Kenellä on kylän parhaat koodarit?

calendar31.12.2019

UutisetKasva

Conthrive 2019

Se, kenellä on kylän parhaat koodarit selviää maaliskuun 6.­–8. päivä, kun joukko jyväskyläläisten ict-talojen osaajia sekä paikallisia opiskelijoita kerääntyy Kolmikulmaan Jyväskylän keskustaan Conthrive-kaupunkihackathoniin. Haastekilpalussa otetaan paitsi miehistä ja naisista mittaa, myös ratkotaan oikeita ongelmia.

– Conthrive on syntynyt halusta kehittää Jyväskylää, törmäyttää yrityksiä opiskelijoiden kanssa sekä luoda positiivista pöhinää kaupunkiin, kertoo Conthriven projektipäällikkö Joonas Pylvinen.

Tämä onnistuu haasteita ratkomalla. Kolmipäiväisessä hackathon-tapahtumassa korkeakouluopiskelijat ja yritysmaailman ammattilaiset ratkovat yhdessä Jyväskylän kehityshaasteita.

– Tänä vuonna haasteita on valmisteilla viisi ja ne tarkentuvat tammikuun aikana. Vaikka toki tapahtuma on it-painotteinen, eivät kaikki haasteet ole pelkästään ict-väelle, sillä tarvitsemme kaikkien alojen osaajia tuomaan kortensa yhteiseen kehittämiseen, Pylvinen kertoo.

 

Tapahtuma järjestettiin vuonna 2019 ensimmäisen kerran. Idean isä, Anssi Ylönen Digialta oli jo jonkun aikaa haaveillut, että Jyväskylään saataisiin oma kaupunkihackathon.

– Jyväskylässä tarvitaan tällaista pöhinää ja leikkimielistä kisailua. Yhtään liikaa ei tässä kaupungissa itseään selkään taputella, tässä on siihen tilaisuus, Ylönen sanoo.

 

Kaupunkihackathonissa kasvaa itsevarmuuskin

Hänen mukaan Jyväskylässä ict-talojen kesken kilpailu on harvinaista, ennemminkin täällä pelataan avointa peliä.

– Kun tuolla tavataan toisiamme, jaetaan aina viimeisimmät kuulumiset hyvin auliisti. Se on kaikkien etu, näin ala menee eteenpäin. Mutta tällaiset foorumit ovat todella tärkeitä, pysyy hyvä vire yllä. Minulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että niin nuorille jannuille kuin kokeneille konkareillekin on kohtaamispaikka, josta on vieläpä hyötyä Jyväskylälle.

IBM:llä työskentelevä ja Conthrivessa konsulttina toimiva Konsta Rönkkö odottaa tapahtumaa innolla.

– Olin mukana myös viime vuonna sparraamassa järjestäjiä ja tuomassa asiakkaan näkökulmaa esiin. Uutta tänä vuonna on yritysten keskinäinen kilpailu, viime vuonna nimittäin haasteita ratkoivat vain opiskelijatiimit. Tämä on tärkeä tapahtuma senkin vuoksi, että haasteet ovat aitoja oman kylän ongelmia ja tämä tarjoaa opiskelijoille kokemusta, mahdollisuuden verkostoitua ja kasvattaa heidän itsevarmuuttaan.

 

Teksti: Raisa Nerg

Kuva: Conthrive 2019, Viime vuonna Conthrive-kaupunkihackathonissa ongelmia ratkoivat opiskelijatiimit. Tänä vuonna toisistaan mittaa ottavat myös yritykset.

Lue lisää: https://conthrive.com/

 

Tutustu Business Jyväskylän arvoverkostotyöhön!

Tanja Oksa, verkostopäällikkö, Tekosysteemi, elinkeinomarkkinointi ja erityishankkeet -yksikön esimies

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background