ravintolat sulkeutuvat väliaikaisesti keski-suomen alueella 9.3. alkaen

calendar05.03.2021

UutisetKorona

Chefs standing in a row preparing food in a modern kitchenHallituksen tekemä esitys väliaikaisesta ravintoloiden sulkemisesta on käsitelty tänään 8.3. eduskunnan ylimääräisessä istunnossa. Eduskunta hyväksyi tänään lakiesityksen, jonka päätöksellä ravintolat suljetaan asiakkailta kolmeksi viikoksi koronaepidemian hillitsemiseksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vahvisti lain iltapäivällä. Ravintoloiden sulku alkaa huomenna 9. maaliskuuta ja päättyy sunnuntaina 28. maaliskuuta.

Myös Keski-Suomessa ravintolat kiinni huomenna tiistaina

Ravintolat suljetaan Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Keski-Suomessa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Ahvenanmaalla. Ravintoloista voi kuitenkin ostaa annoksia mukaan kaikilla alueilla.

Tällä hetkellä ravintolat saavat pysyä auki vain Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Keski-Pohjanmaalla. Valtioneuvoston antamalla asetuksella hallitus voi myöhemmin myös muuttaa alueita, joilla rajoitus on voimassa.

Alueiden epidemiatilanteita ja erityisesti edelleen perustasolle määritettyjen alueiden tilanteita voi epidemiologisin perustein tarkastella ennakoivastikin. THL:n mukaan, huomioiden sen, että Keski-Suomi ja Pohjois-Karjala ovat määrittäneet alueidensa keskuskaupungit kiihtymisvaiheeseen, voisi olla perusteltua toimia ennakoivasti siten, että myös näillä perustason alueilla otetaan ravintoloiden osalta käyttöön samat toimenpiteet kuin kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla, jotta tartuntojen leviämisen riskiä kehyskuntiin entisestään voitaisiin vähentää. 

Lisätietoja Valtioneuvoston päätöksestä:

Uutinen päivitetty 8.3. klo 18.00.

Anne Sandelin, elinkeinojohtaja

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background