoliikenteen käyttöä. Kankaalle on nousemassa uusia toimistorakennuksia, jotka tulevat olemaan niin sanottuja LEED-sertifioituja (Leadership in Energy and Environmental Design) rakennuksia, joilta edellytetään energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Sertifioinnissa joukkoliikenteen saavutettavuus on yksi kriteeri, kertoo Kankaan projektipäällikkö Kaisa Hirvaskoski-Leinonen. 

Mustaverkon rakentaminen etenee

Nopeiden tietoliikenneyhteyksien rakentaminen etenee Kankaan mustaverkon rakentamisen myötä. Mustaverkon rakentaminen etenee yhdessä väliaikaisen väylän kanssa ja mahdollistaa samalla kahdensuuntaisen verkon alueen asiantuntijayritysten tarpeisiin.

Lisätiedot:

Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, Jyväskylän Kangas, Jyväskylän kaupunki
046 920 0971, kaisa.hirvaskoski-leinonen@jkl.fi

Ari Tuovinen, joukkoliikennepäällikkö, Jyväskylän kaupunki
014 266 7593, ari.tuovinen@jyvaskyla.fi

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Kankaan rakentamisen kantavat teemat ovat: vihreä, jalka, sydän ja kestävä. Tulevaisuudessa Kangas on 2100 työpaikan ja 5000 asukkaan koti. 

Kaisa Hirvaskoski-Leinonen, projektipäällikkö, Kangas

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background