Siirry suoraan sisältöön
Eteläportti_ilmakuva_hero

Uudistuva teollisuus

Keski-Suomi on vahva teollisuuden ja digitaalisten teknologioiden maakunta. Alueen johtavat teollisuusyritykset (metsä-, energia-, paperi-, puutuote- ja teknologiateollisuuden aloilta) tuovat merkittävän osan vientituloista. Uudistuva teollisuus on yksi alueen tärkeimmistä kärkialoista, jonka ytimessä ovat resurssiviisaat ja hiilineutraalit tuotanto- ja valmistusteknologiat, uudet materiaali- ja kiertotalousratkaisut, kyberturvallisten digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen, moderni tuotesuunnittelu ja -kehitys sekä robotiikka ja automatisaatio.  Keskeisiä teemoja ovat myös 3D-tulostus, tekoäly, esineiden internet, digitaaliset kaksoset ja virtuaaliset testausympäristöt sekä uuden ajan osaajat.

Jyväskylään rakentuu vuoteen 2030 mennessä Euroopan modernein valmistavan teollisuuden digitaalinen palvelukeskittymä, Eteläportti. Kaupungin eteläpuolelle sijoittuva alue tarjoaa toimintaympäristön noin 60 teollisuuden ja sitä läpileikkaavien alojen kasvuyritykselle, joilla on motivaatio pysyä digitalisaation, robotiikan, tekoälyn ja kiertotalouden aallonharjalla.

Business Jyväskylän tavoitteena on vauhdittaa älykästä valmistamista ja vihreää ja digitaalista siirtymää sekä luoda edellytyksiä teollisuus 5.0:n toteutumiselle. Työ tapahtuu toimijoiden kohtauttamisella, rahoituksen kotiuttamisella ja verkostojen fasilitoinnilla, jolla luomme alueen eri toimijoiden, kuten korkeakoulujen, oppi- ja tutkimuslaitosten, julkisen sektorin toimijoiden ja yritysten kesken puitteet yhteiselle kehittämis- ja ratkaisutyölle.

Ajankohtaista

Ota meihin yhteyttä!

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä.