Siili saapui Jyväskylään

calendar20.09.2021

UutisetSijoituosaajat

Siili Solutions yhteiskuvaYli 800 hengen kansainväliseksi asiantuntijaorganisaatioksi kasvanut Siili Solutions on perustanut toimipisteen Jyväskylään. Siilin vahva organisaatiokulttuuri vetoaa erityisesti niihin osaajiin, jotka haluavat kehittyä ja rakentaa omaa uraansa pitkäjänteisesti.

Siilin liiketoiminta pähkinänkuoressa: digitaalisten palveluiden ideoiminen, kehittäminen ja ylläpitäminen, kiteyttää Siilin liiketoimintayksikön johtaja Markku Savusalo.
– Erotumme alan monesta muusta yrityksestä siinä, että tarjoamme koko palvelun elinkaaren ideasta ylläpitoon asti. Ratkaisumme ovat pääasiassa räätälöityjä ja teknologiariippumattomasti toteutettuja, hän kuvailee.

– Teknologiariippumattomuus tarkoittaa, että rekrytoimme tiimeihimme hyvin monipuolista osaamista. Meillä on myös laaja ja asiantunteva kumppaniverkosto, jonka kanssa teemme yhteistyötä.

Sympaattisesta nimestään huolimatta Siili Solutions ei ole nimetty Kirsi Kunnaksen Siili-runon mukaan, vaan nimi tulee Jim Collinsin siiliteoriasta. Sen kantava ajatus on, että yrityksen tulisi pyrkiä löytämään liiketoiminta-alue, missä yhdistyvät kyky olla maailman paras, oma intohimo ja motivaatio sekä edellytykset taloudelliseen menestykseen.
– Keskitytään siihen eikä häärätä joka paikassa, Savusalo täsmentää.

Jyväskylästä merkittävä Siili site

Helsingissä päämajaansa pitävä Siili työllistää kansainvälisesti noin 800 osaajaa seitsemässä maassa. Suomessa Siili on juuri laajentanut Jyväskylään ja Joensuuhun.
– Jyväskylässä on vahva ICT-ala, koulutustarjontaa kolmella tasolla ja täältä valmistuu merkittävä määrä ihmisiä joka vuosi, Savusalo luettelee.

– Vaikka meillä on mahdollista tehdä töitä myös kokonaan etänä, tarjoamme jokaiselle mahdollisuuden työyhteisöön. On paljon ihmisiä, jotka kaipaavat etätyön rinnalle ihmisten ja työyhteisön läsnäoloa.

Siili Savusalo online web

Markku Savusalo esittelee ilmoitusta, jolla Siili Solutions haki keväällä vetäjää Jyväskylään. 


Jyväskylän Siili site palvelee tulevaisuudessa myös paikallisia asiakkaita.
– Vaikka aika paljon työskennelläänkin virtuaalisesti paikkakunnalta toiselle, myös paikallisuudella on oma merkityksensä.

Siilin tavoite on kasvaa Jyväskylässä lähivuosina noin 30-50 hengen yksiköksi. Tilat valmistuvat Innova 4:ään syyskuussa.
– Alalla on yleisesti pula osaajista ja siksi rekrytoinnin suhteen täytyy olla realistinen – rakennamme yksikköä vuosi kerrallaan. Tavoitteena on kuitenkin kasvattaa Jyväskylästä meille pysyvä ja merkittävä yksikkö, Savusalo lupaa.

Alanvaihtajille oma ohjelma

Uusien työntekijöiden perehdyttämiseen – siiliytymiseen – panostetaan Siilissä paljon. Erityisesti alanvaihtajille ja vasta vähän työkokemusta keränneille osaajille on rakennettu Mestari–kisälli-ohjelma Helsingissä ja Oulussa.
– Mestari on kokeneempi siili, joka valmentaa ja coachaa juniorimpia osaajia. Käytämme paljon aikaa oppitunteihin, harjoitustöihin ja projekteihin. Ohjelmaan valittu saa neljässä kuukaudessa rautaisannoksen osaamista ja vakituisen työpaikan. Ohjelman kautta meille on tullut yli 100 ihmistä viimeisen 5–6 vuoden aikana, Savusalo kertoo.

Hän sanoo olevansa erityisen ylpeä Siilin diversiteetistä.
– Meillä on työntekijöitä hyvin erilaisilla taustoilla. Rekrytoinnissa merkitystä on vain osaamisella, asenteella ja motivaatiolla.

Siilimetsään vuosittain 30 000 tainta

Sustainable Siili 1000

Siili kompensoi työntekijöidensä työstä ja vapaa-ajasta syntyvän vuotuisen hiilijalanjäljen. Punkalaitumella sijaitsevaan Siilimetsään istutetaan vuosittain 43 tainta jokaista työntekijää kohden. Vuonna 2020 Siilimetsään istutettiin yli 30 000 puuntaimea, joka vastaa noin 15 hehtaaria metsää.

– Meillä on yhteistyökumppanina 4H-Liitto, jonka kautta pystymme mahdollistamaan nuorille kesätöitä istutuksen parista, Savusalo kertoo.

Menestys syntyy vahvasta kulttuurista

Pitkän uran kansainvälisissä yrityksissä tehnyt ja myös vuosia Yhdysvalloissa asunut Markku Savusalo vastaa Oulun lisäksi Seinäjoen, Tampereen ja nyt myös Jyväskylän ja Joensuun yksiköistä. Hänellä on vahva näkemys siitä, miten kulttuuri rakentaa yrityksen menestystä.

– Siili satsaa paljon yrityskulttuuriin, työntekijöiden viihtyvyyteen ja kehittymiseen. Vietämme niin paljon aikaa töissä, että olisi aika turhauttavaa, jos täällä ei viihtyisi. Kun Siili Solutions perustettiin 2005, visiona oli rakentaa unelmien työpaikka. Tätä haluamme tietysti edelleenkin olla, Savusalo sanoo.

Hän muistuttaa, että kulttuurista on turha puhua, jos sanojen takana ei ole aitoja tekoja.
– Se on jokaviikkoista ansaitsemista, sillä kestävä kulttuuri on se mikä lopulta sitoo ihmiset Siilille. Meille hakeutuvat sellaiset ihmiset, jotka haluavat kehittyä ja rakentaa omaa uraa pitkäjänteisesti. Siihen tarjoamme parhaat eväät.

Siili palkkaa parhaillaan uusia työntekijöitä myös Jyväskylään. Katso avoimet työpaikat täältä.

Siili Solutions

  • Digitaalisiin palveluihin erikoistunut asiantuntijayritys
  • Perustettu 2005
  • 800+ työntekijää
  • Toimii Suomessa, Saksassa, Puolassa, Unkarissa, Hollannissa, UK:ssa ja Yhdysvalloissa


Harri Heinänen, sijoittumispalveluiden johtaja

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background