Verkostoidu Jyväskylän seudulla

calendar09.07.2021

UutisetKasvaVerkostot

EBAN_Investor_Day118Hyvä bisnesverkosto vauhdittaa yrityksen kasvua ja kehitystä ja tuo uusia asiakkaita. Ainutlaatuisen yritysilmapiirin lisäksi Jyväskylän seudulla on tarjolla perinteistä vaikuttajaverkostoitumista, korkeatasoista oppilaitosyhteistyötä ja uudenlaista, arvopohjaista yhteisöllisyyttä.

Koronavuoden aikana erilaiset online-tilaisuudet tulivat meille tutuiksi. Nyt kun rajoituksia vähitellen puretaan, myös kasvokkain tapahtuva verkostoituminen käynnistyy uudelleen.

Vaikuttajaverkostoissa tutustut muihin ammattilaisiin

Henkilökohtaiset verkostot ovat monen asiantuntijan urakehityksen ja yrittäjän liiketoiminnan perusta. Jyväskylän seudulla verkostoitumista edistävät perinteiset, tunnetut järjestöt sekä uudenlaiset, osin digitaalisesti toimivat aktiiviset yhteisöt. Täällä toimivat esimerkiksi:

Start-upeille verkostoja, tukea ja koulutusta

Start-up-vaiheessa olevilla yrityksillä on usein tarve erityyppiselle tuelle kuin jo pitempään toimineilla. Startupeille suunnattuja palveluja, yhteisöllisyyttä ja koulutusta tarjoavat

Uusia yrityskumppaneita voit etsiä myös jyväskyläläisille yrityksille tarkoitetusta Asiantuntijapalveluiden yrityspalveluhakemistosta.

Oppilaitosyhteistyö tuo tutkimuksen, osaajat ja yritykset yhteen

Jyväskylän seudulla on vahva, monipuolinen ja kansainvälinen tutkimus- ja koulutusverkosto. Yliopisto ja ammattikorkeakoulu tukevat tutkimustoimintansa kautta alueen kasvuhakuisten yritysten kehitystä. Oppilaitoksista valmistuville asiantuntijoille työpaikka Jyväskylän seudulla olisi mieleinen ratkaisu.

Yrityselämän ja oppilaitosten tarpeiden kohtaamista edistävät mm.

Kansainväliset rahoittajat ja jyväskyläläiset yritykset yhteen

Business Jyväskylä pyrkii aktiivisesti tuomaan yhteen suomalaiset enkelisijoittajat, kansainväliset rahoittajat ja vahvaan kasvuun tähtäävät yritykset. Yhteistyötä edistetään esimerkiksi tapahtumien ja järjestöyhteistyön – kuten enkelisijoittajajärjestöjen EBAN- ja FiBAN-jäsenyytemme – kautta.

Tutustu esimerkiksi näihin:

Teemavetoiset verkostot: yhteisöllisyyttä ja kasvua

Yhä useampi yritys kasvattaa osaamistaan ja liiketoimintaansa eri teemojen ympärille rakentuvien verkostojen kautta. Nämä verkostot eroavat vaikuttajaverkostoista siinä, että niillä on yhteinen jaettu missio tai arvopohja, jonka eteen verkostossa toimivat yritykset työskentelevät. Hyviä esimerkkejä tämäntyyppisistä verkostoista ovat Business Jyväskylän liiketoimintaekosysteemit ja arvoverkostot, esimerkiksi Jyväskylän Kangas ja Hippos.

Business Jyväskylän järjestämissä Verkottamoissa Jyväskylän kaupunkiympäristön kehitystarpeet avataan avoimesti yritysten ja oppilaitosten suunnittelu- ja verkostoitumishankkeiksi. Yritykset, jotka tunnistavat pystyvänsä tarjoamaan teemaan liittyvää osaamista, voivat tulla mukaan luomaan yhteistä ratkaisua ja liiketoimintaa alueen muiden toimijoiden kanssa.

Muita teemakeskeisiä verkostoja ovat esimerkiksi

Luottamus ja jaetut arvot yhä tärkeämpiä verkostojen syntymisissä

Vaikka teemavetoisten verkostojen tärkeä tehtävä on tukea yritysten kasvua, tämä ei onnistu ilman yhteisen arvopohjan ja jaetun luottamuksen syntymistä. Jo nyt, ja sitäkin enemmän tulevaisuudessa, menestyvät yritykset rakentavat toimintakulttuuria, missä yhteistyö, jaetut arvot ja ilmapiiri luovat yhteisen kilpailuedun globaaleilla markkinoilla.

Meillä Jyväskylässä vallitsee yritysten kesken ainutlaatuinen Jyväskylän henki. Se tarkoittaa, että verkostoidumme uteliaasti, autamme kaveria ja teemme yhteistyötä yli toimialarajojen.

Tervetuloa mukaan!

Suvi Vuojolainen, elinkeino- ja markkinointipäällikkö

3arrows-big

Liity postituslistalle!

Liity postituslistalle! Saat tuoreimmat uutiset ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Form background