Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellisia toimia

calendar23.03.2020

UutisetKehitäKorona

jyvaskyla liehuu
Blogi: elinkeinojohtaja Anne Sandelin

Yritykset ovat joutuneet tahtomattaan valtavan ja täysin odottamattoman ongelman eteen. Kuluttajakauppa on monilla toimialoilla romahtanut hetkessä, ja kuluttajien näkymä tulevaisuuteen on muuttunut hyvin epävarmaksi. Näyttää siltä, että maailma on muuttumassa pysyvästi koronan toimiessa katalysaattorina. Monien osalta on kyse eloonjäämistaistelusta. Yritysten selviytymiseen näissä poikkeusoloissa tarvitaan luovuutta, sitkeyttä ja kykyä nopeaan uudistumiseen.

Valtio julkisti viime viikolla 15 miljardin euron edestä taloustoimia koronan haittojen minimoimiseksi. Business Finland, Finnvera ja verottaja kertovat tuista ja maksujen helpotuksista omilla verkkosivuillaan. Niihin mahdollisuuksiin kannattaa tarttua heti. Entä mitä me kaupungilla ja Business Jyväskylässä voimme tehdä yrittäjien auttamiseksi? Ensinnäkin apua kannattaa hakea nyt nopeasti. Me Business Jyväskylässä voimme auttaa yrittäjiä oikean tiedon lähteille ja vauhdittaa oikeanlaisten kehittämistoimien pariin.

Business Jyväskylässä suunnittellaan muun muassa tukitoimia sähköisen kaupankäynnin kiihdyttämiseen. Lisäksi neuvonta-apua saa Business Jyväskylän yritysneuvojilta ja verkkosivuiltamme, jonne on koottu ajankohtaista tietoa tilanteeseen liittyen. Kaupunki jatkaa hankintojen tekemistä poikkeustilanteesta huolimatta ja kiinnitämme huomiota nopeaan laskujen maksuun toimittajille. Lisäksi olemme eri toiminnoissamme ja yksiköissämme valmiita sovittelemaan maksuaikoja niiden yrittäjien osalta, joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä maksuvalmiusongelmia.

Poikkeustilanne vaatii poikkeuksellisia toimia, ja hienoa on ollut huomata, miten uudenlainen yhteisöllisyys ja yhteishenki on noussut. Monet asiantuntijat tarjoavat apuaan yrityksille maksutta, ihmiset auttavat toisiaan kaupassa käynnissä ja kaikki huolehtivat ikääntyneistä. Microsoft, Elisa ja Suomen Yrittäjät lähtivät talkoisiin mukaan tarjoamalla pienyrittäjille Microsoft Teams -etätyösovelluksen ilmaiseksi. Kaikille tällaisille toimille on nyt kova tarve ja valtion tukitoimilla saadaan apua akuuttiin hätään. Tulevaisuus vaatii meiltä kuitenkin uudistumiskykyä ja täysin uusia ratkaisuja yritystoiminnan pelastamiseksi.

Tarvitsemme uskoa siihen, että tämänkin läpi mennään. Kannustan niitä, joilla on vielä mahdollisuuksia investointeihin niin tekemään ja myös valmistautumaan viruksen jälkeiseen toiminnan vilkastumiseen hiomalla strategiat, prosessit ja suunnitelmat kuntoon. Suunnittelutöitä kannattaa nyt ostaa. Hyviä tekijöitäkin on nyt varmasti normaalioloja paremmin tarjolla. Myös erilaisia verkkokoulutuksia kannattaa hyödyntää. Ne pärjäävät, jotka ovat tämän virusskandaalin jälkeen iskukykyisiä ja valmiina uusiin haasteisiin, koska paremmat ajat tulevat kyllä. Siihen voimme luottaa.

Toivotan kaikille voimia! Olkaa rohkeasti meidän yritysneuvojiimme yhteydessä, myös palvelunumeromme kautta, p. 014 266 0138, niin etsitään yhdessä uusia ratkaisuja vaikeaan tilanteeseen.

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background