Siirry suoraan sisältöön
5

Liikunnan, terveyden edistämisen ja hyvinvoinnin ekosysteemi

HHub on voimakkaasti kasvava hyvinvointi- ja liikuntatietoon sekä -osaamiseen perustuva ekosysteemi, joka tukee kokonaisvaltaisesti ihmisen suorituskykyä ja hyvinvointia. Ideologia perustuu ennaltaehkäisevään terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen sekä suorituskyvyn optimointiin. ”Wellness, not illness” kuvaa ajattelutapaa. Fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin ja suorituskyvyn edistämisen ekosysteemi on aidosti holistinen kattaen kaiken teknologiasta ravintoon, etäkuntoutuksesta motivaatioon ja aivotutkimukseen. 

HHub-ekosysteemin tavoitteena on edistää alan liiketoiminnan kehitystä ja kasvua tutkimus- ja liiketoimintaverkostojen kautta. 

HHub - älykkään hyvinvoinnin ja suorituskyvyn lippulaiva

HHub rakentuu vahvasti Pohjoismaiden merkittävimmän liikunta- ja hyvinvointikeskittymän, Hippoksen, ympärille. Hippos on 150 miljoonan euron investointi, joka sijoittuu Jyväskylään.

HHub-ekosysteemin perusta on Jyväskylän vahvassa liikunta- ja terveystieteiden osaamisessa, joka on arvioitu maailman 8. parhaaksi liikuntatieteellisten tiedekuntien joukosta ShanghaiRankingissa. Vahvaa TKI-osaamista ekosysteemityöhön tuovat myös Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu ja Liikunnan ja kansanterveydenedistämissäätiö Likes, joiden tutkimusyksiköt sijaitsevat Jyväskylässä. Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMK:n kuntoutusinstituutti on myös tärkeä kehittämiskumppani. Näille on hyvä perustaa mittavaa, kansainvälistä verkostoyhteistyötä. 

Hhub_Älykäs_hyvinvointi_suorituskyky

 

 

HHub-ekosysteemin kehittäminen on osa Jyväskylän kaupungin innovaatioekosysteemityötä. Teemme ekosysteemityötä julkisen rahoituksen tukemana (EAKR-rahoitus) ja Työ- ja elinkeinoministeriön ekosysteemisopimuksen puitteissa vuosina 2021-2027. Rahoituksen myöntäjä on Keski-Suomen liitto.
Valkea, LTH ja UT (Koord., TKI, DALI, KV)

 

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä suoraan Ninaan tai laita meille viestiä viereisen lomakkeen kautta!

Nina Rautiainen

Nina Rautiainen

projektipäällikkö, Hippos
Innovaatiot ja kasvuliiketoiminta
050 413 7028
nina.rautiainen@jyvaskyla.fi